کد خبر: 1121473
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۷
وزرای خارجه ۹ کشور آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا، شیلی، ایسلند، نیوزلند، جمهوری کره و سوئد در بیانیه‌ای مشترک در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، تهران را به نقض حقوق زنان متهم کردند.

در بیانیه مداخله جویانه این ٩ کشور ادعا شده است که وزرای خارجه این کشور‌ها خواهان "همکاری بین‌المللی برای مقابله با آزار و اذیت جنسیتی در فضای مجازی" و توجه به خشونت گسترده علیه زنان و دختران ایرانی در پی مرگ ناگوار مهسا امینی هستند.

 در این بیانیه آمده است: ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا فوری به ما در همکاری با شرکت‌های فناوری ملحق شوند تا تمام تلاش خود را برای دسترسی زنان و دختران به اطلاعات در فضای مجازی به کار بگیرند.  

وزرای خارجه این کشور‌ها ادعا کرده اند: این اقدامات شامل تدابیر اصولی و پویا به منظور مقابله با سوء استفاده از فضای مجازی برای تهدید، آزار و ساکت کردن زنان و دختران ایرانی می‌شود.  

وزرای خارجه این ۹ کشور مدعی شده اند: کشور‌های عضو "همکاری بین‌المللی برای اقدام درخصوص آزار و اذیت جنسیتی در فضای مجازی" در کنار زنان و دختران ایرانی می‌ایستند.

آن‌ها همچنین ادعا کرده اند: به همکاری جهت کشف روش‌هایی برای حمایت جهانی از زنان در ابراز آزادانه و امن حقوق آن‌ها چه در فضای مجازی و چه در زندگی واقعی ادامه خواهند داد.

دولت بایدن به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی‌ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست‌هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم‌های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.

کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه شب به وقت محلی در تکرار ادعا‌های خود درباره زنان ایرانی بدون اشاره به تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه کاخ سفید علیه ملت ایران از جمله زنان مدعی شد: من از زنان ایران و شجاعت آن‌ها الهام گرفته‌ام.

معاون بایدن با تکرار ادعا‌های واشنگتن اذعان کرد: ما به همکاری با جامعه بین‌المللی ادامه خواهیم داد تا حکومت ایران را به خاطر سرکوب مردم ایران پاسخگو کنیم.

کامالا هریس همچینن در حساب کاربری خود در توئیتر خبر نشریه آمریکایی تایم را بازنشر کرده است که مدعی شده زنان ایرانی را به دلیل مبارزه برای آزادی به عنوان قهرمانان سال برگزیده است.

معاون بایدن، پس از دیدار با یکی از به اصطلاح فعالان حقوق بشر که از مخالفان جمهوری اسلامی ایران و حامیان افزایش تحریم‌ها علیه ملت ایران است، دوم نوامبر /۱۱ آبان ماه همزمان با نشست غیررسمی (آریا فرمولا) و ضد ایرانی سازمان ملل درباره حوادث اخیر ایران، در بیانیه‌ای قصد واشنگتن برای همکاری با شرکا به منظور حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را اعلام کرد.

آمریکا قرار است با متحدانش قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را به بهانه حمایت از زنان ایرانی و ناآرامی‌ها در تاریخ ۱۴ دسامبر (۲۳ آذرماه) در سازمان ملل مطرح کند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در باره حذف ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل گفته است: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولت‌های غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشور مواضع خود را همواره رسما و آشکارا اعلام و هم به صورت رسانه‌ای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقات‌ها مطرح کرده است لذا هر گونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.

مقام ارشد وزارت خارجه ایران تصریح کرد: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشور‌های عضو مجموعه اکوسوک از ۵۴ رای با کسب ۴۳ رای عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. در حال حاضر تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولت‌های مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیل‌های سیاسی و تاثیرگذاری بر کشور‌های مستقل عضویت ایران را در این چارچوب با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا قبل از آن که اقدامی علیه ایران باشد، اقدام علیه رای آزادانه کشور‌ها در تشکل‌ها و ساختار‌های بین المللی است. اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشور‌های مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشور‌ها را زیر سوال برده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد: کشور‌های عضو آزادانه و مستقلانه به ایران رای دادند. اگر آمریکا و کشور‌های همسو با آن موفق شوند در چارچوب سیاست‌های اعمال فشار و ابزار‌های فشار سیاسی علیه ایران ایران را از کمیسیون مقام زن استفاده کنند یک بدعت را پایه گذاری می‌کنند و حق رای آزادانه کشور‌های عضو این مجموعه را زیر سوال می‌برند. کشور‌هایی عضو شورای امنیت یا عضو شورای حقوق بشر و مجامع حقوق بشری هستند که در طول تاریخ خودشان مرتکب جنایات بیشمار علیه دولت‌ها و ملت‌های مستقل شدند و اکنون با ابزار‌های حقوق بشری اقدام به اعمال فشار می‌کنند.

کنعانی تصریح کرد: این اقدام اگر اتفاق بیفتد، هم سلب عضویت قانونی ایران در این تشکل و هم سلب حق رای آزادانه و مستقل کشور‌های عضو یک مجموعه است. جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود در حال استفاده است که از یک رویکرد غیر قانونی و سیاسی منفعت طلبانه جلوگیری کند و در این ارتباط به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.

منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار