کد خبر: 1119034
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۸

سخنگوی صنعت آب با تأکید بر اینکه جیره‌بندی در آب شرب نداریم، گفت: در نوار جنوبی کشور محدودیتی نداریم، اما در غرب کشور و فلات مرکزی، کشت پاییزه را منوط به بارندگی کرده‌ایم.
به گزارش تسنیم، فیروز قاسم‌زاده در نشست خبری اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تا امروز، به طور متوسط ۲۸ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم که نسبت به متوسط بلندمدت (۵۴ ساله) با ۱۶ درصد کاهش در بارش‌ها مواجهیم. وی افزود: با وجود کاهش بارش‌ها و حجم پایین ذخایر آبی سد‌های مهم کشور، هیچ برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب در ادامه پاییز نداریم و در هیچ نقطه‌ای از کشور، بابت جیره‌بندی آب شرب، نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: سد‌های پنج گانه تهران در مجموع ۱۶ درصد ذخیره آبی دارند، اما امیدواریم در ادامه پاییز و در زمستان، با بارش‌های مناسبی که صورت می‌گیرد، نگرانی‌ها از کمبود منابع آب سطحی در تهران مرتفع شود، البته ما هم در این خصوص که اگر بارش‌ها طبق پیش‌بینی‌ها صورت نگیرد و وضع موجود تداوم یابد، نگرانیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر ۵۰‌درصد از آب تهران از منابع سطحی و ۵۰‌درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود و ممکن است کیفیت آب در شرایط کم‌آبی نسبت به شرایط پرآبی کاهش داشته باشد، اما همواره کیفیت آب بر اساس استاندارد‌های سختگیرانه‌ای که لحاظ می‌شود، در محدوده استاندارد است.
افغانستان خلف وعده کرد
قاسم‌زاده با بیان اینکه سد کمال‌خان افغانستان در شرایط مطلوبی قرار ندارد، گفت: به لحاظ کاهش بارش‌ها، رهاسازی نیز از سمت افغانستان صورت نگرفته است و در حال حاضر ورودی از هیرمند به چاه‌نیمه‌ها نداریم، اما در حال رایزنی هستیم تا هر چه سریع‌تر بحث اصلاح سازه‌ای در سد کمال‌خان صورت بگیرد تا با وقوع بارش‌ها، رهاسازی آب به سمت ایران، بدون مانع صورت بگیرد. سخنگوی صنعت آب در خصوص وضعیت کشت پاییزه اظهار داشت: در نوار جنوبی کشور محدودیتی نداریم، اما در غرب کشور و فلات مرکزی، کشت پاییزه را منوط به بارندگی کرده‌ایم، اگر بارش‌ها در ادامه پاییز مطلوب باشد و بتوانیم با اطمینان از شرایط تأمین پایدار آب شرب، آب را برای کشاورزی تخصیص دهیم، کشت پاییزه در استان‌های مرکزی صورت می‌گیرد، در غیر این صورت، باید کشت به بهمن‌ماه موکول شود.
وی افزود: اگر چه جلسات مربوط در خصوص تعیین میزان منابع و مصارف آب برگزار شده و هفته گذشته تصمیمات نهایی در این زمینه اتخاذ شد، اما در صورت لزوم، در اسفندماه مجدداً برنامه‌ها بررسی و به‌روز‌رسانی خواهند شد.
قاسم‌زاده از پیش‌بینی جدید وقوع بارش‌ها در کشور در سه‌ماه آینده خبر داد و گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های جدید صورت‌گرفته که بر مبنای رصد الگو‌های هواشناسی بوده است، در سه ماه آینده در مجموع بارش‌های کشور نرمال و در برخی مناطق مثل بخش‌های غربی کشور، بارش‌هایی بیش از نرمال را شاهد خواهیم بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار