جوان آنلاین: صبح دیروز اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال میهمان فراکسیون ورزش مجلس در بهارستان بودند. جلسهای که به گفته مجلسنشینان هدفش بررسی شرایط کلی فوتبال کشور و برنامههای پیشروی فدراسیون از جمله حضور پرقدرت ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ بود، ولی موارد دیگری هم مطرح شد که بررسی اجمالی پرونده فساد باشگاه مس رفسنجان، حق پخش تلویزیونی، قانون سقف قراردادها و قراردادهای ارزی با بازیکنان خارجی از جمله آنها بود.
با وجود این رویکرد، اما اصلیترین موضوعی که تصور میشد در جلسه صبح دیروز به آن پرداخته شود موضوع پرونده فساد فوتبال بود؛ پروندهای که در مجلس مسبوق به سابقه است و بهارستاننشینان تاکنون چند بار بابت چنین موضوعی فدراسیون نشینان فوتبال را به خانه ملت احضار کردهاند، ولی اینبار ماجرا کمی فرق داشت و خبری از احضار نبود، ضمن اینکه حتی در طرح بحث هم همه چیز به قوه قضائیه سپرده شد تا این قوه کار را به سرانجام برساند و نتیجه را اعلام کند.
همه منتظر قوه قضائیه
رحیم زارع، عضو فراکسیون ورزش مجلس در این خصوص میگوید: «الان ما وظیفهای داریم و پیگیری کردیم، اما پرونده در قوه قضائیه است و اینکه چه تصمیم یا حکمی گرفته میشود برعهده این قوه است. این فساد فقط مربوط به باشگاه مس رفسنجان نیست. مربوط به باشگاههای دیگری هم است که هنوز کشف نشده. فضای فعلی فوتبال اینگونه است. مثلاً در پرونده ویلموتس ما در مجلس تا حدی رفتیم، اما پرونده به قوه قضائیه رفت و آنجا تصمیمگیرنده است. ما به قوه قضائیه اعتماد داریم. اینکه امروز خدمت آقای تاج و همکارانش گفتم نظارت مالی باید باشد به خاطر همین پرونده فساد در فوتبال است. خیلی حرفها زده میشود، اما، چون مدارک مستند نداریم میگوییم که نظارت مالی را برقرار کنند.»
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال هم یکشنبه شب و بعد از پایان رقابتهای لیگ آزادگان در این خصوص گفت: «این پرونده با مقامات قضایی است. یکسری هم اراجیف درباره برخی مسئولان صداوسیما و مسئولان فدراسیون گفتند که اینها حرفهای بیربطی است. هر رأیی بدهند، برای ما قابل احترام است. البته من تصور نمیکنم کار به سقوط مس رفسنجان کشیده شود، اما ممکن است این اتفاق هم بیفتد!»
با این حساب همه منتظر قوه قضائیه هستند تا سرنوشت پرونده فساد باشگاه مس رفسنجان مشخص شود. سرنوشتی که میتواند روی خیلی از تیمهای دیگر حاضر در لیگ برتر هم تأثیر بگذارد، اما طولانی شدن پروسه رسیدگی به این پرونده این نگرانی را بین هواداران فوتبال ایجاد میکند که این پرونده هم سرنوشتی مانند پرونده بزرگ فساد فوتبال در دهه قبل و پرونده ویلموتس گیت در سالهای گذشته را پیدا کند و بدون حصول نتیجه دلخواه به بایگانی سپرده شود.
ورزشگاه معضلی که حل نشده
فصل گذشته رقابتهای لیگ برتر یک حاشیه جدید داشت؛ حاشیهای بهنام نداشتن ورزشگاه. حاشیهای که هنوز هم میتواند برای فوتبال دردسرساز باشد. ورزشگاههای اصلی کشور ابتدای فصل پیش به دلیل تعمیرات از دسترس خارج شدند و همین مسئله تبدیل به معضلی بزرگ شد. ورزشگاههایی که هنوز هم روند بازسازی آنها کامل نشده است.
رحیم زارع در این باره میگوید: «در همه استانها پروژههای نیمه تمام داریم. من جای دولت بودم در مجلس، قضیه تصویب بیستوهفت صدم ارزش افزوده را برای تکمیل چند ورزشگاه معروف و مهم دولتی نظیر ورزشگاه آزادی و دولتی پارس شیراز را دنبال میکردم. ورزشگاه پارس شیراز با مبلغی که زیاد نیست به بهرهبرداری میرسد. با روند فعلی بازسازی ورزشگاه آزادی شاید چند سال طول بکشد. ما میتوانیم ۲۷/۰ ارزش افزوده را در مجلس اصلاح کنیم، ولی شاید وزارت ورزش نپذیرد. به هر حال این تعاملی است که باید بین دولت و مجلس انجام گیرد تا انشاءالله این چند ورزشگاه معروف دولتی هر چه زودتر وضعیت بهتری پیدا کند.» هر چند بیان این حرفها مرهمی بر مشکلات بازسازی ورزشگاهها نیست، اما باید صبر کرد و دید برگزاری چنین جلساتی تا چه اندازه میتواند به رشد و پیشرفت فوتبال کمک کند. جلساتی که تاکنون فقط در حد همان جلسه باقیمانده است.