سالهاست برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونها به یکی از چالشهای بزرگ ورزش تبدیل شده و به رغم شفاف بودن قوانین داخلی و بینالمللی همچنان حواشی ناشی از این مجامع دامن ورزش را گرفته و خواهد گرفت. در این شرایط خاص بر کشور نباید اجازه داد فعالیتهای انتخاباتی برخی نامزدها و اقدامات آنها برای لابی کردن و به دست آوردن آرا بیشتر بحرانهای جدیدی به ورزش ایران تحمیل کند.
تاریخ تشکیل مجمع چند فدراسیون بلاتکلیف مشخص شده و انتظار میرود با آرامش نسبی این روزها، شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم شود. جدا از اینکه آیا این مجامع در زمان مقرر برگزار خواهند شد یا نه، بحث مهندسی انتخابات و دورهمیهای یواشکی برای جمع کردن رأی همانند گذشته به قوت خود باقی است و نامزدهای اصلی و مدعی تصاحب صندلی ریاست کماکان با این ترفندها مسیرشان را برای رسیدن به هدف اصلی هموار میکنند. در این بین فعلاً حواشی کاراته بیشتر از بقیه است؛ رشتهای که قرار شده ۲۸ تیرماه رئیس جدید خود را بشناسد، اما اخبار حاشیهای و شائبهبرانگیز کاراته ایران را احاطه کرده است. گویا اعضای کمیسیون ورزشکاران این رشته به خاطر فعالیتهای پشتپرده نامزد خاص انصراف دادهاند و اگر شرایط همینطور باقی بماند کمیسیون ورزشکاران کاراته هیچ نمایندهای در انتخابات فدراسیون خود نخواهد داشت! اتفاقی که امیدواریم رخ ندهد، چراکه خالی بودن جای نماینده کاراتهکاها در مجمع پیشرو، اعتبار کاراته را زیر سؤال میبرد. اینکه ورزشکاران شاخص این رشته در رسانهها از فعالیت یک نامزد برای رسیدن به صندلی ریاست بگویند، اگرچه واقعیتها را عیان میسازد و همه در جریان واقعیتها قرار میگیرند، اما فراموش نکنیم جلبنظر صاحبان آرا به هر روش و از هر طریقی نه تنها اخلاقی و قانونی نیست، بلکه خیلی زود تأثیر منفیاش در این رشته مدالآور عیان خواهد شد.
ریاست فدراسیونها اهمیت دوچندانی پیدا کرده و بسیاری از پیشکسوتان، مربیان و ورزشکاران سودای رسیدن به این صندلی را دارند. استفاده از همه ظرفیت ورزش ایران خوب است، ولی اینکه سالهاست رؤسای بسیاری از فدراسیونها با لابی، تطمیع، وعدههای بزرگ و حتی تهدید اعضای مجمع انتخاب میشوند، یک آسیب و چالش بزرگ برای ورزش کشورمان بهحساب میآید. متأسفانه این چرخه معیوب سالهاست که به قوت خود باقی است و برای برطرف کردن این معضل هیچ اقدامی صورت نگرفته است. از مجمع انتخاباتی فدراسیون بدنسازی نیز اخبار ضدونقیض زیادی شنیده میشود و هنوز تعداد باشگاههای حاضر در این مجمع در هالهای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست تاریخ قبلی انتخابات (۱۱ تیر) به قوت خود باقی است یا باید منتظر لغو آن باشیم. اسامی نامزدهای نهایی فدراسیون اتومبیلرانی هم اعلام شده و این رشته نیز منتظر روشن شدن تکلیف رئیس جدید خود است.
اخبار ضدونقیض و اعتراضهای اخیر نسبت به فرآیند برگزاری مجامع و فعالیتهای نامزدها در حالی مطرح است که ورزش کشورمان در چند سال گذشته بارها از بابت عدم رعایت قوانین و شکایت نامزدهای بازنده ضربه خورده و کار بسیاری از فدراسیونها به ابطال انتخابات کشیده شده است. انتخابات کاراته بعد از آنکه طباطبایی دو سال رئیس فدراسیون بود، زمستان سال گذشته باطل شد و فدراسیون بدنسازی نیز این بحران را چند سال قبل تجربه کرد. بهرغم اطلاع مسئولان از این واقعیتها، عملاً تغییری در روند مدیریت انتخابات صورت نگرفته و مسئولیت نهادهای نظارتی نیز پس از تأیید صلاحیت نامزدها به پایان میرسد. اما تازه اینجا اول راه است و نامزدهای مدعی ریاست برای رسیدن به مسند قدرت از هیچ تلاشی فروگذار نیستند. وزارت هم آنقدر دست روی دست میگذارد تا دیوان عدالت اداری رأی شکایت را صادر کند و نتیجه انتخابات فدراسیونها باطل شود. معرفی سرپرست تنها اقدام وزارت ورزش در مواجهه با ابطال نتایج انتخابات است. در صورتی که انتظار میرود با نظارت صحیح و قانونی اجازه بروز چنین حواشی داده نشود.