جوان آنلاین: نوجوانان و جوانان وزنهبرداری ایران با اقتدار بر سکوی قهرمانی جهان تکیه زدند. کاروان پرافتخار وزنهبرداری نوجوانان و جوانان ایران در پایان رقابتهای قهرمانی جهان با ۱۰ طلا، ۹نقره و پنج برنز بر سکوی قهرمانی جهان ایستاد.
این قهرمانی در حالی به دست آمد که وزنهبرداران آیندهدار ایران، بهخصوص در دسته سنگینوزن درخششی فوقتصور داشتند و اجازه خودنمایی به رقبا را ندادند. درخشش نوجوانان و جوانان ایران این امید را در دل علاقهمندان به وزنهبرداری زنده کرد تا با ادامه این روند به زودی عنوان قویترین مرد جهان باز هم به ایران برسد.
رقابتهای وزنهبرداری جوانان و نوجوانان جهان از ۱۰ اردیبهشتماه به میزبانی لیما پرو آغاز شد و کاروان ایران توانست با شایستگی به مقام قهرمانی این دوره از رقابتها برسد. کاروان ایران که دو وزنهبردار بانو را هم همراه داشت، موفق شد در ابتدای مسابقات با درخشش آلما حسینی در دسته ۶۴ کیلوگرم نوجوانان دختر به مدال نقره و برنز دست پیدا کند تا دختران ایران زمین چراغ مدالآوری ایران در لیما را روشن کنند.
در ادامه و با شروع رقابتهای بخش پسران قدرتنمایی وزنهبرداران جوان ایران که زیر نظر سهراب مرادی، قهرمان المپیک آماده شده بودند، آغاز شد و در نهایت کار به جایی رسید که سهراب مرادی جام قهرمانی این مسابقات را بالای سر برد و افتخاری دیگر برای وزنهبرداری ایران به ثبت رسید. در بخش پسران، ایلیا صالحیپور یک مدال برنز دوضرب دسته ۸۱ کیلوگرم تصاحب کرد. امیرحسین سپه و حمیدرضا زارعی نیز در دسته ۹۶کیلوگرم چهار مدال به دست آوردند. سپه در یکضرب، دوضرب و مجموع به ترتیب به دو برنز و یک نقره دست یافت. زارعی نیز در دوضرب به مدال طلا رسید.
اما اوج هنرنمایی پسران وزنهبرداری ایران در دستههای سنگینوزن دو رده نوجوانان و جوانان بود، جایی که ابتدا در ۱۰۲+ کیلوگرم نوجوانان، حسین یزدانی قهرمانی جهان و عنوان قویترین مرد نوجوانان دنیا را از آن خود کرد. یزدانی در یکضرب برنز گرفت، اما در دوضرب و مجموع قهرمان شد و دو طلا را برای ایران به دست آورد. ابوالفضل زارع هم در این دسته در یکضرب قهرمان شد و در دوضرب و مجموع دو نقره را بر گردن آویخت.
علیرضا نصیری در رده جوانان با شایستگی از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد و با مجموع ۴۰۰کیلوگرم قهرمان دسته ۱۰۹ کیلوگرم دنیا شد و سه نشان طلا را به گردن آویخت. فرهاد قلیزاده، دیگر نماینده ایران در همین دسته در دوضرب عملکرد قابل ملاحظهای داشت و با رکورد ۲۰۵کیلوگرم به مدال نقره رسید. او در مجموع نیز با ۳۷۰ کیلوگرم بعد از نصیری قرار گرفت و نایبقهرمان جهان شد.
در آخرین دسته رقابتها و در ۱۰۹+ کیلوگرم، رقابت دو ایرانی هیجان و جذابیت فراوانی را به طرفداران وزنهبرداری داد، جایی که حمیدرضا محمدیتنها و طاها نعمتی یک رقابت نزدیگ و نفسگیر را به نمایش گذاشتند. محمدی در یکضرب، دوضرب و مجموع، سه طلا را تصاحب کرد. طاها نعمتی هم که پابهپای محمدی پیش رفت، سه نقره را بر گردن آویخت و نایبقهرمان دنیا شد.
مرادی بعد از قهرمانی شاگردانش گفت: «این قهرمانی را به همه مردم عزیز ایران تقدیم میکنیم. انشاءالله این روند ادامهدار باشد و جوانان و نوجوانان ما همیشه بتوانند در صحنهها درخشان ظاهر شوند. البته اینطور نیست که روی یک نفر دست بگذاری و بگویی این، چون در جوانان خوب است در بزرگسالان عالی میشود. همه چیز نیازمند یک روند است و باید یکسری اتفاقات رخ دهد. اعتقاد دارم هفت، هشت تیم بسیار عالی هستند و باید روی آنها سرمایهگذاری کنیم. شک نکنید در صورت حمایت از دل همینها قهرمان المپیک و جهان بیرون میآید.»
بهدنبال کسب این افتخار بزرگ، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در پیامی ضمن تبریک این قهرمانی به جامعه ورزش و نوجوانان و جوانان وزنهبرداری نوشت: «این قهرمانی نمادی روشن از رویش نسلی پرتلاش و آیندهساز است، نسلی که با عزمی راسخ و تلاشی سترگ، غرور ملی را فزونی بخشید و پرچم پرافتخار ایران اسلامی را بر بلندای قلههای بینالمللی به اهتزاز درآورد.»