کد خبر: 1053784
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۵
فرمانده نیروی دریایی ارتش:

فرمانده نیروی دریایی ارتش در اجلاس «آیونز» با بیان اینکه رقابت‌های منطقه‌ای بر همگرایی‌های امنیت دریایی سایه انداخته است، تأکید کرد: شاهد شکل‌گیری ائتلاف‌هایی با حضور تعدادی از اعضای این اجلاس در منطقه شمال اقیانوس هند، دریای عمان و خلیج فارس هستیم که فعالیت آنها، همگرایی‌های منطقه‌ای را تقویت نمی‌کند.
به گزارش فارس، امیردریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و رئیس ششمین دوره اجلاس آیونز، در هفتمین نشست فرماندهان نیروی دریایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (عضو آیونز) که در جزیره ریونیون واقع در غرب جزیره ماداگاسکار در اقیانوس هند جنوبی برگزار شده است، ضمن تشکر از برگزاری شایسته اجلاس، طی سخنانی گفت: اطمینان دارم با تبادل نظر و ارائه دیدگاه‌های سازنده و از طریق هم‌افزایی توانمندی‌های موجود، می‌توانیم گام‌های مؤثری در جهت تحقق اهداف همایش برداریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تأکید بر اینکه دریا فرصتی بزرگ برای پیشرفت هر ملتی است و بهره‌برداری صحیح از آن موجب اتصال به زنجیره‌های امنیت، رفاه، ثروت و منزلت می‌شود، تصریح کرد: اتصال به دریا بخشی از وزن ژئوپلتیک کشور‌های ساحلی و دریایی محسوب می‌شود و آن‌هایی که به این دروازه عظیم متصل هستند، فرصتی مناسب برای تعامل با دوستان، افزایش مرز و امکان تولید ملی را در اختیار دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به برگزاری شش دوره اجلاس آیونز، خاطرنشان کرد: فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های منطقه اقیانوس هند از سال ۲۰۰۸ با هدف افزایش آگاهی‌های محیطی و توسعه تعاملات جمعی گرد هم آمده‌اند تا امنیت دریایی را در منطقه اقیانوس هند تقویت نمایند. در شش دوره گذشته همه کشور‌هایی که ریاست اجلاس را بر عهده گرفتند تلاش‌های جدی برای نزدیک شدن اجلاس به اهداف اجلاس را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
وی ادامه داد: هماهنگی برای برگزاری کارگروه‌های تبادل اطلاعات و مقابله با بلایای طبیعی و مشارکت فعال در جلسات آن‌ها از دیگر موضوعات مهمی بوده که به آن پرداخته شده است و نتایج و دستاورد‌های آن‌ها برای بررسی در جلسه محرمانه فرماندهان اعضای اجلاس به اشتراک گذاشته خواهد شد.
خانزادی برگزاری دو مرحله رزمایش مرکب دریایی بین ایران، روسیه وهند را یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این دوره از اجلاس بر شمرد و تصریح کرد: در این دوره از اجلاس، دو عضو ناظر روسیه و چین تعامل سازنده‌ای را برای اقدامات عملی در موضوع دستیابی به امنیت جمعی در منطقه شمال اقیانوس هند انجام داده‌اند.
وی انفعال توأم با فعالیت هدفمند برخی از اعضای اجلاس را خطری برای تضعیف آیونز دانست و تأکید کرد: اگرچه کلیت اجلاس و مشارکت‌های آن برابر منشور موضوعی داوطلبانه است، اما یکی از موضوعاتی که در این دوره با آن مواجه بوده‌ایم، انفعال توأم با فعالیت هدفمند برخی از اعضای اجلاس بود، اکنون شاهد شکل‌گیری ائتلاف‌هایی با حضور تعدادی از اعضای این اجلاس در منطقه شمال اقیانوس هند، دریای عمان و خلیج فارس هستیم که فعالیت آن‌ها نه تنها همگرایی‌های منطقه‌ای را تقویت نمی‌کند بلکه تلاش‌های هم‌افزای اجلاس آیونز را به عنوان مهم‌ترین بستر همگرایی برای دستیابی به امنیت جمعی به طور جدی تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد و تضعیف می‌کند. خانزادی ادامه داد: باید بپذیریم حضور دوگانه دیگران باعث می‌شود اجلاس آیونز بی‌رمق و به یک دورهمی تشریفاتی تبدیل شود، در این بین رقابت‌های منطقه‌ای نیز بر همگرایی‌های امنیت دریایی سایه انداخته است و به شکل مضاعفی کارکرد‌های اجلاس را متأثر می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار