جوان آنلاین: بر اساس مطالعات مشترک ایران و سازمان همکاری بینالمللی ژاپن (جایکا)، در صورت وقوع زلزلهای شدید در تهران، ساکنان پایتخت در ۷۲ ساعت نخست حادثه به آب دسترسی نخواهند داشت.
به گزارش فارس، عضو شورای شهر تهران احمد صادقی میگوید که آبفا بودجه احداث مخازن آب اضطراری را دریافت کرده، اما پروژه را بهطور کامل اجرا نکرده و اکنون هم پاسخگو نیست.
تهران روی چندین گسل فعال قرار دارد و به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران علی نصیری احتمال وقوع زلزله در هر لحظه وجود دارد و باید آمادگی داشته باشیم.
طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران به تصویب شورای شهر رسید و قرار بود در ۳۷۰ محله پایتخت، مخازن اضطراری آب نصب شود با این حال، طبق گفته احمد صادقی تاکنون تنها حدود ۲۰۰ مخزن نصب شده است؛ یعنی از هر ۱۰ نفر تهرانی، حدود ۴.۵ نفر در صورت بروز بحران، دسترسی به آب اضطراری نخواهند داشت.
از سال ۱۳۹۹، بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان پول برای تأمین مخازن اضطراری به آبفا پرداخت شده است عضو شورا تأکید میکند که با این میزان بودجه، امکان ساخت تمامی مخازن وجود داشت.
کارشناس تابآوری شهری محمد طالب معتقد است که به جای تمرکز بر نصب مخازن، باید شبکه آبرسانی فعلی بهبود یابد، چرا که بهدلیل پراکندگی جمعیت در تهران، نصب مخازن کاربردی ندارد. در مقابل کارشناس مدیریت بحران قادر جباری میگوید که در زمان وقوع زلزله، زیرساختهای شبکه آب آسیب میبیند و تنها راهکار برای تأمین آب شرب در ساعات و روزهای اولیه وجود مخازن اضطراری است.
در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و ترکیه، احداث مخازن اضطراری بخشی از الزامات شهرسازی است. کارشناسان تأکید میکنند که احداث این مخازن در تهران نیز باید با اولویتبندی مناطق پرخطر مانند بافتهای فرسوده و پرتراکم انجام شود. همچنین نهادهای نظارتی هم به موضوع ورود کرده و آبفا را ملزم به اجرای کامل این طرح کنند.