جوان آنلاین: گزارشهای متعدد از مسائل اقتصادی که رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته با آن دست و پنجه نرم میکند، نه تنها وابستگی تلآویو به امریکا را برجسته کرده، بلکه وحشت این رژیم از تداوم و گسترش دامنه جنگ را بیش از پیش، نشان داده است.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی دیروز اعلام کرد که اسرائیل درصدد دریافت کمکهای اضطراری امریکا به ارزش ۲/۵ میلیارد دلار به منظور تقویت پدافند هوایی خود است و تصریح کرد، این کمکهای امریکا برای تقویت گنبد آهنین و فلاخن داود و سیستم لیزری در حال توسعه، مورد استفاده قرار خواهد گرفت و کمکهایی که دولت امریکا و کنگره با آن موافقت کردهاند حدود ۷/۸ میلیارد دلار برآورد میشود. پیشتر روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مقام ارشد اقتصادی اسرائیل گزارش کرد که تحمل یک جنگ طولانی در شمال و جنوب برای اقتصاد اسرائیل دشوار است و گسترش جنگ در شمال از ابتدای سپتامبر گذشته تاکنون ۷/۶ میلیارد دلار هزینه داشته است. این مقام صهیونیست با بیان اینکه هزینه یک روز جنگ در لبنان حدود ۱۳۴میلیون دلار است و ممکن است به زودی افزایش یابد، تأکید کرد: «هزینه مهمات مورد استفاده در لبنان بسیار زیاد است.» این مقام اسرائیلی تأکید کرد که با توجه به نبود منابع مالی، گسترش جنگ مستلزم افزایش بودجه است. موضوع هزینههای سرسامآور اسرائیل در جریان جنگ با حزبالله و مقاومت حماس در ابعاد گسترده در رسانههای منعکس شده است. فارینپالیسی اخیراً به این موضوع پرداخت که بانک مرکزی اسرائیل هزینه جاری جنگ غزه و لبنان را ۶۶ میلیارد دلار برآورد میکند. آسوشیتدپرس هم با اشاره به اینکه جنگهای اسرائیل گران است، تصریح کرد: «هزینههای مالی زیاد و آسیبرساننده نگرانیها را در مورد تأثیر طولانیمدت جنگ بر اقتصاد اسرائیل افزایش میدهد. پرداخت این صورتحساب ممکن است آن را مجبور به انتخابهای دشوار کند.» روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت هم به این موضوع پرداخت: «گسترش جنگ در شمال، از سپتامبر ۲۰۲۴ تاکنون به اسرائیل ۷/۶ میلیارد دلار هزینه تحمیل کرده است.»
منبع حماس، روایت شجاعانه است
در سایه رسانهای شدن فشارهای اقتصادی ناشی از جنگ بر صهیونیستها، روزنامه عبری هاآرتص هم در گزارشی به ناکامی این رژیم در دستیابی به اهداف خود در نابودی حماس به رغم اعمال فشار بر مقاومت، اشاره و اذعان کرد: «یکی از مقامات تیم مذاکرهکننده به خانوادههای ربودهشدگان اطلاع داد که مواضع حماس در مذاکرات نرم نشده و ممکن است سختتر شود.» شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی اعلام کرده بود که برآوردهای ارتش رژیم صهیونیستی این است که تونلهای حماس در نوار غزه همچنان کارایی عملیاتی بالایی دارند. این شبکه گزارش داده بود تعدادی از تونلهای آسیب دیده بازسازی شده است و کارگاههای بتنسازی که فعالیتشان برای ساخت تونلها لازم است، بازسازی شدند. مجله فارینافرز با اعلام اینکه دیدگاه حماس در مورد اسرائیل در سراسر جهان در حال افزایش است، تصریح کرد: «حماس، نامزد مناسبی برای راهبرد «سر بریدن» نیست، زیرا سازمانی بسیار به هم پیوسته است.»