يك كارشناس اقتصادي گفت: برآيند قرارداد تعرفه ترجيحي فعلي با تركيه، ايران را صادركننده مواد اوليه و خام به اين كشور كرده است و ما به ازاي آن كالاي مصرفي نهايي را كه توليد مشابه داخلي دارد، از اين كشور وارد ميكنيم.
فيصل مرداسي در گفتوگو با «تسنيم» اظهار كرد:تركيه در حال حاضر جزو 20 اقتصاد برتر دنياست، اما براساس برنامهريزيهاي بلندمدت انجام شده، اين كشور قصد دارد در فهرست 10 اقتصاد اول جهان قرار گيرد. اين هدفگذاري بلندمدت ميتواند يك تهديد اقتصادي براي ايران تلقي شود و نميتوان از آن ساده گذشت چون پيشرفت اقتصادي منوط به دسترسي اين كشور به بازارهاي مصرف ايران و ساير كشورهاي همجوار ماست. وي افزود:تركيه ناچار است تا علاوه بر تسخير بازار مصرف داخلي ايران سهم ما را از بازارهاي هدف صادراتي نيز به دست بياورد تا با افزايش صادرات به برنامههاي توسعه اقتصادي خود نزديك شود.
اين كارشناس اقتصادي با هشدار نسبت به اينكه نبايد بازار داخلي و صادراتي كشور را به راحتي در اختيار تركيه قرار داد،درباره قرارداد تجارت تعرفه ترجيحي كه ميان ايران و تركيه منعقد است،تصريح كرد: در برآيند اين قرارداد، ايران صادركننده مواد اوليه و خام به تركيه شده و ما به ازاي آن كالاي مصرفي نهايي را كه توليد مشابه داخلي دارد، از اين كشور وارد ميكنيم كه اين امر به نفع توليد كشورمان نيست.