کد خبر: 894500
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
معاون دادستان كل كشور:
معاون دادستان كل كشور با اشاره به انجام مصاحبه‌ها از سوي برخي مقامات مسئول در وزارت نفت مبني بر يورو۴ بودن بنزين گفت: جاي سؤال است كه چرا اقدامي انجام نمي‌شود...
نیره ساری

معاون دادستان كل كشور با اشاره به انجام مصاحبه‌ها از سوي برخي مقامات مسئول در وزارت نفت مبني بر يورو۴ بودن بنزين گفت: جاي سؤال است كه چرا اقدامي انجام نمي‌شود و تعجب‌برانگيز است، چرا در مصاحبه‌هاي خود اعلام مي‌كنند بنزين يورو۴ است؟! بنزين و گازوئيل ناسالم عامل اصلي آلودگي هوا در كشور است. 
محمدجواد حشمتي خواستار توجه جدي و واقعي به بهينه‌سازي سوخت از سوي وزارت نفت منطبق با استاندارد‌هاي يورو۴ شد و گفت: براي حفظ سلامت و جان مردم بايد به دور از هر ملاحظه سياسي و حتي اقتصادي نظرات كارشناسي و نتايج آزمايش‌هاي متعددي كه آلودگي بنزين و ساير سوخت‌ها را تأييد كرده است، بپذيريم و اقدام فوري و مناسب را انجام دهيم. 
 وي با اشاره به انجام برخي مصاحبه‌ها از سوي برخي مقامات مسئول در وزارت نفت مبني بر يورو۴ بودن بنزين گفت: در طول يكسال گذشته بار‌ها و بار‌ها جلساتي با حضور مسئولان و نمايندگان سازمان‌هاي مرتبط با موضوع آلودگي هوا، از جمله سازمان استاندارد، سازمان محيط‌زيست، وزارت نفت و حسب مورد ساير نهاد‌ها برگزار كرده‌ايم و در اين جلسات خود آقايان هم به نتيجه قطعي رسيده‌اند كه آلودگي هواي كلانشهر‌ها ناشي از سوخت غيراستاندارد است، اما جاي سؤال است كه چرا اقدامي انجام نمي‌شود و تعجب‌برانگيز است، چرا در مصاحبه‌هاي خود اعلام مي‌كنند بنزين يورو۴ است؟ 
حشمتي با بيان اينكه آزمايش‌هايي در چند مرحله در خصوص وضعيت سالم و استاندارد بودن بنزين و گازوئيل انجام شده كه نتيجه همه آنها غيراستاندارد بودن اين سوخت‌ها را تأييد كرده است، افزود: در سال ۹۵ كه به دستور دادستان كل كشور نسبت به سنجش آلايندگي سوخت و تأثير مخرب آن بر سلامت مردم ورود كرديم، ابتدا از تعدادي از  جايگاه‌هاي سوخت در سطح كلانشهر تهران نمونه‌هايي را به آزمايشگاه‌هاي معتبر فرستاديم كه نتيجه آن تأييد آلايندگي بنزين بود، اما متأسفانه به ما ايراد گرفتند كه ظرف‌هاي آزمايشگاهي شما استاندارد نبوده است؛ بنابراين ادعا، دوباره آزمايش‌ها را تكرار كرديم. باز هم گفتند كه ما قبول نداريم، بايد خود ما هم در جريان آزمايش‌ها حضور داشته باشيم. 
معاون دادستان كل كشور با تأكيد بر اينكه در مقام و جايگاه احياي حقوق عامه دغدغه دادستاني كل كشور حل مشكلات و حركت در مسير قانون و اجراي وظايف و تكاليف قانوني است، افزود: در مرحله بعد باز هم آزمايش‌ها در حضور و نظارت نمايندگان نهاد‌هاي متولي از جمله وزارت نفت و در آزمايشگاه‌هاي مختلف انجام شد، در تمام اين مراحل متأسفانه پارامتر‌هايي مانند گوگرد نامنطبق با شرايط استاندارد نشان داده شد. 
حشمتي اظهار كرد: سازمان بازرسي هم به اين موضوع ورود و گزارش جامعي تهيه كرده و براي متوليان ذيربط هم ارسال شده است، اما به رغم شرايط اضطراري كه به وجود آمده، باز هم بنا به ملاحظاتي سياسي و اقتصادي مانند بحث اشتغال كار خاصي انجام نمي‌شود، در‌حالي‌كه هيچ ملاحظه‌اي بالاتر از سلامت و حفظ جان مردم وجود ندارد. 
اين مقام قضايي تأكيد كرد: ما قانون هواي پاك را هم داريم كه شش ماه از اجرايي شدن آن مي‌گذرد و محيط‌زيست مجري آن است، اما تاكنون عملاً اثري از اجراي آن نديده‌ايم. 
حشمتي در ادامه به وضعيت گازوئيل مورداستفاده در كشور اشاره كرد و گفت: در بررسي‌هاي خود متوجه شديم كه گازوئيل مصرفي هم مطابق با ضوابط استاندارد اجباري نيست، درحالي‌كه در طول شبانه‌روز هزاران كاميون در سطح كشور تردد مي‌كنند و همين مسئله موجب توليد آلودگي بيشتر است. 
وي افزود: در اين موضوع هم مكاتبات زيادي داشته‌ و جلساتي برگزار كرده‌ايم و حتي شوراي عالي استاندارد هم موضوع لزوم استاندارد‌سازي اجباري آن را پذيرفته است، اما تاكنون نتيجه‌اي حاصل نشده است. 
پيش از اين وزير نفت و ساير مسئولان اين وزارتخانه اعلام كرده بودند که  سوخت سهم بسيار پاييني در آلودگي هوا دارد. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار