کد خبر: 1103785
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
برزیل بعد از ۸ سال مقابل ایران تن به شکست می‌دهد؟
خیز انتقامی شاگردان عطایی تیم ملی والیبال ایران که مرحله گروهی مقدماتی قهرمانی جهان را با کسب دو پیروزی برابر آرژانتین و مصر آغاز کرد، به واسطه قبول شکست برابر هلند در دوئل صدرنشینی در یک‌هشتم نهایی به برزیل خورد، یکی از بهترین تیم‌های دنیا و البته مدعی کسب جام قهرمانی، درحالی‌که با برتری مقابل هلند حریف ایران در مرحله حذفی اوکراین بود، نه برزیل!
دنیا حیدری

تیم ملی والیبال ایران که مرحله گروهی مقدماتی قهرمانی جهان را با کسب دو پیروزی برابر آرژانتین و مصر آغاز کرد، به واسطه قبول شکست برابر هلند در دوئل صدرنشینی در یک‌هشتم نهایی به برزیل خورد، یکی از بهترین تیم‌های دنیا و البته مدعی کسب جام قهرمانی، درحالی‌که با برتری مقابل هلند حریف ایران در مرحله حذفی اوکراین بود، نه برزیل!
با پایان مرحله گروهی بیستمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان سال ۲۰۲۲ با حضور ۲۴ تیم و رقابت در شش گروه و دو کشور، سرانجام تکلیف مرحله یک‌هشتم نهایی این مسابقات مشخص شد و در همین راستا شاگردان عطایی ساعت ۲۳:۳۰ امشب به مصاف برزیل می‌روند، دیداری با چاشنی انتقام. همین چند هفته قبل و در خلال رقابت‌های لیگ ملت‌های والیبال بود که برزیل برابر ایران به برتری رسید. نتیجه‌ای که با توجه به جوانگرایی انجام شده در ترکیب تیم ملی والیبال ایران چندان هم دور از انتظار نبود. با این وجود شاگردان عطایی بعد از پشت سر گذاشتن لیگ ملت‌ها تجربه بیشتری به دست آوردند، به‌طوری‌که در مصاف با آرژانتین و مصر کم‌اشتباه ظاهر شدند، درست برخلاف بازی با هلند که نشان داد این تیم برای رفع نقاط ضعف خود نیاز مبرمی به برگزاری بازی‌های بیشتر دارد. در واقع این تیم فاکتور تجربه را کم دارد، به همین دلیل هم گاهی نمی‌تواند آنطور که باید نتیجه بگیرد. با این شرایط، اما نمی‌توان شاگردان عطایی را تیمی دست و پا بسته برابر برزیل خواند، ولی همانطور که جهانگیر سیدعباسی، کارشناس و پیشکسوت والیبال ایران نیز بدان اشاره دارد، برزیل از نظر فنی متفاوت از تیم‌های دیگر است و جزو والیبال‌های مرجع محسوب می‌شود. عباسی حتی بر این باور است که برزیل را می‌توان شکست داد و این تیم شکست‌ناپذیر نیست.
برزیل در ۱۵ بازی از ۱۸ بازی قبلی خود مقابل ایران در تورنمنت‌های بزرگ جهانی پیروز شده که آخرین آن برتری در لیگ ملت‌ها بود. با این وجود ایران نیز سه مرتبه موفق به کسب برتری مقابل برزیل شده که هر سه پیروزی ایران مقابل برزیل همگی در مسابقات لیگ جهانی والیبال  ۲۰۱۴ به دست آمده است و حالا باید دید بعد از گذشت هشت سال، تیم ملی والیبال ایران می‌تواند بار دیگر طعم پیروزی مقابل برزیل را بچشد یا نه.

حمله برزیل نقطه قوت این تیم است، اما با سرویس‌های خوب می‌توان دفاع روی تور این تیم را دچار مشکل کرد و برنده شد. البته به شرط آنکه در مصاف با برزیل از تعداد خطا‌های تیمی کم کنیم. با وجود آنکه حریفان ایران در قهرمانی جهان نسبت به لیگ ملت‌ها ضعیف‌تر بودند، اما خطای تیمی ایران بالا بود، به‌طوری‌که نتوانستیم مانند لیگ ملت‌ها دریافت کنیم و توپ‌های برگشتی را بخوابانیم و سرویس بزنیم. البته این نوسانات برای هر تیمی که تازه در این مسابقات شرکت کرده وجود دارد. تیم ایران هم به واسطه تغییرات گسترده‌ای که در ترکیب خو داشته و استفاده از بازیکنانی که برای نخستین بار پیراهن تیم ملی را بر تن کرده‌اند و هنوز در شرایط سخت قرار نگرفته‌اند و تجربه بین‌المللی ندارند شباهت زیادی به تیم‌های تازه‌وارد دارد. ضمن اینکه خستگی هم مزید بر علت شده، چراکه ملی‌پوشان والیبال ایران چند ماهی است که در اردو و مسابقات هستند و عجیب نیست که به لحاظ روحی و جسمی خسته باشند و این خستگی بی‌هیچ تردیدی در نتیجه‌گیری تیم تأثیر دارد.

جواد کریمی از انگیزه بالای تیم ایران برای برتری مقابل برزیل می‌گوید. حسین‌علی مهران‌پور، مدیر فنی پیشین تیم ملی والیبال، اما بر این باور است که توپ‌گیری و دفاع روی تور ایران به اندازه دریافت پیشرفت نکرده و این می‌تواند مشکل‌ساز شود، ولی او تأکید دارد برتری مقابل برزیل غیرممکن نیست. عطایی، سرمربی تیم ملی هم همچنان وعده کسب جایگاهی بهتر از ادوار گذشته را در مسابقات جهانی می‌دهد.

نکته جالب توجه، اما تمجید برزیلی‌ها از تیم ملی والیبال ایران و شاگردان جوان عطایی است. رنان دال‌زاتو، سرمربی تیم ملی والیبال برزیل قبل از رویارویی شاگردانش با یاران عطایی، ایران را تیمی قدرتمند با بازیکنانی سطح بالا خواند: «در مسابقات جهانی ما نمی‌توانیم حریفمان را انتخاب کنیم، پس باید سخت کار کنیم و در مقابل هر تیمی بهترین نمایش را داشته باشیم. بدون شک سطح بالایی از والیبال را در جایی که حضور داریم شاهد خواهیم بود و بازی بسیار سختی پیش‌رو داریم، چراکه رقابت در این مرحله به مراتب بیشتر و تنگاتنگ‌تر از قبل شده است. از طرف دیگر ایران تیم قدرتمندی است که بازیکنانی با سطح بالا دارد که می‌توانند در هر تیمی در دنیا بازی کنند و این یعنی بازی سختی با آن‌ها داریم.»

ریکاردو لوکارلی، دریافت‌کننده تیم ملی والیبال برزیل نیز ایران را تیمی سختکوش خواند که عبور از سد آن به راحتی امکانپذیر نیست: «بار‌ها با ایران بازی کرده‌ایم و هر بار بازی سختی داشتیم و قطعاً این بازی هم فوق‌العاده خواهد بود. ایران تیمی سختکوش است که دریافت‌کننده و پشت خط‌زن‌های خوبی دارد. علاوه بر آن پاسور ایران با وجود اینکه اولین یا دومین تجربه‌اش را پشت سر می‌گذارد، خیلی خوب بازی می‌کند و تردیدی نیست که بازی ساده‌ای مقابل ایران نخواهیم داشت. با این وجود امیدواریم که بتوانیم پیروزی در لیگ ملت‌ها برابر این تیم را تکرار کنیم.»

در این بین، اما شناخت کامل برونو رزنده، کاپیتان تیم ملی والیبال برزیل از تیم ملی ایران بسیار جالب توجه بود: «مهم نیست برابر هلند یا در مصاف‌های قبلی چه اتفاقاتی افتاده است، ما می‌دانیم که تیم ملی والیبال ایران نه تنها بازیکنانی سطح بالا که سیستم خوبی هم دارد. به همین دلیل خودمان را برای بهترین تیم ایران آماده می‌کنیم، چراکه ایران تیم کاملی است، اما تاکنون بهترین بازی خود را به نمایش نگذاشته و آن‌ها آماده ارائه بهترین نمایش خود در مرحله حذفی هستند. از نظر تجربه و تکنیک، عبادی‌پور شرایط بهتری نسبت به سایر بازیکنان دارد، اما اسماعیل‌نژاد و کاظمی نیز دو پشت خط‌زن قدرتمند هستند. همچنین ایران یک پاسور و سه مدافع وسط خوب هم دارد و علاوه بر آن، شریفی و اسفندیار نیز اسپکر‌های قدرتمند تیم هستند که می‌توانند تأثیر زیادی در نتیجه‌گیری تیم خود داشته باشند. پس به هیچ وجه نباید این تیم را دست‌کم گرفت.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار