کد خبر: 879871
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴
مقامات ارتش و وزارت دفاع آلمان در سندی با عنوان «‌چشم‌انداز استراتژیک ۲۰۴۰» از احتمال پایان بلوک غرب و فروپاشی اتحادیه اروپا در دهه‌های آینده خبر داده و سناریوهای تیره و تاری را در این راستا ترسیم کرده‌اند.
به گزارش هفته‌نامه «‌اشپیگل»، ارتش آلمان در یک ارزیابی به این نتیجه رسیده است که پایان بلوک غرب در فرم فعلی آن در چند دهه آینده امکانپذیر است. این نتیجه‌گیری بر اساس گزارش «‌چشم‌انداز استراتژیک 2040 ‌» که اواخر فوریه از سوی مقامات وزارت دفاع آلمان تهیه و تنظیم شده و از آن زمان محفوظ مانده بود به دست آمده است. 
در این سند 102 صفحه‌ای، ارتش آلمان برای اولین بار در تاریخچه خود این مسئله را مورد ارزیابی قرار داده است که چگونه رویکردهای اجتماعی و درگیری‌های بین‌المللی می‌تواند سیاست امنیتی آلمان در دهه‌های آینده را تحت تأثیر قرار دهد. این بررسی چارچوبی را ترسیم می‌کند که ارتش آلمان در آینده احتمالاً در آن به مسیر خود ادامه خواهد داد. البته موارد ملموس و مشخصی برای تجهیرات و قدرت نظامی در این سند ارائه نشده است. در یکی از سناریو‌هایی که نویسندگان در این سند مطرح کرده‌اند، آمده است که اتحادیه اروپا گرفتار تجزیه می‌شود و درباره رویارویی‌های چندگانه سخن به میان آمده است. این سناریو برای آینده جهانی را توصیف می‌کند که در آن نظم بین‌المللی بعد از دهه‌ها بی‌ثباتی به هم ریخته و سیستم‌های ارزشی در سراسر دنیا از هم پاشیده و جهانی‌سازی متوقف می‌شود. 
بر این اساس در چنین سناریویی گسترش اتحادیه اروپا تا حد زیادی متوقف شده و کشورهای زیادی این تشکل را ترک می‌کنند و اروپا شایستگی رقابت جهانی خود را از دست می‌دهد. به این ترتیب این جهان به صورت روزافزون درگیر رویارویی‌ها و هرج و مرج و بی‌نظمی‌، به صورت چشمگیری محیط امنیتی سیاسی آلمان و اروپا را تغییر می‌دهد.  در سناریوی ديگر این سند با عنوان «سناریوی غرب در برابر شرق» برخی کشورهای شرق اروپا طرح ادغام و هماهنگی اروپایی را متوقف کرده و برخی دیگر به بلوک شرق می‌پیوندند. در سناریوی ديگر این سند با عنوان «‌رقابت چندقطبی»، افراط‌گرایی در حال افزایش است و شرکایی در اتحادیه اروپا وجود دارند که هر از چند گاهی به دنبال نزدیکی خاصی به مدل سرمایه‌داری دولتی روسیه هستند. به گفته نویسندگان این گزارش این سند هیچ‌گونه پیش‌بینی را ارائه نمی‌دهد اما همه سناریو‌ها با افق زمانی 2040 منطبق و قابل قبول است. این شبیه‌سازی‌ها از سوی دانشمندان اداره برنامه‌ریزی ارتش آلمان تهیه شده است. احتمال فروپاشی بلوك غرب در حالی است كه روسیه به عنوان رقیب جدی غرب با كمك متحدان چینی و ایرانی خود به دنبال تشكیل ائتلاف‌های جدید ضد‌غربی است. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار