کد خبر: 1053344
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۴
محمد حاتمی به «جوان» گفت

نقش منفی یا مثبت نداریم و همه نقش‌ها را باید با شناخت دقیق ویژگی‌های شخصیتی ایفا کرد تا عین کاراکتر را در فیلم یا سریال متجلی کرد.
محمد حاتمی، بازیگر باسابقه با بیان این مطلب به «جوان» گفت: اگر شناخت درستی از کاراکتر داشته باشیم و تحلیل جامعی نسبت به رفتار و گفتارش پیش‌روی‌مان باشد و سپس بر اساس این شناخت و آن تحلیل، نسبت به ایفای نقش مبادرت کنیم، یقین بدانید کیفیت اجرا هم به بالاترین حد ممکن خواهد رسید. بازیگر «آژانس شیشه‌ای» و «افسانه آه» ادامه داد: به نظر من در عالم واقع به جز معصومین (ع) نمی‌شود یک آدم همه ویژگی‌هایش مثبت و عاری از هر گونه خطا باشد، چون همه امور و از جمله خوبی و بدی، نسبی است و بر این اساس معمولاً در جامعه اینگونه است که شخصیت‌ها خاکستری است و هیچ خوب مطلق یا بد مطلقی نداریم و صرفاً مجموعه‌ای از رفتار‌ها را می‌سنجیم، کمااینکه در آثار مختلف ماندگار هم این موضوع را دیده‌ایم، حتی منفی‌ترین شخصیت‌ها باز یکی دو ویژگی خوب و مثبت دارند. این بازیگر با اشاره به نگاه غالب نسبت به تقسیم‌بندی کاراکتر‌ها گفت: تقسیم‌بندی‌ها بیشتر از منظر مجموعه رفتار‌های کاراکترهاست. در فیلم‌ها و سریال‌ها موقعی که می‌گوییم فلانی مثبت است، در حقیقت فقط ابعاد مثبتش را در نظر می‌گیریم و وقتی می‌گوییم آن کاراکتر منفی است، تمرکز درام بیشتر بر روحیات منفی بوده است. بازیگر «پهلوانان نمی‌میرند» و «حلقه سبز» با تأکید بر روحیات انسانی کاراکتر‌ها گفت: اصولاً در پرداخت اغلب شخصیت‌ها حتی شخصیت‌های فانتزی با نوعی روحیات انسانی روبه‌رو هستیم تا برای مخاطب قابل درک باشند. واقعاً هیچ آدمی از بدو تولد خشن، جانی و گناهکار نیست و خشونت در آدم‌ها بر اثر شرایط و موقعیت‌ها شکل می‌گیرد و بروز و ظهور پیدا می‌کند و هر فیلم یا سریال نیز بر برش‌هایی از این وجوه تأکید دارد.
این بازیگر باتجربه درباره تجارب بازی‌های قدرتمندش در نقش‌های خاکستری گفت: در سینما فیلم‌هایی مثل «بادیگارد» را داشتم که شخصیت‌هایی دوپهلوی خاکستری را ایفا کردم و خوشبختانه مورد توجه نیز قرار گرفت. از میان کار‌های تلویزیونی‌ام در سریال «دلنوازان» نیز که در زمان خود بسیار مخاطب‌پسند بود، چنین تجربه‌ای را پشت سر گذاشتم.
حاتمی عنوان کرد: هرگاه کارگردان بداند از داستان و شخصیت چه می‌خواهد و چه انتظاری از کاراکتر دارد، آنگاه بازیگران نیز خیلی بهتر و روان‌تر می‌توانند نقش را ایفا کنند، نسبت به زمانی که کارگردان تازه حین کار است که می‌خواهد نسبت به شرایط وقوف پیدا کند و کار را پیش ببرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار