جوان آنلاین: کانال تلگرامی محلل که نگاهی استراتژیک به رخدادهای منطقهای دارد نوشت:
قبلاً گفتیم دشمن یک جنگ ادراکی و شناختی سنگین جدید را علیه کشورمان آغاز کرده است. این جنگ چند محور داشته و دارد. القای روایت پیروزی در نبرد ۱۲روزه، ایجاد اختلاف و دوقطبی سر هر چیزی در داخل کشور و ترور شخصیتی، رهبر انقلاب اسلامی نیز از آن جمله بوده است. اما میتوان یکی از مهمترین محورهای آنها در این جنگ را ایجاد فضای تعلیق در ایران دانست. به چه معنا؟ به معنایی که در روزهای گذشته مشاهده کردیم. یعنی ایجاد یک فضای تعلیق ذهنی در سطح توده و نخبه در خصوص اتفاقات در جریان و آینده: اینکه امروز، فردا، سه روز دیگر، هفته دیگر، آخر هفته، در روز ایکس، در شب ایگرگ و. امریکا واسرائیل حمله خواهند کرد.
این نیز سه نتیجه در سطح توده، نخبه و نیروهای مسلح دارد: در سطح توده باعث شرطی شدن ذهن جامعه میشود. اذهان دچار اضطراب میشوند. افراد هر روز منتظر میمانند تا فلان روز خاص سر رسیده و ببینند اتفاقی میافتد یا خیر. صبح از خواب بیدار میشویم و منتظریم که آیا امروز حمله خواهند کرد؟ نتیجه کوتاه مدت این مسئله، ضربه به فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی کشور، در میان مدت، فرسودگی ذهنی و روانی جامعه و در بلند مدت شکستگی اراده مقاومت ملت است. در سطح نخبه، این حس تعلیق و خبرهای متواتر، نتیجهای جز پدیده سرریز اطلاعات که منجر به قفل شدگی تحلیلی میشود ندارد. در سطح نیروهای مسلح نیز آمادهباش بالای طولانی مدت به یک شکل، باعث لمس شدن سیستم در برابر هشدار میشود. اکنون میتوانید متوجه شوید یکی از دلایلی که دشمن هنوز حداقل در ۱۲استان ما ریزپرنده پرواز میدهد، در مرزها پهپادها فعالیت میکنند و... چیست. هدف ایجاد یک حس توأمان جنگ و صلح و نه جنگ نه صلح است. هدف، ساخت یک فضای عدم اطمینان، ایجاد گیجی و لمسشدگی در برابر تهدید و وارد آوردن ضربات دلخواه از میانه هشدارهای معتبر و غیرمعتبر است. موارد گفته شده به معنای این نیست که دشمنان طرح و قصد حمله جدید ندارند یا نباید هوشیار بود زیرا ذات دشمن، خباثت در هر لحظه است. بلکه منظور ایجاد فضای تعلیق در جامعه است.
پس راهکار چیست؟
در سطح توده، تبیین شرایط موجود، در سطح نخبه، فراشناخت از طرح دشمنان و در سطح نیروهای مسلح، بازتولید آمادگی در قالبهای متنوع پیشنهاد میشود.