کد خبر: 1328376
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۵
در نشست خبری جشنواره فیلم عمار مطرح شد
«جایزه فرانچسکو» با رأی مردم به حامیان تمدن غربی داده می‌شود نشست خبری شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» با حضور مرضیه هاشمی دبیر و سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد. 

جوان آنلاین: نشست خبری شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» با حضور مرضیه هاشمی دبیر و سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد. 
به گزارش «جوان»، مرضیه هاشمی - دبیر شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار- با اشاره به شرایط کنونی جهان و تأکید بر محوریت جریان مقاومت گفت: جشنواره عمار همواره بر تمدن و مقاومت تمرکز داشته، اما در این دو سال با توجه به جنایات امریکا و غربی‌ها و بیداری ملت‌های سراسر دنیا در برابر نسل‌کشی فلسطین، تمرکز ویژه‌ای بر این موضوع داریم. 
هاشمی با اعلام بین‌المللی‌شدن این دوره از جشنواره، افزود: از هنرمندان سراسر دنیا، به‌ویژه هنرمندان مرتبط با محور مقاومت، دعوت می‌کنیم تا در شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شرکت کنند. امروز شاهد بیداری ملت‌ها نه فقط در لبنان و یمن، که در آفریقا و امریکای جنوبی نیز هستیم. 
وی مطرح کرد: امسال جشنواره در بخش‌های مختلفی از جمله فیلم داستانی کوتاه، نیمه‌بلند و سینمایی، مستند، پویانمایی، تولیدات تلویزیونی، محتوای فضای مجازی و حتی آثار تولیدشده با هوش مصنوعی برگزار می‌شود. 
دبیر شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به فضای ترور و ارعاب حاکم بر هنرمندان منتقد غرب گفت: با هنرمندان مختلفی در نقاط مختلف جهان صحبت کرده‌ام که پیش از این بسیار فعال بودند، اما اکنون ترس عجیبی از لحاظ امنیتی دارند. وی افزود: هنرمندان در امریکا، اروپا و کانادا به من می‌گویند که آثار را در خانه یا برای جمع‌های محدود نمایش می‌دهند، اما برگزاری نمایش عمومی به ویژه در فضای فعلی امریکا بسیار خطرناک شده‌است. 
وی با مقایسه جشنواره عمار با جشنواره فجر افزود: از ابتدا هدف ما در جشنواره عمار این بود که شکلی متفاوت داشته‌باشد. خداوند نادر طالب‌زاده را بیامرزد که دیدگاه متفاوتی داشت. ما خواستیم جشنواره‌ای شکل بگیرد که مردمی باشد و دیدگاه‌های مختلف در آن حضور داشته باشد. 
هاشمی با تأکید بر فراگیری جشنواره امسال تصریح کرد: امسال به ویژه پس از جنگ ۱۲ روزه، شاهد بودیم که همه ایرانیان در مقابل دشمن متحد شدند. وقتی رژیم صهیونیستی یا امریکا حمله می‌کنند، فرقی بین حزب‌اللهی و غیرحزب‌اللهی قائل نمی‌شوند. همه ما ایرانی هستیم و باید وحدت داشته باشیم. 
در ادامه سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره بیان کرد: هنر و فرهنگ چیزی است که در جامعه حضور و تأثیر دارد و هنرمند این امکان را فراهم می‌سازد که معارف در جامعه تثبیت بشود و مبنای سیاستگذاری‌های کلان قرار بگیرد، هنر و به خصوص هنر جامعی مانند سینما می‌تواند به شکل‌گیری پارادایم‌ها کمک چشمگیری کند. 
وی افزود: جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونسیتی، ارزش‌های زیبایی شناختی و هنری را رقم زد که هنرمندان می‌توانند از آن استفاده کنند. چه قهرمانی‌ها و چه ایثار‌هایی در این زمینه رقم خورد که ارزش روایت کردن دارد. خوانشی که ما از این جنگ داریم، به جهت‌گیری تولیدات هنری و هنرمندان ما کمک می‌کند. تمدن غرب به سرکردگی امریکا، سال‌هاست که تلاش دارد پیشرفت با اتکا بر هستی مقدس را غیرممکن تصویر و بیان کند که پیشرفت اقتصادی ممکن نیست، مگر با پشت کردن به هستی مقدس در عالم و تمدن خود را روی این رویکرد‌های سکولار بنا کرده است.
 وی ادامه داد:، اما در مورد این انگاره‌ها کشوری قد علم کرده‌است به نام ایران که نقض‌کننده این شیوه است؛ ملتی که خواجه نصیر و ابن‌سینا را دیده است، نمی‌تواند این موضوع را باور کند. نتیجه این اتفاق ملتی است که به فناوری هسته‌ای دست پیدا کرده، اما معتقد است که بمب اتم حرام است. ملت درک کرد که در پس ظاهر غرب، با یک تمدن وحشی طرف است و ایران برای مقابله با این تمدن وحشی، به فناوری‌های نوین موشکی مسلح است. 
خورشیدی ضمن اشاره به واهمه جریان غرب‌زده از ملت بیدار ایران عنوان کرد: ما در جشنواره مردمی فیلم «عمار» قصد روایتگری تمدن ایرانی و افرادی را که از داشته‌های این کشور صیانت کردند، داریم، روایت‌های اینچنینی می‌توانند میزان همبستگی ما را بالا ببرند. 
مجری برنامه در ادامه نشست به در نظر گرفتن جایزه و نماد «فرانچسکو» که به خلق تصویری دقیق از ابتذال غرب مربوط است، اشاره کرد. همچنین در مورد برنامه اکران آثار جشنواره، مطرح کرد که در تلاش هستند در ماه دی آثار را در نقاطی از ایران اکران کنند.
 محمدحسین صبوری با لحنی کنایه‌آمیز در پایان این نشست درباره «جایزه فرانچسکو» گفت: برخی از مسئولان هستند که سال‌هاست از تمدن غربی حمایت می‌کنند و حتی پس از جنگ ۱۲روزه باز هم تلاش‌هایی برای حمایت از این تمدن و جدا کردن آن از امریکا داشتند، از این‌رو ما در بخش «فرانچسکو» قرار است با رأی مردم جایزه کسی را که در داخل کشور بیشترین حمایت را از تمدن‌غربی داشته‌است، اهدا کنیم. 
در پایان برنامه پوستر جشنواره با طراحی کمال شرف رونمایی شد.

برچسب ها: فیلم ، عمار ، سینما
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار