کد خبر: 1309012
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
ابن‌سینا روح ملت ایران و پرچم فکری ما در جهان است وزیر فرهنگ در نشست سالانه هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا بر نقش معرفی این حکیم در تصویرسازی جهانی از ایران تأکید کرد و گفت ابن‌سینا روح ملت ایران و به نحوی پرچم فکری کشور ما در جهان است. حوزه معرفی ابن‌سینا خط اتصال ایران به جهان اسلام و بلکه جهان فکری و انسانی است

جوان آنلاین: وزیر فرهنگ در نشست سالانه هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا بر نقش معرفی این حکیم در تصویرسازی جهانی از ایران تأکید کرد و گفت ابن‌سینا روح ملت ایران و به نحوی پرچم فکری کشور ما در جهان است. حوزه معرفی ابن‌سینا خط اتصال ایران به جهان اسلام و بلکه جهان فکری و انسانی است. 
به گزارش «جوان»، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست سالانه هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا با اشاره به شرایط خطیر کشور گفت: در شرایط فعلی تصویر ایران مورد اهمیت قرار گرفته و ابن‌سینا شخصیت بسیار موجهی برای تصویرسازی و غنابخشی از ایران است که فرهنگ و تمدن ما از میراث او بهره‌مند است. 
رئیس هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا افزود: کمتر شخصیتی مانند ابن‌سینا داریم که اینقدر دامنه شمول انسانی و بشری در کل جهان داشته باشد. ایران شخصیت‌های بزرگی داشته و دارد، اما در بین آنها اگر نگوییم ابن‌سینا بی‌نظیر است، حتماً کم‌نظیر است. ابن‌سینا روح ملت ایران و به نحوی پرچم فکری کشور ما در جهان است. حوزه معرفی ابن‌سینا خط اتصال ایران به جهان اسلام و بلکه جهان فکری و انسانی است. 
وزیر فرهنگ با اشاره به وظیفه اعضای حقوقی هیئت امنای بنیاد در کمک به اجرای اهداف این بنیاد گفت: همه ما مدیون ابن‌سینا هستیم و باید بیش از این برای موفقیت بنیاد بوعلی کار کرد. ما غیر از شخصیت حقوقی‌مان به عنوان یک شهروند ایرانی نیز مدیون میراث ابن‌سینا هستیم. خیلی از میراث تاریخی و تمدنی ما در همدان است که قله آن ابن‌سیناست. باید از این قله ارزشمند چه به لحاظ بارگاه و مزارش و چه از نظر میراث فکری او بهره ببریم. از مسئولان استان همدان انتظار می‌رود جدی‌تر به میدان بیایند و از ترویج و شناخت این میراث تمدنی حمایت و پشتیبانی کنند. رئیس هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا با یاد کردن از فعالیت‌های مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی در سال‌های ریاست بنیاد بوعلی، او را شخصیتی برجسته در علوم و معارف اسلامی و حوزه علوم عقلی دانست و از سابقه دیرین او در تعلق‌خاطر به میراث ابن‌سینا تجلیل کرد. 
صالحی انتصاب ان‌شاءالله رحمتی به ریاست بنیاد را فرصت جدیدی برای فعالیت‌های این مؤسسه علمی ذکر کرد و گفت: ایشان از خطه همدان و شخصیتی دانشگاهی و فلسفی است که در حوزه ابن‌سیناپژوهی کار‌های متعددی انجام داده و دارای ارتباط با دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور است و حضورشان را مغتنم می‌دانیم. حضور ایشان می‌تواند نقطه عطفی برای بنیاد ابن‌سینا و حوزه ابن‌سیناشناسی فراهم آورد. امیدواریم هم وزارت فرهنگ و هم استانداری همدان با درک و فهمی که از اهمیت میراث ابن‌سینا دارند، آن را برای کمک به فعالیت‌های بنیاد بوعلی مورد استفاده قرار دهند. سایر اعضای هیئت امنا نیز با هم‌افزایی ظرفیت‌ها به کمک بیایند تا پرچم ابن‌سینا و ایران را بالا و بالاتر ببریم. ان‌شاءالله رحمتی، رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا نیز با ارائه گزارشی از ظرفیت‌ها و چشم‌انداز‌های پیش‌بینی شده برای انجام فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی گفت: ابن‌سینا امروز می‌تواند منشأ ایجاد نشاط واقعی عقلانی و معنوی در جامعه باشد. آن چیزی که در این ایام پیش آمد، بیداری نیروی لایزال ذهن و ضمیر ایرانیان بود که فراز و اوج آن اندیشه و آگاهی ابن‌سیناست. او در واقع مظهر خودآگاهی عقلانی و معنوی ماست که هر دو را توأمان دارد. بنیاد ابن‌سینا صرفاً بنیادی نیست که هدفش یادبود ابن‌سینا به عنوان بزرگ‌ترین مفخر ما باشد، بلکه امروز می‌تواند الهام‌بخش و مبنای آگاهی ملی و مذهبی ما باشد و هویتمان را شکل دهد. 
رحمتی با تشریح برنامه‌های پیش‌رو برای فعالیت‌های بنیاد در چهار سطح استانی، ملی، منطقه‌ای و جهانی گفت: وجود آرامگاه ابن‌سینا در همدان به عنوان منشأ نشاط و انگیزه در ابن‌سیناشناسی است که دفتر بنیاد فعالیت‌های خود را در استان با الهام از میراث این حکیم به انجام می‌رساند. در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، کمتر شخصیت ایرانی مرضی‌الاطراف مثل ابن‌سینا داریم. امروزه در آکادمی‌های غربی، فیلسوفان ابن‌سینا را نه به عنوان تاریخ فلسفه، بلکه به عنوان خود فلسفه تدریس می‌کنند، همچنان که مورد رجوع و ستایش فیلسوفان مسیحی در گذشته بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار