کد خبر: 1180194
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۰
مالیات‌ستانی هوشمند از اقتصاد غیررسمی با سامانه مؤدیان عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است اطلاعاتی که سامانه مؤدیان در اختیار ما قرار می‌دهد می‌تواند بستری برای مالیات‌گیری هوشمند، دقیق و عادلانه از مشاغل خاص و همچنین بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد باشد که تاکنون جزو بخش فراریان مالیاتی محسوب می‌شدند

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است اطلاعاتی که سامانه مؤدیان در اختیار ما قرار می‌دهد می‌تواند بستری برای مالیات‌گیری هوشمند، دقیق و عادلانه از مشاغل خاص و همچنین بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد باشد که تاکنون جزو بخش فراریان مالیاتی محسوب می‌شدند و امکان اخذ مالیات واقعی از آن‌ها به دلیل عدم شفافیت و نبود اطلاعات وجود نداشت که با راه‌اندازی کامل سامانه مؤدیان این امکان فراهم خواهد شد. مجید صوفی، عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که اطلاعات لازمه هر سیاستگذاری صحیحی در کشور است، تصریح کرد: ۱۲ الی ۱۳ سال پیش بالغ بر ۱۵۰ جلسه پنج ساعته با حضور نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی و کارشناسان اقتصادی و حسابداران خبره برگزار شد. هدف این بود که اصلاح قانون مالیات مستقیم انجام شود. یکی از بندهایش مالیات بر مجموع درآمد بود.
وی در ادامه گفت: مشکلی که در آن زمان داشتیم و الان هم با آن مواجه هستیم، این بود که سازمان امور مالیاتی به اطلاعات لازم دسترسی نداشت که بتواند مجموع درآمد افراد را مشخص کند. ساختار مالیاتی کشور هنوز این توانایی را ندارد که مانند یک کشور توسعه یافته به اطلاعات لازم در خصوص درآمد افراد دسترسی داشته باشد و بتواند بر اساس این اطلاعات تصمیم‌گیری‌های مالیاتی صورت دهد.
این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم سامانه مؤدیان را به صورت کامل راه‌اندازی کنیم و اطلاعات مؤدیان را به صورت یکجا و منسجم در اختیار داشته باشیم، قدم بزرگی برداشته‌ایم. این اقدام یکی از بزرگ‌ترین و اصولی‌ترین کار‌هایی است که می‌توانیم انجام دهیم و موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: بالغ بر ۸۰ درصد درآمد کشور‌های توسعه یافته مانند سوئد، انگلیس و کشور‌های اسکاندیناوی از بخش مالیات است. مهم‌ترین راه برای اینکه دولت در کشور ما از وابستگی به درآمد‌های نفتی خلاصی پیدا کند و بودجه شفاف و سالمی داشته باشد، راه‌اندازی کامل سامانه مؤدیان است، به طوری که اطلاعات تمامی مؤدیان به لحاظ درآمدی در دسترس باشد.
این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سامانه مؤدیان در افزایش شفافیت جریان آن دسته از کالا‌ها که از مجاری قانونی طی مسیر می‌کنند، مؤثر است. اما واقعیت این است که بخش عظیمی از کالا‌ها در کشور قاچاق می‌شوند که باید برای شفافیت جریان کالایی این دسته هم چاره‌اندیشی‌های اساسی داشته باشیم. برای شفاف شدن این دسته از کالا‌ها نیاز به تشدید نظارت‌ها بر مرز‌ها و اسکله‌ها داریم و باید اصلاحاتی در سازمان‌های مرتبط با قاچاق کالا در کشور صورت گیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار