سرویس جامعه جوان آنلاین: علیرغم آنکه آب اُزن یکی از گزینههای امیدبخش برای ضدعفونی دست در پیشگیری از کروناویروس است، اما تاکنون تاثیرات آن بر کروناویروس مطالعه نشده است.
این روزها ژنراتورهای اُزن که از طریق الکترولیز عمل میکنند میتوانند آب حاوی میزان بالا اُزن تولید کنند.
محققان دانشگاه میازاکی ژاپن در این مطالعه، رشتههای ویروسی را در تماس با آب اُزن قرار دادند. غلظت آب اُزن مورداستفاده ۱، ۴، ۷ یا ۱۰ میلیگرم در لیتر بود. مدت زمان قرارگیری ویروسها در معرض آب اُزن هم ۵، ۱۰ یا ۲۰ ثانیه بود.
یافتهها نشان داد غلظتهای ۱، ۴، ۷ یا ۱۰ میلیگرم در لیتر آب اُزن در مدت ۵ ثانیه تماس به ترتیب موجب کاهش غلظت ویروس تا تقریباً ۸۱، ۹۳، تقریباً ۹۷ و ۹۷ درصد شد. در مدت زمان تماس ۱۰ ثانیه هم این کاهش تقریباً مشابه بود.
یافتهها نشان داد استفاده از آب اُزن حاوی غلظت بالا اُزن در مقدار ۷ یا ۱۰ میلیگرم در لیتر، غیرفعال سازی موثری بر روی ویروس ایجاد مینماید، اما زمان تماس بیش از ۵ ثانیه تاثیر قابل توجهی ندارد.
از آنجائیکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، شستشوی دستها برای پیشگیری از کروناویروس باید بین ۲۰ تا ۴۰ ثانیه بطول انجامد، از اینرو استفاده از آب اُزن به مدت ۵ ثانیه برای ضدعفونی کردن دستها در شیوه جدید زندگی به مراتب گزینه بهتری خواهد بود.