کد خبر: 1302753
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵
وال استریت ژورنال: اتحاد در آمریکا در هم شکسته است روزنامه آمریکایی تحلیل کرد رژه نظامی بزرگی که دونالد ترامپ روز شنبه در این کشور همزمان با روز تولدش ترتیب داد چیزی بجز در هم شکستن اتحاد در سراسر ایالات متحده را به نمایش نگذاشت.

جوان آنلاین: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در مقابل دیدگان ده‌ها هزار تماشاچی ناظر بر اجرای یک رژه نظامی به مناسبت دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس ارتش آمریکا بود؛‌ رژه‌ای که در آن از تجهیزات و یونیفرم‌های دوران قدیم همچون یونیفرم‌های زمان جنگ انفصال آمریکا و تانک‌های شرمن متعلق به دوران جنگ جهانی دوم تا تجهیزات سنگین نظامی دوران نوین استفاده شد.

صدها هزار نفر از معترضان نیز از فرصت این روز استفاده کرده و در خیابان‌های سراسر ایالات متحده تجمع کردند تا به سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعتراض کنند. به نوشته روزنامه «وال استریت ژورنال»، این رویداد که تحت شعار «نه به شاه» به دلیل مقایسه ترامپ با یک پادشاه برگزار شد، یکی از چند رویداد روزهای اخیر بود که بی ثباتی و عدم وجود اتحاد در ایالات متحده را نشان داد.

این روزنامه آمریکایی به حادثه تیراندازی در روز شنبه به ۲ قانونگذار ایالت مینه‌سوتا که به مرگ یکی از آنها منتهی شد اشاره کرده و نوشت که خشونت سیاسی نیز به رویدادهای روز شنبه اضافه شد.

«تیم والتز»، فرماندار ایالت مینه‌سوتا گفت این قانونگذاران اهداف سیاسی بودند و یک مقام نیز بیان کرد مظنون حادثه که تحت تعقیب است فهرستی از افرادی شامل قانونگذاران دموکرات که از حق آزادی سقط جنین حمایت می‌کنند را به عنوان هدف تهیه و حفظ کرده است.

مقام‌های این ایالت به مردم نسبت به شرکت در تظاهرات ضد ترامپ هشدار داده بودند. در حادثه‌ای دیگر در ایالت تگزاس، مقام‌ها دستور به تخلیه ساختمان کنگره ایالتی دادند چون پلیس این ایالت از شناسایی یک «تهدید جدی» علیه قانونگذارانی که برای شرکت در یک تجمع اعتراضی در شهر آستین برنامه‌ریزی کرده بودند خبر داد. به گفته یک منبع مطلع همچنین در شهر واشنگتن نیز جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا یک جلسه اضطراری اینترنتی به منظور بحث در مورد نگرانی‌های امنیتی برگزار کردند.

وال استریت ژورنال نوشت: «این اتفاقات پر مخاطره بر خلاف جشن کم سر و صدایی که در حاشیه رژه نظامی در پایتخت آمریکا برپا شد، بود. ترامپ خطاب به سربازان شرکت کننده در این رژه سلام نظامی داد در حالی که تانک‌های آبرامز و خودروهای رزمی برادلی از مقابل دیدگان او گذشتند. ترامپ همچنین مراسمی با هدف تشویق جوانان آمریکایی به استخدام در ارتش آمریکا برگزار کرد و مقام‌های ارتش امیدوار بودند که این مراسم باعث تقویت تعداد نیروهای ارتش و زدودن خاطرات تلخ سالهای اخیر در خارج از ایالات متحده نظیر خروج پرآشوب از افغانستان و جایگزین ساختن آن با تصاویر جدید مثبت شود.»

ترامپ روز شنبه درست در همان سالگردی که ارتش آمریکا در سال ۱۷۷۵ تاسیس شد، ۷۹ ساله شد و در سخنرانی در حاشیه مراسم این روز به تمجید از توانایی‌ها و سوابق و تاریخچه ارتش آمریکا پرداخت.

ا این وجود رئیس جمهور ایالات متحده اشاره‌ای به خشونت‌ها و اتفاقات پر تنش سیاسی نظیر تیراندازی مینه‌سوتا در سخنرانی‌اش نکرد. او همچنین صحبتی درباره چالش‌های ناشی از حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ایران نکرد.

روزنامه آمریکایی نوشت: «از نظر بسیاری از آمریکایی‌ها رژه روز شنبه نشانه پاسداشت ارتش کشورشان نبود بلکه نمادی برای تلاش‌های ترامپ به منظور گسترش دادن اختیاراتش و پیشبرد منافع سیاسی خودش بود. ترامپ از تفنگداران دریایی و سربازان گارد ملی برای سرکوب تظاهرات علیه سیاست‌های مهاجرتی وی در لس آنجلس آن هم بدون اعتنا به اعتراضات مقام‌های محلی بهره برد.

لس آنجلس روز شنبه شاهد شرکت هزاران نفر در تظاهرات با شعار "نه به پادشاهان" در برابر ساختمان شهرداری این شهر بود. در حاشیه این تظاهرات سربازان گارد ملی مستقر شده بودند. در ساعات بعد از پایان این تظاهرات زمانی که مقام‌ها به تظاهرکنندگان دستور دادند که آنجا را ترک کنند تنش‌ها بالا گرفت چون گروهی از تظاهرکننده‌ها از ترک محل خودداری کرده و برخی شروع به سنگ پرتاب کردن به سمت خودروهای پلیس کردند. در ادامه نیروهای امنیتی برای متفرق ساختن تظاهرکننده‌ها به پرتاب گاز اشک آور، نارنجک ‌های صوتی و گلوله‌های پلاستیکی متوسل شدند.»

در فیلادلفیا، جایی که سازمان‌دهندگان انتظار بزرگترین تظاهرات را داشتند، برخی هنگام راهپیمایی از تیراندازی‌های مینه‌سوتا مطلع شدند. دانیل هانتر، ۴۴ ساله، که به همراه همسر و دخترش در حال راهپیمایی بود، گفت: «ما نگران خشونت هستیم، اما قرار نیست مرعوب شویم.»

در واشنگتن، آنتونی منگروم، ۵۴ ساله از تنسی که یکی از رأی‌دهندگان به ترامپ بوده گفت که برای تجلیل از نیروهای مسلح و کسانی که خدمت می‌کنند به رژه آمده است.

سازمان‌دهندگان ملی این تجمعات شامل گروه‌های ترقی‌خواه مانند اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا بودند. آنها گفتند که هدفشان اعتراض به زیاده‌خواهی‌های رئیس جمهور، از جمله سیاست‌های او به منظور استرداد مهاجران از آمریکا، تلاش‌هایش برای گسترش قدرت ریاست جمهوری و آنچه که آنها سرپیچی دولت از دستورات دادگاه برای محدود کردن اختیاراتش خواندند، بوده است.

معترضان مخالف ترامپ حتی در مناطقی که به شدت حامی این رئیس جمهور آمریکا محسوب می‌شوند نیز تجمع کردند. در کوردالن آیداهو، جایی که ترامپ در نوامبر گذشته حدود سه چهارم آرا را به دست آورد، سازمان‌دهندگان تخمین زدند که بیش از ۱۰۰۰ معترض در امتداد یک بزرگراه ایالتی تجمع کردند. اکثر آنها تابلوهایی را به سمت ماشین‌های عبوری تکان می‌دادند، در حالی که برخی دیگر در سایه نشسته بودند.

اعتراضات در شهرهای ساحلی مختلف ایالات متحده از جمله در نیویورک، سانفرانسیسکو، میامی، هیوستن، سیاتل و سایر شهرهای بزرگ گسترش یافت. این روز یادآور اعتراضاتی تحت عنوان راهپیمایی زنان که صدها هزار معترض ضد ترامپ را در سال ۲۰۱۷، یک روز پس از اولین مراسم تحلیف وی، به خیابان‌ها کشاند، بود. امسال، هیچ اعتراضات انبوه مشابهی پس از تحلیف ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری برگزار نشد در حالی که پیروزی مجدد او در انتخابات باعث شد مخالفانش ناامید شوند.

در شیکاگو، همزمان با رژه طولانی معترضان در امتداد رودخانه شیکاگو، هزاران نفر علیه دونالد ترامپ شعار دادند.

نیکول چارلی، یکی از معترضان اظهار کرد: «به خاطر همه چیز معترضم. به خاطر حقوق زنان، حقوق مهاجران، من نمی‌توانم تخم مرغ پیدا کنم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار