جوان آنلاین: بیانات حضرت آیتالله خامنهای (حفظهالله) در دیدار با معلمان با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی همراه بود. کاربران به نکات مختلفی که در بیانات رهبر انقلاب بود، واکنش نشان داده و به تحلیل و تبیین آنها پرداختند. بیانات معظمله درباره حاکمیتی بودن آموزشوپرورش و پرهیز از واگذاری آن به خارج از دولت، جذاب نبودن کتابهای درسی برای دانشآموزان، لزوم توجه به فعالیتهای پرورشی و آموزشهای فنیوحرفهای از جمله نکاتی بود که فعالان حوزه تعلیم و تربیت بدان توجه داشتند. در ادامه بخشهایی از نوشتههای کاربران را مرور کردهایم.
احمد نادری:
وقتی رهبری آموزشوپرورش را «نهاد حکومتی» مینامند، تأکید بر آن است که تربیت نسل آینده، وظیفه حاکمیتی است، نه کالایی که بتوان آن را واگذار کرد. زمزمههای واگذاری یا خصوصیسازی، نه اصلاح ساختار بلکه ملوکالطوایفی کردن تربیت است. ایمان، هویت و عدالت آموزشی، قربانی بازار نخواهد شد.
مجتبی نامخواه:
استدلال صریح رهبر انقلاب اسلامی، نویدبخش افقی روشن در زمینه الغای واگذاریهای پیشین و از میان بردن سازوکارهای ملوکالطوایفی موجود در آموزشوپرورش است. زمان برای جبران عقبماندگی در عدالت آموزشی به سرعت در حال سپری شدن است.
عبدالمجید خرقانی:
رهبر انقلاب دوباره تأکید فرمودند محتوای کتب درسی باید جذاب باشند. چه ایرادی داره انیمیشن سازهای خوب انقلابی با ساخت محتواهای جذاب در قالب طنز، آموزش به همراه نشاط را ترکیب کنند و به دانشآموز ارائه دهند؟
کاربری با نام «گلیجان»:
معلمای عزیز، حرفهای امروز رهبری رو خوب بشنوید، حتیالامکان استعداد دانشآموزان رو کشف کنید و پرورش بدید، درسته محتواها جذاب نیست ولی شما سعی کنید مفاهیم رو به شیوه جذاب بیان کنید تا وقتی مسئولان آموزشوپرورش بیان تو گود و ایرادات اموزشی رو رفع کنند.
احمد روستایی:
سالیان متوالی است که رهبر انقلاب به لزوم بازنگری در برنامه و محتوای درسی تکرار میکنند و هیچ تغییری هم اتفاق نمیافتد. آموزشوپرورش خجالت نمیکشد؟!
حمید رفیعی:
نکته قابل توجهی که رهبری بر آن تأکید کردند ضرورت حضور نیروهای متعهد در سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی بود، شاید وقت آن رسیده باشد که سازمان پژوهش بستر حضور نیروهای جوان، خلاق، عالم و باورمند به انقلاب اسلامی باشد. این سازمان باید جایی برای رویش و تبلور اندیشه انقلاب باشد.
علی چاهخوراده:
در عصر جنگ نرم که رسانه و فضای مجازی میتوانند هویت و باورها را تغییر دهد، نقش آموزشو پرورش در توانمندسازی فکری دانشآموزان حیاتی است، عدالت آموزشی، تضمینکننده شکوفایی استعدادها و کاهش شکافهای اجتماعی است، دلیل تأکید رهبری بر فرایندهای گزینشی همین موارد است.
سعید فراهانینیا:
رهبر انقلاب به نکته مهمی درباره جذاب نبودن محتوا و کتابهای درسی اشاره کردند. وظیفه اصلی تولید و تحول محتوا بر عهده سازمان پژوهش است. شاید وقت آن رسیده این سازمان از «حیاط خلوت» برخی دوستان، به محیطی علمی، پویا و تحولگرا تبدیل شود. #دیدار_رهبری #فرهنگیان
مهدی قاسمزاده:
درحالی که برخی مسئولان کشورمان، آموزشوپرورش را یک نهاد مصرف کننده میبینند، رهبری امروز از لزوم اصلاح این نگاه سخن گفتهاند. وزارتخانهای که برای آینده کشور نیروی انسانی تربیت میکند و علاوه بر توسعه اقتصادی، میتواند در افزایش آگاهی و رشد فرهنگی و اجتماعی جامعه هم نقش داشته باشد!
مهسا باقری:
رهبری امروز در دیدار با معلمان خیلی خلاصه گفتند: تحول واقعی در آموزشوپرورش از معلم خوب و کتاب درسی جذاب، پر محتوا و زیبا شروع میشه، بدون این دو گزینه، تربیت نسل آینده ناقص میمونه. پس اگه این دوتا نباشه آینده سازان، نه ساخته میشن و نه آیندهای میسازن!
فاطمه موحدی:
امروز حضرت آقا بر «پرورش جوانونوجوان با معارف و ایمان» تأکید و نقش آموزشوپرورش را فراتر از تدریس ِعلوم و به عنوان سازنده ایمان و هویت ملی تعریف کردند.