کد خبر: 1293932
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
پروژه تعریف و تطهیر مدیران سابق آبی‌ها کلید خورد
پیروزی بر پیکان و بقا در جام‌حذفی با حضور مجتبی جباری روی نیمکت رقم خورد تا تیم یازدهم جدول که هوادارانش را در این فصل دق داده، هنوز شانس تصاحب یک جام را داشته باشد
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: صعود استقلال به نیمه‌نهایی جام‌حذفی فرصتی شد برای مدیران شکست‌خورده قبلی باشگاه تا با آب و تاب و البته با وقاحت از هنرنمایی‌های دوران مدیریتی‌شان بگویند و به جای آنکه بابت افتضاح به بار آمده شرمنده باشند، سرشان را بالا بگیرند و از یکدیگر تعریف و تمجید کنند!

پیروزی بر پیکان و بقا در جام‌حذفی با حضور مجتبی جباری روی نیمکت رقم خورد تا تیم یازدهم جدول که هوادارانش را در این فصل دق داده، هنوز شانس تصاحب یک جام را داشته باشد. اینکه چرا فرشید سمیعی، مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در استادیوم آزادی حضور داشت تعجب‌برانگیز بود و از آن عجیب‌تر دفاعیاتی است که از تصمیمات مدیریتی دوران حضورش مطرح کرده است. 

خبر عجیبی نبود و چند ماه پیش همه رسانه‌ها اعلام کردند دو بازیکن به‌درد نخور بوسنیایی از بی‌کفایتی مدیران باشگاه استقلال استفاده کردند و با شکایت به فیفا خواهان دریافت دستمزد و غرامتی چندصدهزار دلاری شدند. دیروز هم اعلام شد وردان کیوفسکی یکی از همان دو خارجی خوش‌شانس پرونده‌اش در فیفا به نتیجه رسیده و استقلال را به پرداخت ۳۹۵ هزار یورو به‌علاوه ۵ درصد جریمه محکوم کرده است. این پرونده و البته پرونده شکایت آلمدین زیلیکیچ دسته‌گلی است که فرشید سمیعی یک‌تنه آن را به آب داد و در جریان بازی استقلال و پیکان و در مقابل خبرنگاران با افتخار از آن یاد کرد! 

استقلال درحالی یک فصل بحرانی را پشت سر گذاشته که مدیریت باشگاه نقش اول بحران‌سازی را ایفا کرده و مثل همیشه همه آنها مدعی هستند و تقصیر را به گردن نمی‌گیرند. قبل از شروع لیگ بیست و چهارم و درحالی‌که تکلیف هیچ چیز مشخص نبود، مدیرعامل وقت اقدام به جذب دو بازیکن اهل بوسنی کرد. همان زمان هم داد همه بابت این تصمیم خودسرانه و مخرب درآمد، ولی کار از کار گذشته بود. در آخر هم هر دو بازیکن خارجی بدون اینکه حتی پای‌شان به توپ بخورد و یک ثانیه بازی کرده باشند از ایران رفتند و خسارتی هنگفت روی دست باشگاه یا بهتر است بگوییم بیت‌المال گذاشتند. 

کیوفسکی، دروازه‌بانی است که توانسته حرفش را به کرسی بنشاند و پنجره نقل‌و‌انتقالات استقلال را هم بسته است. باشگاه برای پرداخت این مبلغ فقط ۴۵ روز زمان دارد. البته گفته شده آبی‌ها پرونده را به CAS (دادگاه عالی ورزش) خواهند کشاند، ولی مثل روز روشن است برنده این شکایت پرهزینه چه کسی خواهد بود. این پایان ماجرا نیست و باید منتظر رأی پرونده زیلیکیچ هم باشیم. 

فرشید سمیعی بدون اینکه اثری از شرمندگی و ناراحتی در چهره‌اش نمایان باشد در مورد به خدمت گرفتن بازیکنان بوسنیایی توضیح داد و مسئله را به روش خودش ماستمالی کرد: «هیچ‌وقت نگفتم نباید غرامتی به بازیکنان بوسنیایی بدهیم. آنها انتخاب هلدینگ خلیج‌فارس بودند، آن‌هم زمانی که برخی افراد ممنوع‌الکار شده بودند. مواردی وجود دارد که بعد از قهرمانی در جام حذفی به آنها اشاره می‌کنم.» حالا که کار به پرداخت غرامت و جریمه کشیده، سمیعی پای هلدینگ را وسط می‌کشد، درحالی‌که خودش مقصر اصلی ماجراست.

در مورد موسیمانه نیز مدیرعامل سابق همچنان روی موضع خودش پافشاری می‌کند و بابت انتخاب مرد آفریقایی سر هواداران منت می‌گذارد: «مربی پس از ارائه نوتیس اخطار می‌تواند کل پولش را بگیرد؛ این قانون فیفاست. باشگاه نتوانست در زمان مقرر قرارداد موسیمانه را پرداخت کند. تا زمانی که من بودم، پول موسیمانه را می‌دادیم. تشکیلات خوبی در آن زمان ایجاد کرده بودیم. با کمک یک شرکت که مبالغ ارزی داشت و یک دستیار ویژه که شهریاری (رئیس سابق هیئت مدیره خلیج فارس) در این گروه گذاشت، مبالغ ارزی پرداخت می‌شد. موسیمانه انتخاب هیئت‌مدیره بود. ما ابتدا با فاتح تریم توافق کردیم، اما او ۲ میلیون دلار می‌خواست و گفتیم می‌توانیم یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار قرارداد ببندیم. هلدینگ خلیج فارس گفت که این رقم هم بالاست. با کارترون و افراد دیگر هم توافق شد که به‌خاطر مشکلات موجود شرایط همکاری فراهم نشد. موسیمانه یکی از پرافتخارترین مربیانی بود که به فوتبال ایران آمده است. او تعدادی قهرمان قاره‌ای کسب کرده و دو بار به مقام سوم جام باشگاه‌های جهان رسیده است. اداره باشگاه زیر نظر وزارت ورزش و جوانان یا هلدینگ خلیج فارس متفاوت است. در زمان مالکیت وزارت ورزش، مدیرعامل اختیار صددرصدی داشت. حالا هیئت مدیره خیلی قوی به مسائل ورود می‌کند و صددرصد اختیارات با مدیرعامل نیست.»

پروژه تطهیر مدیران قبلی باشگاه استقلال به همین‌جا ختم نمی‌شود و مصطفی کارخانه نیز وارد گود شده است. مربی والیبالی که حضور خودش در هیئت مدیره آبی‌ها همچنان زیر سؤال است در گفت‌و‌گو با ایرنا در مقام حمایت و دفاع از احمد شهریاری، رئیس قبلی هیئت‌مدیره استقلال برآمده است: «همه تلاش‌مان را کردیم تا استقلال در مسیر موفقیت قرار بگیرد و از پرسپولیس عقب نیفتد، اما به دلیل مشکل نقدینگی این اتفاق رخ نداد. شهریاری مدیری توانمند و باتجربه است که از هیچ تلاشی برای موفقیت استقلال دریغ نکرد. او نقشی در بحران این تیم ندارد. زمانی که ما آمدیم استقلال در بدترین شرایط مالی قرار داشت، ضمن اینکه تیم هم بسته شده بود و حتی سمیعی نیز مدیرعاملی باشگاه را برعهده گرفته بود. در چنین شرایطی دست ما واقعاً بسته بود. با این حال شهریاری همه تلاشش را کرد، اما شرایط تغییر نکرد. حیف است استقلال از پرسپولیس عقب بیفتد و امیدوارم به زودی شاهد بازگشت این تیم به روز‌های خوبش باشیم.»

از طرفی علی تاجرنیا نیز تمام تلاشش را می‌کند با انتشار پست در صفحه شخصی‌اش از تلاش‌هایش برای نجات استقلال بگوید. رئیس فعلی هیئت‌مدیره باشگاه و نماینده تام‌الاختیار هلدینگ از مذاکره برای جذب اسپانسر‌های قوی گفته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار