کد خبر: 1309471
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۰
برزیل در حمایت از بریکس مقابل ترامپ قد علم کرد مشاور ارشد رئیس جمهوری برزیل اعلام کرد که این کشور به‌رغم تهدیدهای واشنگتن مبنی بر اعمال تعرفه‌های تنبیهی علیه بریکس، حمایت خود را از این ائتلاف تقویت خواهد کرد.

 جوان آنلاین: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ماه جاری دو بار برزیل را هدف انتقاد و تهدید قرار داد. او همزمان با میزبانی این کشور از اجلاس بریکس، تهدید کرد که علیه هر کشور «همسو» با سیاست‌های ضدآمریکای بریکس، تعرفه ۱۰ درصدی اعمال خواهد کرد. ترامپ سپس نسبت به اعمال تعرفه ۵۰ درصد علیه برزیل متعهد و خواستار پایان محاکمه ژائر بولسونارو، رئیس جمهور سابق و متهم به کودتای این کشور شد.

با این حال، سِلسو آموریم، مشاور ارشد امور خارجی لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا به فایننشال‌تایمز گفت که این حملات و تهدیدها «روابط ما با بریکس را تقویت می‌کند زیرا ما خواستار روابط متنوع و عدم وابستگی به تنها یک کشور هستیم.» به گفته آموریم، برزیل علاوه بر بریکس به‌دنبال تقویت روابط با سایر کشورها در اروپا، آمریکای جنوبی و آسیاست.

تعرفه ۵۰ درصدی جزو بالاترین تعرفه‌هایی است که ترامپ در دور جدید مذاکرات جاری با کشورها از آن یاد کرده و این در حالی است که خلاف سایر کشورهایی که واشنگتن آنها را هدف گرفته، برزیل در تجارت کالا با آمریکا، با کسری تجاری(تفاوت منفی بین ارزش واردات و ارزش صادرات) روبه‌رو است!

ترامپ همچنین دولت داسیلوا را بابت آنچه وی «حمله به آزادی بیان»، «رویه مضحک سانسور» و «رویه‌های تجاری بسیار ناعادلانه» هدف انتقاد قرار داده است.

در سوی مقابل، رئیس جمهوری برزیل تاکتیک‌های ترامپ را رد کرده و گفته که همتای آمریکایی وی «برای امپراطوری در جهان» انتخاب نشده است. وی اضافه کرد که اگر اقدامات ترامپ در جریان شورش ششم ژانویه و یورش حامیانش به ساختمان کنگره آمریکا در برزیل اتفاق می‌افتاد، سرنوشتی جز محاکمه در انتظار ترامپ نمی‌بود.

به گفته آموریم، مداخله ترامپ در امور داخلی برزیل، اتفاقی است که حتی در «دوران استعمار» هم مشابه آن دیده نشده است. وی افزود: فکر نمی‌کنم که حتی شوروی سابق هم چنین کاری کرده باشد. ترامپ در تلاش است تا به سود دوستش(بولسونارو) در برزیل سیاسی‌کاری کند.»

آموریم با اشاره به اینکه گرچه چین بزرگ‌ترین شریک تجاری برزیل بوده و پارسال عمده محصولات کشاورزی و معدنی را به ارزش ۹۴ میلیارد دلار از برزیل وارد کرده است، اما «تمایل نداریم که پکن برنده آشکار تعرفه‌های تجاری بالاتر ترامپ باشد.»

آموریم همچنین این مسئله که بریکس ائتلافی «ایدئولوژیک» است را رد کرد و از این گروه خواست تا از نظم جهانی چندقطبی که ترامپ در حال خروج از آن است، حمایت کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار