نايبرئيس اتحاديه توليد و صادرات نساجي و پوشاك ايران با بيان «امروز صنعت پوشاك با افزايش واردات در حال نابودشدن است و نميدانيم براي نجات خود چه كنيم» گفت: كجاي قانون مناطق آزاد واردات كالاي ساختهشده عنوان شده است؟
بهرام شهرياري در گفتوگو با «تسنيم»، با اشاره به اينكه تخلفات بزرگي در مناطق آزاد در حال وقوع است و هيچ نظارتي براي جلوگيري از اين تخلفات از سوي دستگاههاي مربوطه انجام نميشود، اظهار داشت: دو دهه از اجراي قانون و مقررات مناطق آزاد تجاري و صنعتي ميگذرد، اما در طول اين مدت هيچكدام از اهداف مناطق آزاد بهصورت كامل اجرايي نشده است.
وي افزود: در ماده 14قانون مقررات مناطق آزاد تجاري و صنعتي اعلام شده، «مبادلات بازرگاني مناطق با خارج از كشور پس از ثبت گمركي از شمول مقررات صادرات و واردات مستثني هستند و مقررات صدور و ورود كالاها و تشريفات گمركي در محدوده هر منطقه به تصويب هيئتوزيران ميرسد»، متأسفانه با وجود اين قانون بهراحتي كالاي ساختهشده در اين مناطق بدون هيچنظارتي مورد معامله قرار ميگيرد، بهعنوان نمونه در قشم بهراحتي امكان تردد وجود داشته و افراد ميتوانند بدون كنترل و نظارتي كالاها را وارد مناطق كنند. نايبرئيس اتحاديه توليد و صادرات نساجي و پوشاك ايران با انتقاد از اينكه اصلاً نظارتي در مناطق آزاد براي ورود و خروج كالا وجود ندارد، افزود: در يكي دو مورد حتي محمولههاي 900تني در اين مناطق گم شدهاند كه اين موضوع با سؤالات زيادي همراه است.
اين توليدكننده پوشاك تصريح كرد: بر اساس آمار در 11ماهه سال 95 در منطقه ارس ترانزيت واردات 269 ميليون دلار بوده است كه از ميان اين رقم فقط 24 ميليون و 500 هزار دلار كالا از مناطق آزاد ترخيص قانوني شده است، اين موضوع نشان ميدهد ما با رقم 245ميليون دلار كالايي كه مشخص نيست چگونه وارد و از مناطق آزاد ترخيص شده است روبهرو هستيم. جالب اينجاست در همين منطقه ارس، صادرات حاصل از توليد در سال 95 ، 35 هزار دلار گزارش شده است. وي با بيان اينكه در سال 95، 70 ميليون دلار پوشاك از ارس وارد شده كه يك ميليون دلار آن بهصورت قانوني از منطقه ترخيص شده است، گفت: با اين حجم واردات پوشاك، صنعت كشور در حال نابودي است. در منطقه قشم نيز ترانزيت واردات 195 ميليون دلار اعلام شده كه فقط 16ميليون دلار كالا بهصورت قانوني در اين منطقه ترخيص شده و 174 ميليون دلار كالا از اين منطقه غيرقانوني ترخيص شده است. شهرياري با اشاره به اينكه با وجود تخلفات بسيار متعدد در مناطق آزاد متأسفانه دولت لايحهاي مبني بر گسترش مناطق آزاد را پيگيري ميكند، اظهار داشت: اگر مناطق آزاد گسترش پيدا كند بهطور حتم صنعت پوشاك نابود خواهند شد.