کد خبر: 1065393
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۳

علیرضا تقوی‌نیا، دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه تهران، در کانال تلگرامی خود نوشت: رسانه‌های صهیونیست از شکست عملیات دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی جهت کسب اطلاعاتی در خصوص «رون آراد» خبر دادند. البته نخست‌وزیر این رژیم برخلاف خبر‌های درز کرده از منابع امنیتی، بر موفقیت این عملیات صحه گذاشت، اما اعلام کرد نمی‌تواند اطلاعات بیشتری در این خصوص ارائه کند. اما رون آراد کیست و چرا اسرائیل روی آن حساس است؟
رون آراد کمک خلبان اسرائیلی است که در سوم مهر ۱۳۶۵ در جنوب لبنان هواپیمایش مورد اصابت موشک دوش پرتاب گروه‌های فلسطینی قرار گرفت و با کمک چتر نجات به همراه خلبان از مرگ حتمی رهایی یافت. خلبان با کمک چرخ‌بال‌های اسرائیلی نجات یافت، اما وی به اسارت گروه مقاومت مومنه به فرماندهی مصطفی دیرانی (ابوعلی) درآمد.
دیرانی مسئول امنیتی جنبش امل نیز بود و بر اساس اطلاعات رسانه‌ای شده تا سال ۱۹۸۹ این کمک خلبان اسرائیلی را در اسارت گروه تحت امر خود داشته است. ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی صهیونیستی در طول مدت اسارت این کمک خلبان تلاش‌های بسیاری را انجام دادند تا از سرنوشت وی مطلع شوند؛ ازجمله ربودن شیخ عبدالکریم عبید امام‌جمعه شهر جبشیت در جنوب لبنان و حتی خود مصطفی دیرانی.
شیخ عبدالکریم عبید ۱۵ سال و مصطفی دیرانی ۱۰ سال در بند صهیونیست‌ها بودند تا اینکه حزب‌الله یک سرهنگ اسرائیلی به نام حنان تننباوم را به اسارت گرفت و در سال ۲۰۰۴ با آنان و سایر اسرای فلسطینی مبادله کرد.
مسئولان صهیونیست در نتیجه بازجویی‌هایی که از افراد ربوده شده کرده‌اند، معتقدند رون آراد پس از مدتی به حزب‌الله و در نتیجه ایران تحویل داده شده، اما دیرانی این ادعا را تکذیب کرده است.
با گذشت مدت مدیدی از اسارت کمک خلبان مفقود شده اسرائیلی، بسیاری معتقدند رون آراد دیگر در قید حیات نیست، اما مشخص شدن سرنوشت وی همچنان برای سران صهیونیست مهم است. سؤال مهم این است که علت اصرار و ابرام صهیونیست‌ها برای مشخص شدن عاقبت رون آراد چیست؟
۱) رژیم صهیونیستی برای جان شهروندانش ارزش زیادی قائل است، زیرا آنان را با وعده آسایش و امنیت از نقاط دیگر جهان به شهر‌های اشغال شده فلسطین کشانیده است و اگر دو مؤلفه ذکر شده برای اشغالگران از بین برود، سکونت در سرزمین فلسطین از حیز انتفاع ساقط می‌شود.
۲) نفتالی بنت در طول دوران نخست‌وزیری‌اش به‌شدت زیر سایه عملکرد نتانیاهو قرار دارد و طی ماه‌های اخیر همواره سعی‌اش بر این بوده که با دستاورد‌های نمایشی بتواند بر فشار‌های محافل راستگرا و افکار عمومی رژیم صهیونیستی غلبه کند، زیرا با وجودی که رسانه‌های اسرائیلی از شکست عملیات سخن می‌گویند، او تأکید دارد که پیروزی بزرگی را حاصل کرده است.
درنهایت باید گفت عملیات کسب اطلاع در مورد فرجام رون آراد اگر هم آنگونه که نفتالی بنت می‌گوید صحت داشته باشد (که البته هیچ‌گونه خبری را در مورد وی منتشر نکرده) نخواهد توانست حفره‌های بزرگ امنیتی این رژیم را بپوشاند.
نباید فراموش کرد طی سال‌های اخیر چند مقام رده‌بالای اسرائیلی (حتی در سطح وزیر) به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند یا کارخانه مهم ساخت تجهیزات فضایی این رژیم طی ماه‌های گذشته منفجر شد و ایضاً چند مأمور ارشد موساد در اربیل توسط گروه‌های مسلح عراقی به هلاکت رسیدند و چند زندانی فلسطینی از ایمن‌ترین بازداشتگاه اسرائیل گریختند.
ضمناً موارد فوق صرفاً بخش منتشر شده شکست‌های امنیتی رژیم صهیونیستی است و شکاف‌های اجتماعی و اختلافات سیاسی درون آن‌ها بعلاوه ناکامی‌های بزرگ نظامی‌شان را نیز نباید از نظر دور داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار