در جلسه شوراي حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با وجود تقلاي هيئت امريكايي و اسرائيلي براي بحث روي آنچه دستاوردهاي اسرائيل در حوزه حقوق بشر ميخوانند، كشورهاي آفريقايي و برخي از كشورهاي اروپايي زبان به انتقاد از رژيم صهيونيستي گشودند. در همين حال، سران كشورهاي عربي سازشكار همچنان به ادبياتي نرم و مصالحهجويانه در برابر اسرائيل به مسير سازش ادامه ميدهند.
گروه بزرگي از كارشناسان اسرائيلي در مقر شوراي حقوق بشر سازمان ملل حاضر شدند تا در بحثها درباره گزارش سالانه وضع حقوق بشر در اسرائيل شركت كنند. اين گروه تلاش كرد بحثها را به آنچه موفقيتهاي اسرائيل درباره مسائل مربوط به حقوق بشر مانند: حقوق زنان و حقوق كودكان خواند، محدود كند، اما مسئولان شمار زيادي از كشورها به جز امريكا و بعضي كشورهاي كوچك، تلاش رژيم صهيونيستي را ناكام گذاشتند و به تخلفات اسرائيل در سرزمينهاي اشغالي فلسطيني اشاره كردند.
گري سويمير، نماينده آفريقاي جنوبي در شوراي حقوق بشر سازمان ملل گفت: «اسرائيل تنها رژيمي در جهان است كه ميتوان آن را نظام آپارتايد توصيف كرد. ما در آفريقاي جنوبي به شدت نگران نقض حقوق بشر در حق فلسطينيها و جلوگيري از رسيدن آنان به حقوقشان هستيم.» والانتان زيلويگر، نماينده سوئيس در شوراي حقوق بشر سازمان ملل هم در اين نشست گفت: «سوئيس خواستار آن است كه بلافاصله به كميسر ويژه سازمان ملل اجازه داده شود از سرزمينهاي اشغالي بازديد كند تا از اوضاع در آنجا مطلع شود. سوئيس همچنين خواستار توقف شهركسازي و پايان محاصره نوار غزه و پايبندي به مرزهاي سال 1967 است.»
كشورهاي حامي مسئله فلسطين در سخنان مقامات خود بارها از اصطلاح اشغالگر استفاده كردند كه خشم نماينده رژيم صهيونيستي را در پاسخ دادن به سخنان نماينده ايران برانگيخت. رژیم صهیونیستی در نشست اين شورا با شديدترين انتقادات به علت نقض حقوق ملت فلسطين روبهرو شد. رژيم صهيونيستي نيروي اشغالگري است كه سادهترين حقوق ملت فلسطين را نقض ميكند و نميتواند خود را به عنوان يك كشور با شرايط طبيعي جا بزند. پيام بيشتر كشورهاي حاضر در شوراي حقوق بشر سازمان ملل تأكيد بر اين مسئله بود.
هيئت فلسطيني نيز با بيان اينكه حركت مردم فلسطين ادامه دارد، گفت: اسرائيل بايد مطيع قوانين بينالمللي باشد و 50 سال اشغال غيرقانونی سرزمينهاي فلسطين و اعمال سياستهاي آپارتايد بر مردم اين كشور را به پايان برساند و ديوار غيرقانوني حائل را بردارد.
اين نماينده به توصيههاي چندين كشور عضو اشاره كرد كه به ويژه براي پايان دادن به اشغال 50 ساله سرزمينهاي فلسطيني است.
ايران، سوريه، اردن، امارات، مالزي و چند كشور ديگر نيز خواستار پايان دادن به اشغال سرزمين فلسطين، ايجاد شهركهاي صهيونيستنشين، تخريب خانهها و سازههاي فلسطيني و آوارهسازي اجباري فلسطينيان از خانه و كاشانهشان شدند. انگليس، فنلاند و اتريش نيز نگرانيهايي در خصوص بازداشت كودكان فلسطيني در اسارتگاههاي اسرائيل ابراز كردند.
نيمه پر ليوان اسرائيل!
پادشاه اردن كه اين روزها با موج انتقادات در داخل كشورش به دليل پذيرش عذرخواهي رژيم صهيونيستي در پي قتل سه شهروند اردني مواجه است، گفت: «ترجيح ميدهم در روابط با اسرائيل نيمه پر ليوان را ببينم.»
رسانههاي رژيم صهيونيستي روز چهارشنبه گزارش دادند كه «عبدالله دوم» در حاشيه اجلاس اقتصادي داووس گفت: «در روابط با اسرائيل ترجيح ميدهم نيمه پر ليوان را ببينم و خوشبين باشم.» روزنامه القدسالعربي در سايت خود به نقل از عبدالله دوم نوشت: «حتي پس از بحران، سفارت اسرائيل در امان و موضع امريكا درباره به رسميت شناخته شدن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل باز هم ميتوان قدمهايي در راه رسيدن به راهحل سياسي برداشت، به شرط آنكه طرفهاي ذينفع تمايل به آن داشته باشند.» دولت اردن اخيراً اعلام كرد كه رژيم صهيونيستي در نامهاي به طور رسمي از قتل دو شهروند اردني توسط نگهبان سفارت اين رژيم در امان و نيز قتل يك قاضي اردني عذرخواهي كرده است.
در حالي كه برخي از كارشناسان و شخصيتهاي برجسته اردن اين عذرخواهي رژيم صهيونيستي را بيارزش دانسته و معتقدند آشتي اردن و اين رژيم تنها به نفع تلآويو است، برخي منابع اردني و صهيونيستي گزارش ميدهند كه سفارت اين رژيم به زودي در امان فعاليت خود را از سر ميگيرد.