به گزارش جوان آنلاین : ذکریا فرامرزی رییس هیات سوارکاری گنبد کاووس درنشست خیری با رسانه ها افزود : مجموعه سوارکاری گنبدکاووس در گذشته ۴۰۰ هکتار بوده ودرحال حاضر فقط 160 هکتار ازآن برای برگزاری مسابفات ونگهداری اسب باقی مانده است و،در مالکیت وزارت دفاع و بخشی از آن متعلق به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است و هیئت سوارکاری سالانه بهصورت استیجاری از ان استفاده میکند.
رئیس هیئت سوارکاری شهرستان گنبدکاووس با اعلام اینکه مجموعه ۱۶۰ هکتاری سوارکاری گنبدکاووس بدون سند مالکیت است، گفت: هرگونه اقدامات عمرانی در این مجموعه منوط به سنددارشدن این مجموعه است.
فرامرزی افزود: سند دارکردن مجموعه سوارکاری گنبد یکی ازاولویت ها است وکم توجهی به رفع این مشکل باعث می شود تا چند سال آینده اثری ازاین مجموعه وبرگزاری مسابقات اسبدوانی باقی نماند.
وی ادامه داد: گنبدکاووس پایتخت سوارکاری کشور و مجموعه اسبدوانی و پیست آن تنها پیست ماسه ای استاندارد در ایران است و و ضرورت رفع معضل سند مالکیت سوارکاری گنبدکاووس می تواند یک گام موثر درراستای پیشرفت واعتلای این رشته باشد وبه حیات ممتد ودایمی این رشته منجرشود
فرامرزی ازافزایش 25 درصدی جوایز اسب های برتر درکورس پاییزه خبرداد وگفت :هزینه های عمرانی واجرایی این مجموعه ازمحل درآمدهای برگزاری مسابقات کورس بهاره وپاییز ه تامین می شود.
وی با بیان اینکه بخش های مختلف مجموعه بزرگ سوارکاری گنبد نیازی به بازسازی ومرمت دارد افزود:تازمانی که نگاه استیجاری به این مجموعه باشد نمی توانیم طرح های توسعه ای را پیاده کنیم .
محمد تقی دمیرچی كه 50 سال سابقه پرورش اسب دارد، اضافه كرد: اكنون هزینه های پرورش اسب باتوجه به گرانی علوفه بالاست و شرایط و مشكلات فعلی به صرفه و صلاح پرورش دهنده نیست.
وی افزود :صنعت اسب در دنیا همیشه یکی از صنایع پول ساز با گردش مالی بالا بوده است و نگاه به سوارکاری نباید، تنها نگاه ورزشی باشد بلکه باید به حوزه اسب و ورزش سوارکاری بهعنوان یک صنعت نگاه کرد.
وی با اشاره به برخی مشكلات صنعت پرورش اسب در استان گلستان گفت: یكی از مشكلات در این حوزه تست دی ان ای برای برای خالص سازی نژاد اسب تركمن می باشد كه آزمایش آن به خارج ازکشور ارسال می شود.
گفتنی است مسابقات اسبدوانی کورس پاییزه کشور در گنبدکاووس از ابتدای آبان ماه آغاز شده است.