کد خبر: 1094030
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۱
ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره تشکیل شد روند صعودی اجاره‌بها در سال جاری موجب شد ضمن تصویب مصوباتی در سران قوا در اواسط هفته، شهرداری تهران نیز با نوسازی بافت‌های فرسوده به کمک وزارت راه و شهر‌سازی بیاید و با تشکیل ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره مصوبات سران قوا به نحو احسن اجرا شود.

 

با توجه به شرایطی که امروز در حوزه اجاره مسکن در کشور وجود دارد، مصوباتی درخصوص کنترل اجاره‌بها از سوی سران قوا به تصویب رسیده است که براساس آن اجاره واحد‌های مسکونی در صورت داشتن شرایطی به‌شکل خودکار تمدید می‌شود. شرایط خاصی نیز وجود دارد چنانچه مستأجران آن را رعایت نکنند، قرارداد تمدید نخواهد شد.
نکته قابل توجه این است یکی از دلایل صعود اجاره‌بها کمبود خانه‌های اجاره‌ای است که در چهار سال اخیر به آن بی‌توجهی شده است. به عبارت دیگر به نسبت خانوار‌هایی که در این مدت تشکیل شده، مسکن ساخته نشده است و اکنون مستأجران با کمبود خانه مواجه شده‌اند. به گفته فعالان بازار یکی از راه‌های حل بخشی از مشکل مسکن، نوسازی بافت‌های فرسوده شهری است. از این رو شهرداری تهران با تأکید براینکه در تهران ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، قرار است به کمک وزارت راه و شهرسازی بیاید و مشوق‌های لازم برای نوسازی این بافت‌ها تدارک دیده شده است.
در این خصوص وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیئت دولت از بررسی پیشنهادات وزارت راه در رابطه با بازار اجاره مسکن در جلسه هیئت دولت خبر داد و گفت: «اگر صاحبخانه‌ها اطلاعات معاملات و اجاره املاک خود را ثبت نکنند، دچار مشکل می‌شوند.»
رستم قاسمی اظهار کرد: «همچنین ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره به شکل مشترک بین وزارت راه و شهرداری تهران تشکیل شده که وظیفه این ستاد اجرایی کردن مصوبات سران سه قوه برای ساماندهی بازار مسکن است. در این ستاد همچنین افرادی که بخواهند اجاره‌های جدیدی داشته باشند نیز ساماندهی انجام می‌شود.»
وی گفت: «روز سه‌شنبه با نماینده دادستان و تعزیرات و شهرداری تهران جلساتی برگزار شد. هم‌اکنون شهرداری تهران تمامی امکانات و ظرفیت‌های خود را در شهرداری بسیج کرده است تا شرایط زندگی مردم در حوزه مسکن متعادل شود.»
قاسمی با تأکید بر اینکه «از این پس تمامی معاملات مسکن باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود»، افزود: «تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و اسکان این امکان را به وزارت راه و شهرسازی می‌دهد تا مشخص شود املاک مسکونی متعلق به چه کسی است و چه شرایطی دارد و با چه قیمتی می‌تواند اجاره یا خرید و فروش شود، در عین حال ثبت نشدن اطلاعات خرید و فروش و اجاره در سامانه املاک و اسکان مشکلاتی را نیز برای صاحبخانه‌ها ایجاد خواهد کرد که امیدواریم در این خصوص مردم نهایت همکاری را با وزارت راه و شهرسازی داشته باشند.»
در مسکن ملی تراکم را افزایش نمی‌دهیم
به گزارش روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، همچنین رستم قاسمی در حاشیه جلسه با شهردار تهران و توافق برای تشکیل ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره بها در پاسخ به این پرسش که تکلیف سازندگان طرح نهضت ملی مسکن برای اجرای معماری ایرانی- اسلامی چیست، گفت: «در نهضت ملی مسکن تجربیات مسکن مهر مورد توجه قرار گرفته است. هنوز ۲۰۰ هزار واحد از واحد‌های مسکونی مهر باقیمانده است که سازمانی ایجاد کردیم که بتوانیم بخش عمده‌ای از واحد‌های باقیمانده را تکمیل و تحویل بدهیم.»
قاسمی ادامه داد: «بخشی از واحد‌های باقیمانده مسکن مهر تحویل داده شده است. مشکلاتی در مسکن مهر در حوزه شهرسازی وجود داشت که سعی کردیم در نهضت ملی آن‌ها را برطرف کنیم. به عنوان نمونه در هر هکتار ۱۲۷خانوار دیده شده بود که تراکم جدی در شهرک‌ها و مجتمع‌های مسکونی مهر ایجاد کرده بود که در طرح نهضت ملی مسکن این الگو را تغییر دادیم و به زیر ۵۰ نفر در هر هکتار رساندیم.»
وی توضیح داد: «نکته‌ای که در طرح نهضت ملی مسکن مورد توجه است، افزایش خودمالکی است. در بسیاری از شهر‌ها که ما زمین داریم و مردم در خانه‌های یک طبقه زندگی می‌کنند ما تراکم را افزایش نمی‌دهیم.»
۶۵ درصد درآمد خانوار‌های تهرانی صرف تأمین مسکن می‌شود
در این مراسم شهردار تهران با بیان اینکه مسکن ۶۵ درصد از هزینه‌های خانوار را در تهران به خود اختصاص داده است، گفت: «برای تمدید خودکار یک‌ساله اجاره مسکن، مقرر شده تا شهرداری تهران در مسیر نظارت و پیوستگی برای اقدام مناسب برای دفاع از حق و حقوق موجران و مستأجران گام بردارد.»
به گزارش تسنیم، علیرضا زاکانی اظهار کرد: «در ستاد تنظیم بازار بحث و مقرر شد تا شهرداری با همکاری وزارت راه و شهرسازی بخشی از مشکلات مردم را در حوزه مسکن سامان بدهد.»
وی با اشاره به اینکه در حوزه تملک نیز مقرر شده با تسهیلات و مشوق‌های وزارت راه بتوانیم در کوتاه‌مدت اقدام کنیم، درباره راهکار‌های میان‌مدت افزود: «در راستای ایجاد تسهیلات برای ساخت‌و‌ساز تهران می‌توانیم اقداماتی انجام دهیم و در نهایت به عنوان راهکار بلندمدت، نوسازی شهر تهران در دستور کار قرار گیرد.»
شهردار تهران بیان کرد: «توافقات خوبی شد و امیدواریم در این مسیر که دغدغه دولت انقلابی سیزدهم است و بناست تا بار هزینه‌های مسکن را از سبد خانوار سبک کنند، بتوانیم گام برداریم و در تشریک مساعی با وزارت راه و شهرسازی ساماندهی انجام بدهیم.»
زاکانی در خصوص برنامه‌های کلان شهرداری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری گفت: «در تهران ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد و توافق شد هفته آینده جلسه مشترکی برای ارائه مشوق‌های تأثیرگذار و تسهیلات گشایش جدی برای مردم تهران داشته باشیم. بناست کارگروه مقدماتی با وزارت راه تشکیل دهیم تا برای نوسازی شهری در بافت فرسوده الگوی جدیدی ارائه کنیم و درخصوص نوسازی بافت فرسوده بتوانیم مشوق‌هایی را به مردم بدهیم که به نوسازی ترغیب و تشویق شوند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار