جوان آنلاین: حضور وزیر ورزش در اردوی تیمهای ملی تیراندازی و کشتی به المپینها کمی روحیه و انگیزه داد. در فاصله کمتر از یک ماه مانده به آغاز بازیهای المپیک پاریس، کیومرث هاشمی در جمع تیراندازان و کشتیگیران حاضر شد و از آنها خواست بدون دغدغه برای کسب خوشرنگترین مدال تلاش کنند.
بازیهای پاریس ۲۰۲۴ از پنجم مردادماه آغاز میشود و برخلاف انتظارات هنوز فضای ورزش کشور رنگ و بوی المپیکی به خود نگرفته است. ورزشکاران ما مدتها برای گرفتن سهمیه این بازیها جنگیدند و فعلاً اعزام ۳۷ ورزشکار (۲۷ مرد و ۱۰ زن) قطعی شده است. در بین ۱۱ رشته اعزامی؛ کشتی با ۱۱ سهمیه پیشتاز است و تیراندازان نیز موفق به کسب چهار سهمیه شدهاند. در روزهای حساس باقیمانده، ملیپوشان بیش از پیش به حمایت، امکانات و به حداقل رساندن دغدغههایشان نیاز دارند.
فاطمه امینی، شرمینه چهلامیرانی، هانیه رستمیان و محمد بیرانوند چهار تیرانداز کشورمان در پاریس خواهند بود. در این بین رستمیان اولین سهمیه کاروان را به دست آورد و برای نخستینبار تیراندازی ایران را در تپانچه ۲۵ متر زنان صاحب سهمیه المپیک کرد. علاوه بر این بیرانوند ۱۷ ساله نیز با المپیکی شدن شگفتیساز تیراندازی لقب گرفته است. حرف مشترک همه آنها رسیدگی به رشته مدالآور تیراندازی و برطرف کردن کمبودهاست.
هانیه رستمیان در حضور کیومرث هاشمی به کمبود تجهیزات اشاره کرد: «چون کمبود تجهیزات و فشنگ داریم، تمریناتمان آنطور که باید نیست. مدتی است که فدراسیون و کمیته ملی المپیک حمایت میکنند و در یک اردوی برونمرزی نیز شرکت کردهایم. این به ما کمک کرد تا بتوانیم فشنگ تهیه و در تمرینات استفاده کنیم.»
بیرانوند جوان هم خواستار حمایت هرچه بیشتر وزارت ورزش شد: «اینکه پیگیر امور ورزشکاران هستید، جای تشکر دارد. از شما میخواهم از ورزشکاران تیراندازی حمایت بیشتری شود تا این رشته در کشور رونق یابد و مدالهای رنگارنگی کسب شود.» امینی از تلاش ورزشکاران برای موفقیت در پاریس گفت: «سه هفته مانده به المپیک، ما همه تلاشمان را میکنیم تا با آمادگی کامل در این مسابقات شرکت کنیم. از مربیان هم تشکر میکنم که واقعاً در این مدت زحمت کشیدند و تلاش کردند تا در بهترین شرایط باشیم.» شرمینه چهلامیرانی با تأکید بر تجهیزاتمحور بودن رشته تیراندازی اظهار داشت: «تیراندازی تجهیزاتمحور است و هر چقدر شرایط بهتر باشد ما بیشتر میتوانیم موفق شویم. امیدوارم در پاریس عملکرد خوبی داشته باشیم.»
مربیان تیمملی نیز فرصت را غنیمت شمردند و حرف دلشان را به وزیر ورزش زدند. مریم طالبی، سرمربی تیمملی تفنگ به هزینههای سنگین سفرهای خارجی اشاره داشت: «تیراندازان آمادگی خوبی دارند. هدف ما حضور پرقدرت در المپیک است و اینکه تیراندازان بتوانند عملکردی نزدیک به خودشان داشته باشد، این برایمان عملکرد مطلوبی خواهد بود. بعضاً هزینه سفرها توسط خود رئیس فدراسیون تأمین شد. رقابت در جهان بسیار بالاست. بچهها در مجموع شرایط مطلوبی دارند و همه چیز به روز مسابقه بستگی دارد. اگر بچهها عملکرد واقعیشان را به نمایش بگذارند به نتیجه خوبی میرسند.» نریمان نیکخو، سرمربی تیمملی تراپ نیز در خصوص درخشش محمد بیرانوند گفت: «خداراشکر در قهرمانی آسیای کویت با امتیاز ۱۲۱ با مدال طلا و شکستن رکورد ایران، سهمیه المپیک را به دست آوردیم. بعد از آن راهی قهرمانی جهان در قطر شدیم که از نظر من از المپیک هم بالاتر بود. بیرانوند امتیاز ۱۲۱ را تکرار کرد و هفتم شد. امیدوارم در المپیک و اولین حضور خود یک رتبه قابل قبول را با نگاه به مدال ثبت کنیم.»
در دیدار کیومرث هاشمی از اردوی تیمملی کشتی، علیرضا دبیر بیشتر از همه با وزیر درددل کرد. رئیس فدراسیون کشتی باز هم روی موضع قبلیاش تأکید کرد و از همه خواست بار این رشته را در المپیک سنگین نکنند. دبیر ضمن تقدیر و تشکر از حمایتهای هاشمی، کار کشتی در المپیک پاریس را سخت خواند: «کار ما در المپیک سخت است. اینکه فکر کنیم همینطور راحت به ما مدال طلا میدهند، اینطور نیست. جلوی همه بگویم ما یک مدال طلا هم بگیریم، بردهایم. این حرف را میزنم که سطح توقعات بالا نرود. کار سخت و بازیهای المپیک است. من به عنوان مسئول فنی و کشتیگیر در المپیک حاضر بودم. در دو دوره فقط به عنوان کشتیگیر آنجا بودم و میدانم کار آنجا چقدر سخت است. این حرفها را میگویم که بار را روی دوش کشتی نیندازند. کشتی یک مدال طلا بگیرد، برنده است و باید کلاهمان را بالا بیندازیم و خدا را شکر کنیم. میخواهم فشار روی دوش بچهها نباشد و راحت تمرین کنند. بچههای ما حرفهای هستند، تجزیه و تحلیل میکنند و حریفان را میشناسند. اینطور نیست که، چون میرزازاده سال گذشته طلا گرفته، امسال هم در المپیک طلا بگیرد.» رئیس فدراسیون کشتی در مورد آمادگی حسن یزدانی هم گفت: «در مورد حسن یزدانی باید بگویم آبان سال گذشته عمل جراحی انجام داد و برگشتش سخت بود. از سه جا، کتف او عمل شده بود. اینگونه نیست که بگویند بفرمایید حسن آقا، مدال طلا آماده است! آن کشتیگیر امریکایی هم کشتیگیر خوبی است، اما بچههای ما حرفهای هستند و با تعریف از رقیب، روحیهشان خراب نخواهد شد.»