کد خبر: 1334057
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱
گزارش الجزیره از حجم سلاح‌های آمریکایی به جا مانده در افغانستان یک مستند از شبکه الجزیره حجم سلاح‌هایی که طالبان بعد از عقب نشینی آمریکا، آن را مصادره کرده، فاش کرد.

جوان آنلاین:  این مستند که جمعه شب از شبکه الجزیره پخش شد، میزان سلاح‌های به جا مانده از نیروهای آمریکایی پس از خروج از افغانستان و چگونگی تبدیل این سلاح‌ها به غنیمت جنگی در دست طالبان را آشکار کرد.

این فیلم با عنوان «غنایم عقب نشینی» به نقل از مقامات نظامی و سیاسی افغانستان، سرنوشت ارتش افغانستان را که واشنگتن میلیاردها دلار برای آن هزینه کرد و سربازانی که آموزش آمریکایی دریافت کردند و برخی از آنها بعدا در جنگ دیگری بین روسیه و اوکراین به مزدور تبدیل شدند، دنبال می‌کند.

در ۳۱ اوت ۲۰۲۱، آخرین سرباز آمریکایی خاک افغانستان را ترک کرد و تنها چند ساعت بعد، واحدهای ویژه نیروی بدر ۳۱۳ طالبان مسلح به تجهیزات آمریکایی به فرودگاه کابل حمله کردند. این اتفاق پس از آن رخ داد که این گروه در عرض یک ماه کنترل شهرهای بزرگ افغانستان را به دست گرفته بود.

در این فیلم، «جان کربی» سخنگوی سابق وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) انکار می‌کند که نیروهای آمریکایی تجهیزات و سلاح‌های نظامی را در افغانستان به جا گذاشته باشند. با این حال، گزارش بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان تأیید کرد که این وزارتخانه گزارشی را به کنگره ارائه کرده است که در آن میزان تجهیزات به جا مانده از ایالات متحده ۷.۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

«جیسون دمپسی» دستیار ویژه سابق رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در افغانستان، توضیح می‌دهد که تجهیزات به جا مانده از آمریکایی‌ها همان تجهیزاتی بود که آنها برای ارتش افغانستان فراهم کرده بودند. وی خاطرنشان می‌کند که طالبان تا رسیدن به کابل بالگرد نداشتند و به گفته او، آنها بالگردهایی را که برای ارتش افغانستان باقی مانده بود، با خود بردند و همچنین پس از فروپاشی ارتش، تمام سلاح‌ها را نیز تصرف کردند.

دمپسی معتقد است که این یک ننگ است که آمریکایی‌ها سلاح‌های خود را جا گذاشتند و در تشکیل یک ارتش افغان که قادر به جنگیدن باشد، شکست خوردند.

«بلال کریمی» معاون سخنگوی سابق دولت افغانستان در شهادت خود اذعان می‌کند که طالبان سلاح‌های آمریکایی را مصادره کرده است. وی می‌گوید: «سلاح‌ها و تجهیزات مهاجمان و نیروهای حامی آنها به دست مجاهدین امارت اسلامی رسیده و اکنون امن است.» وی خاطرنشان می‌کند که افغانستان در حال حاضر نیرویی متشکل از وزارت دفاع، سرویس اطلاعات و وزارت کشور دارد که نیروهای امنیتی را در خود جای داده است.

سرنوشت تجهیزات آمریکایی

«قاری فصیح الدین فطرت» رئیس ستاد ارتش افغانستان در مورد سرنوشت تجهیزات آمریکایی که به دست آنها افتاده بود، گفت: «نیروهای ناتو تلاش کردند سلاح‌ها و تجهیزاتی را که آنها به جا گذاشته بودند، از کار بیندازند اما برخی از آنها سالم ماندند و به دست امارت اسلامی افتادند. در مورد خودروها و تجهیزاتی که تا حدی تخریب شده‌اند ما در تلاشیم تا آنها را برای استفاده بازسازی و تعمیر کنیم.»

برچسب ها: الجزیره ، افغانستان ، سلاح
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار