حجت ایمانی مقدم گفت : آب و هوای خشک و نیمه خشک مشهد دوره پرواربندی کوتاه این حیوان را از منظر اقتصادی جهت پرورش تولید گوشت به صرفه می کند .
وی افزود : ۹ واحد دارای پروانه پهره برداری با ظرفیت ۴۹۳۰ قطعه مشغول فعالیت هستند. شترمرغ در فصل بهار تخم گذاری می کند وتقریبا در سال بین ۳۰ تا ۶۰ عدد تخم میگذار که وزن هر تخم تقریبا ۱/۵کیلو گرم است و فضای مورد نیاز برای پرورش شتر مرغ زیاد است.
رئیس بهبود تولیدات دامی شهرستان مشهد عنوان کرد: این حیوان مسافتی در روز باید بدود و به طور متوسط برای گله سه تایی شتر مرغ بالغ ۱۵۰۰ متر مربع فضا نیاز است این پرنده کم میخورد و کم می نوشد و دوره پرورش شترمرغ تقریبا ۸ ماه تا ۱۱ ماه طول میکشد که متوسط وزن به ۱۰۰ تا ۱۱۰کیلو گرم می رسد .
وی بیان کرد: این پرنده با ضریب تبدیل ۳٫۲ با جیره استانداردحدود ۳۰۰ کیلوگرم خوراک مصرف می کند . متقاضیان برای شروع کار می توانند با مراجعه به سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مجوز های لازم را اخذ نمایند و بعد از گرفتن پروانه جهت اخذ تسهیلات بانکی به جهاد کشاورزی مراجعه نمایند.
ایمانی مقدم گفت: میزان گوشت لاشه 35% واقلام خوراکی ذرت دانه ای، یونجه خشک، کنجاله سویا، پودر استخوان، پودر ماهی، منوکلسیم فسفات، نمک، آب می باشد .
وی با بیان این مطلب که گوشت شترمرغ جز گوشتهای قرمز محسوب میشود تصریح کرد: اگر چه گوشت شترمرغ شبیه گوشت گوساله است اما از نظر کیفیت به مراتب از آن بهتر بوده و از جمله مزایای گوشت شترمرغ این است که از کلسترول کمتری نسبت به گوشت گوساله برخوردار است. از پوست شترمرغ نیز یکی از مرغوبترین چرمهایی که در حال حاضر در بازار موجود است تولید میشود که به دلیل خواصی چون ترک نخوردن و ماندگاری بالا یکی از بهترین نوع چرم محسوب شده و قیمت بالایی دارد.
رئیس بهبود تولیدات دامی شهرستان مشهد از جمله اقداماتی که برای حمایت از صنعت پرورش شترمرغ در شهرستان مشهد انجام شده است ، اظهارکرد: میتوان به تشکیل تعاونی سایر ماکیان با هدف حمایت و ارائه خدمات بهتر و بیشتر به پرورشدهندگان شترمرغ، پیگیری و تأمین تسهیلات جهت نیازهای ماهانه و سالانه و تأمین منابع مالی جهت احداث واحد جدید پرورش شترمرغ اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه طبق نظر کارشناسان پس از صنعت نفت و صنعت توریسم، پرورش شترمرغ پربازدهترین صنعت در بخش کشاورزی محسوب میشود، افزود: امیدواریم با برنامهریزیها و اقدامات انجام شده شاهد ثبات تولید و احداث واحدهای جدید پرورش شترمرغ در شهرستان باشیم و گوشت شتر مرغ در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود البته با خواصی بسیار بیشتر و مضراتی بسیار کمترو از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست.
ایمانی مقدم گفت: از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است. میزان چربی، کالری و کلسترول آن کم و غنی از ویتامین های ب1، ب2 ،A ،C و منیزیم و روی است و ران و سینه بخش های اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل می دهد. مهم ترین مزیت بهداشتی گوشت شترمرغ آن است که در مقایسه با گوشت گاو هیچگونه بیماری انگلی را به انسان منتقل نمی کند.