کد خبر: 1315783
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: برای غرب باوران که به شکل مالیخولیایی، نگاه یا حرکت به جانب شرق را تقبیح و منکوب می‌کنند، هر بهانه‌ای، ولو غیر واقعی، می‌تواند به مثابه یک فرصت برای حمله به این نگاه باشد. سفر دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان به چین برای شرکت در اجلاس شانگهای و غیبت او در عکس یادگاری ضیافت با سران شرکت کننده یکی از این بهانه‌هاست.

فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در توییتی نوشت: «همه ارزش سفر به چین، پیامی است که از ظریق نماد‌ها و نشانه‌ها به رخ کشیده می‌شود. چه کسی متوجه اهمیت عکس رئیس‌جمهور در اجلاس شانگهای نبوده، تصاویر حرف می‌زنند... تشریفات یا معاون دفتر؟ درک این امر ساده خیلی سخته؟ با این مرد شریف چنین نکنید!»

نکته طنز ماجرا آنجاست که آقای فیاض زاهد، عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت است و به جای این‌همه حاشیه‌سازی‌ها - به اعتبار جایگاهی که در شورای اطلاع‌رسانی دولت دارد، نوعی خودزنی تلقی شود- تلفن را بردارد و از رئیسش الیاس حضرتی (رئیس شورای اطلاع رسانی دولت) بپرسد که ماجرا چیست؟ فیاض زاهد چنان از مرحله پرت است که در توییت ابتدایی خود به جای شانگهای، بریکس نوشته بود که با تمسخر کاربران فضای مجازی، مجبور به حذف آن توییت و اصلاح آن در توییت جدید شد.

حسین سلاح‌ورزی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران هم در مورد سفر پزشکیان به چین نوشت: «در سفر رئیس‌جمهور به چین تنها ۲۰ دقیقه وقت ملاقات با شی‌جی پینگ داده شد؛ یعنی با احتساب زمان ترجمه، حداکثر ۵ دقیقه برای بیان خواسته‌ها، نظرات و مواضع ایران! این همان تصویر واقعی جایگاه ما در نگاه پکن است، نه آنچه در تبلیغات داخلی روایت می‌شود.» سلاح ورزی همانی است که به طور غیرقانونی به ریاست اتاق بازرگانی رسیده بود و در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۲ با رأی شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران برکنار شد.

اما اصل ماجرا چه بود و آیا آنچه این حضرات اصلاح‌طلب ادعا کردند، واقعیت دارد؟ پاسخ معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور به این ادعا‌ها خواندنی است. «سید مهدی طباطبایی» روز یک‌شنبه ۹ شهریورماه ۱۴۰۴ درپاسخ به حاشیه‌سازی‌ها در مورد اجلاس شانگهای در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درباره اجلاس شانگهای، ملاقات پزشکیان با شی‌جین پینگ از نظر زمانی عیناً مشابه بقیه رؤسای جمهور حاضر در اجلاس است. اجلاس شانگهای فردا (دوشنبه) رسماً آغاز می‌شود و عکس ضیافت غیررسمی و قبل از ورود هیئت ایرانی بوده است. رئیس‌جمهور پزشکیان با دست پر از چین باز خواهد گشت.»

همچنین حبیب‌الله عباسی، مدیر کل روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری نیز درباره حضور نداشتن رئیس‌جمهور در عکس دسته جمعی سران اجلاس شانگهای گفت: ما به تازگی وارد شهر تیانجین شدیم و بعد از وارد شدن هم رئیس‌جمهور در جلسه دیگری در محل اقامتش است. در ضمن برنامه پروازی رئیس‌جمهور به گونه‌ای بوده که ما با تأخیر وارد این شهر شدیم و برنامه‌ریزی سفر به گونه‌ای نبود که اساساً بخواهیم در این ضیافت شرکت کنیم. بحث عکس یادگاری که معمولاً از موضوعات مهم اجلاس‌هاست دوشنبه خواهد بود، بنابر این از رسانه‌ها می‌خواهیم که اخبار را از منابع رسمی دنبال کنند و به شایعاتی که احیاناً شکل می‌گیرد دامن نزنند.

برچسب ها: غرب ، شرق ، سیاست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار