کد خبر: 947229
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵
اصلاح ساختار بودجه؛ تکلیف دولت بعد از آنکه دولت لایحه بودجه را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، مقام معظم رهبری نظراتی را درباره بودجه مطرح کردند که مهم‌ترین آن عدم تطابق بین لایحه بودجه با وضعیت فعلی کشور است. بنا بر گفته پورابراهیمی، رییس‌جمهوری در نامه‌ای به مقام معظم رهبری فرصت چهارماهه‌ای را برای اصلاح ساختار بودجه درخواست کردند
به گزارش جوان‌آنلاین، بعد از آنکه دولت لایحه بودجه را در ۱۵آذرماه به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، مقام معظم رهبری بر لزوم اصلاح ساختار بودجه تأکید کردند؛ اما بی‌توجهی دولت به انجام این اصلاحات بعد از گذشت چهار ماه، باعث اخطار قانون اساسی رییس کمیسیون اقتصادی در زمان بررسی لایحه بودجه ۹۸ در بهارستان شد.

پورابراهیمی: اصلاح ساختار چه زمانی رخ دهد؟
روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی بخش هزینه‌ای بودجه ۹۸ را بررسی می‌کردند که آقای محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی در اخطاری با استناد به اصل‌۱۱۰ قانون اساسی گفت: بعد از آنکه دولت لایحه بودجه را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، مقام معظم رهبری نظراتی را درباره بودجه مطرح کردند که مهم‌ترین آن عدم تطابق بین لایحه بودجه با وضعیت فعلی کشور است. بنا بر گفته پورابراهیمی، رییس‌جمهوری در نامه‌ای به مقام معظم رهبری فرصت چهارماهه‌ای را برای اصلاح ساختار بودجه درخواست کردند، اما اکنون در روز‌های پایانی بررسی بودجه نه‌تن‌ها این اتفاق رخ نداده که بودجه فعلی با بودجه سنوات گذشته تفاوت ندارد. پورابراهیمی گفت: سؤال این است که قرار است اصلاح ساختار چه زمانی رخ دهد؟
در ادامه آقای علی لایجانی، رییس قوه‌مقننه در پاسخ این اخطار توضیح داد که مقام معظم رهبری به اصلاح ساختار بودجه اشاره داشتند و اینکه باید موضوع چابک‌سازی اداره کشور، صندوق‌ها و یارانه‌ها حل شود.

دستور رهبری برای اصلاح ساختار بودجه‌ریزی کشور
ماجرا از آنجایی آغاز شد که در ۱۱ بهمن‌ماه؛ علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در هشتمین جلسه شورای اداری استان قم از دستور رهبری برای اصلاح ساختار بودجه‌ریزی کشور در چهار ماه آینده خبر داد و تأکید کرد که تدوین بودجه بر اساس کاهش هزینه‌ها و قطع وابستگی بودجه به نفت از موارد تأکیدی رهبر انقلاب است و رهبری فرمودند: بودجه کشور در شرایط تحریم‌ها باید با ملاحظاتی تدوین شود و ضروریات مورد توجه قرار گیرد. بنا بر گفته لاریجانی؛ این فرمایشات رهبر انقلاب به این معنی است که باید حقوق و مزایای کارکنان و موضوع اشتغال مود توجه ویژه قرار گیرد. ایشان همچنین بر لزوم تدابیر ویژه برای افزایش اشتغال و ارتقای رشد اقتصادی بدون نفت و رشد سرمایه‌گذاری تأکید دارند.
لاریجانی با درخواست از مرکز پژوهش‌های مجلس در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار بودجه گفت: اگر ظرف چهار ماه آینده این اصلاحات تدوین شود، می‌توان بر قانون بودجه سال‌۹۸ اصلاحیه زد و بودجه سال‌۹۹ را بر این مبنا تدوین کرد.
پس از آن آقای محمود واعظی، رییس دفتر رییس‌جمهوری در حاشیه جلسه هیأت دولت در ۲۵ بهمن‌ماه به بیان توضیحاتی درباره جزئیات دستور رهبری درخصوص اصلاح ساختار بودجه طی ماه‌های آینده پرداخت و گفت: اصل این موضوع مربوط به دستوری است که مقام معظم رهبری در آستانه تقدیم بودجه سال‌۹۸ به مجلس اعلام کردند. ایشان دستور دادند که در جلسات مربوط به سران سه قوه کار اساسی انجام شود تا ماندگار باشد.

درخواست روحانی برای مهلتی چهار ماهه
اما گمانه‌زنی‌ها درباره این دستور مهم رهبر معظم انقلاب که برخی آن را انقلاب اقتصادی تعبیر می‌کردند، ادامه داشت که سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی؛ عضو هیأت‌رییسه مجلس شورای اسلامی درباره دستور رهبر انقلاب برای اصلاح ساختار کشور ظرف چهار ماه آینده گفت: این دستور مربوط به اصلاح ساختار کشور نیست بلکه درباره اصلاح ساختار بودجه کشور است بنابراین خبر یادشده ناقص است.
وی افزود: بعد از آنکه پیش‌نویس لایحه بودجه‌۹۸ درآمد، رهبر انقلاب نامه‌ای به شورای هماهنگی اقتصادی و دولت نوشتند و ۶ بند ایراد و توصیه داشتند. بعد مسوولان گفتند: «اصلاح لایحه بودجه بر این اساس زمان می‌برد؛ چون اصلاح برخی از بخش‌ها مقدمات و کار مطالعاتی می‌خواهد»، رهبر انقلاب فرمودند: «چهار ماه به شما فرصت می‌دهم، تاجایی که می‌توانید برای ارائه لایحه بودجه‌۹۸ انجام دهید، مواردی هم که فرصت نمی‌شود، به صورت لایحه اصلاحیه در اردیبهشت‌ماه انجام دهید.»

جعفرزاده‌ایمن‌آبادی: باید لایحه یا طرحی برای اصلاح بودجه ۹۸ ارائه شود
آقای غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، نایب‌رییس فراکسیون مستقلین در گفت‌و‌گو با روزنامه «صبح‌نو» گفت: ساختار‌های سازمانی ما مدت‌هاست که پاسخگو نیستند. تشکیلات و رویه‌های ما باید اصلاح شوند. رابطه دولت با نفت باید مشخص شود و به اصلاحات در روابط بانکی، گمرکی و مالی هم نیاز داریم. وی ادامه داد: اصلاح ساختار بودجه تکلیف دولت است و مجلس نقش نظارتی را عمل می‌کند، همچنین اصلاح ساختار بودجه باید تا پایان بهار‌۹۸ نهایی شود تا دولت بودجه سال آینده را بر اساس ساختار جدید تدوین کند، اگر بودجه‌۹۹ بر اساس اصلاحات مدنظر رهبری و سیاست‌های ابلاغی ایشان نباشد، مجلس بودجه را نمی‌پذیرد. این نماینده مجلس افزود: بعد از تصویب بودجه‌۹۸، مجلس نشست‌هایی را با دولت برگزار می‌کند تا اصلاح ساختار با خرد جمعی و بر اساس نظرات کارشناسی مختلف انجام شود، دستور رهبری حکم حکومتی است و دولت باید در راستای نظرات رهبری ساختار بودجه‌ریزی را
اصلاح کند. جعفرزاده ایمن‌آبادی درباره احتمال اصلاح بودجه ۹۸ بر اساس اصلاح ساختار بودجه تأکید کرد: سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب برای اصلاح ساختار بودجه زمانی اعلام شد که بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق
رو به اتمام بود، الآن در صورتی‌که بعد از تصویب بودجه ۹۸، لایحه یا طرحی برای اصلاح بودجه بر اساس اصلاح ساختار ارائه شود، جوابگو نخواهد بود و تأثیری ندارد؛ چراکه دولت باید زیرساخت‌ها را آماده کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار