کد خبر: 1000574
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۲
همسو با اعلام خودمختاری از سوی نیرو‌های تحت حمایت امارات در جنوب یمن، این کشور امیدوار است با اشغال جزیره «میون» واقع در قلب تنگه باب‌المندب سیطره خود را بر این تنگه راهبردی تثبیت کند. از سوی دیگر یک مقام بلندپایه وزارت دفاع دولت مستعفی منصور هادی گفت که امارات خواستار تسلط بر جزیره «سقطری» در ازای پایان آشوب در عدن است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: وبگاه العربی‌الجدید به نقل برخی منابع نظامی و امنیتی یمن گزارش کرد که امارات جزیره «میون» واقع در قلب تنگه باب‌المندب که دریای سرخ را به دریای عمان و خلیج عدن وصل می‌کند، از محیط یمنی آن جدا کرده است و سعی دارد طرف‌های یمنی را از کنترل و سیطره بر تنگه باب‌المندب محروم کند. به گفته این منابع، امارات با اجرای اقداماتی در میون از ورود یمنی‌ها به این جزیره ممانعت کرده و تنها به تعداد اندکی از افراد مورد اعتماد خود از جمله تعداد انگشت‌شماری از روزنامه‌نگاران اجازه می‌دهد وارد جزیره شوند. بنابر این گزارش، امارات جزیره میون را به یک پایگاه نظامی و کانالی برای ورود و خروج اتباع خود و گروه‌های وابسته به امارات تبدیل کرده است و از طریق این جزیره محموله‌های امدادی خود را به عدن و بقیه نقاط انتقال می‌دهد، به خصوص اینکه امارات فرودگاه نظامی میون را احیا کرده و از آن برای ارسال کمک‌ها به گروه‌های وابسته به خود در ساحل غربی و عدن به خصوص سرتیپ «طارق محمد عبدالله صالح» برادرزاده رئیس‌جمهور سابق یمن استفاده می‌کند.

در همین ارتباط یک منبع عالی‌رتبه در استان عدن به وبگاه العربی‌الجدید گفت که از زمان سیطره امارات و گروه‌های وابسته به آن بر جزیره میون در اکتبر ۲۰۱۵، مسئولان یمن دیگر قادر نیستند حتی از وضعیت و احوال مردم این جزیره مطلع شوند و هیچ مسئول محلی در استان عدن نمی‌تواند وارد این جزیره شود.

برخی ساکنان این جزیره نیز گفتند که امارات به‌طور عمدی از صید ماهی که منبع اصلی امرار معاش آن‌ها است، جلوگیری می‌کند و علاوه بر آن عوامل امارات به بهانه‌های واهی وارد خانه‌های مردم می‌شوند و از ارسال هرگونه کمک‌های انساندوستانه به جزیره نیز ممانعت می‌کنند و هدف از این اقدامات آن‌ها نیز وادار کردن مردم جزیره به کوچ است.

به گفته ساکنان جزیره، برافراشتن پرچم یمن در این جزیره ممنوع است، حال آنکه پرچم امارات و گروه‌های وابسته به آن از جمله شورای انتقالی جنوبی در جزیره برافراشته شده است و گذشته از آن افسران اماراتی با تعدادی از عوامل این کشور در جزیره دیدار می‌کنند.

ساکنان جزیره همچنین گفتند که یک زندان نیز در جزیره وجود دارد که گفته می‌شود بازداشت‌شدگان در استان‌ها و مناطق مختلف در آن نگهداری می‌شوند. بنابر این گزارش، قاچاق سلاح و کالا‌های تجاری مختلف با کمک رهبران شورای انتقالی جنوب و مسئولان امارات از طریق این جزیره انجام می‌شود.

سکوت ریاض در قبال اقدامات امارات

سرتیپ «مسفر الحارثی» مسئول بازرسی و کنترل وزارت دفاع دولت مستعفی منصور هادی در واکنش به اعلام خودمختاری شورای انتقالی جنوب (همسو با امارات) در استان‌های جنوبی یمن، گفت که این شورا به دستور ابوظبی دست به آشوب زده است.

به نوشته وب‌سایت عربی ۲۱، الحارثی در صفحه فیس‌بوک خود نوشت که دولت امارات تلاش دارد با تضعیف دولت هادی از طریق شورای انتقالی به منافع خود دست یابد و منصور هادی را وادار به معامله کند. الحارثی افزود: «من ابایی ندارم که بگویم امارات در پی معامله است. روزنامه العرب امارات در روز پنج شنبه (۱۶ آوریل) نوشت که تنش در سقطری شرایط عدن را رقم خواهد زد؛ این شاه‌بیت سیاست امارات است؛ به این معنا که جزیره سقطری را در مقابل پایان شورش در عدن می‌خواهد.» او تأکید کرد که ابوظبی سیاست و طمع خود را پنهان نمی‌کند و از اوضاع جنوب یمن برای دستاورد‌های راهبردی خود که یکی از آن‌ها تسلط بر جزیره سقطری است، بهره می‌برد. این مقام وزارت دفاع منصورهادی، اعلام خودمختاری را کودتا علیه توافق ریاض و آن را در ادامه درگیری‌های تابستان سال گذشته دانست و در پایان با انتقاد از سکوت دولت سعودی، این سیاست را «غیر قابل درک» توصیف کرد. شورای انتقالی جنوب پس از نشست فوق‌العاده شامگاه شنبه خود در بیانیه‌ای ضمن اعلام حالت فوق‌العاده در استان‌های جنوبی یمن، از اعلام خودگردانی در این استان‌ها خبر داد.

شبکه الجزیره دیروز به نقل از یک مقام دولت مستعفی یمن گزارش داد که امارات با آموزش صد‌ها شبه‌نظامی و تأمین تجهیزات درصدد ترتیب دادن شورش در استان راهبردی سقطری به منظور کودتا علیه دولت مستعفی است. روز گذشته بالاخره مقامات ریاض به عنوان ائتلاف متجاوز سعودی سکوت‌شان را شکستند و خواستار لغو اعلام خودمختاری در جنوب یمن شدند و آن را در تناقض با توافق ریاض خواندند. ائتلاف متجاوز سعودی که چندی پیش خروج امارات را شاهد بود و حالا کودتای طرفداران آن را به نظاره نشسته است، در بیانیه‌اش آورده است‌: گام‌های عملی برای اجرای توافق ریاض اتخاذ کرده و خواهیم کرد. همه باید منافع ملت یمن را بر دیگر منافع ترجیح دهند و در راستای تحقق هدف بازگرداندن دولت، پایان کودتا و مقابله با گروه‌های تروریستی کار کنند. «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان هم بر اجرای توافق ریاض تأکید کرد و گفت، این توافق که مورد استقبال جامعه بین‌الملل و سازمان ملل قرار گرفته فرصتی برای تحقق امنیت و ثبات است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار