
سعید احمدیان
پرسپوليس در حالي ديشب در نيمهنهايي ليگ قهرمانان آسيا برابر الهلال به ميدان رفت که هرچه ميگذرد زواياي بيشتري از ماجراي شکايت باشگاه ريزه اسپور ترکيه و محروميت باشگاه پرسپوليس، مهدي طارمي و جريمه 3/5 ميلياردي افشا ميشود، مسائلي که سبب شد تا سوءمديريت قرمزها در حيف و ميل بيتالمال و اهمالشان به ضرر پرسپوليس تمام شود و حالا اين سوءمديريت بيش از هر زمان ديگري مشخص ميشود!
برنامه نود دوشنبه شب همانطور که پيشبيني ميشد به صورت ويژه به پرونده باشگاه پرسپوليس پرداخت و نشان داد که شواهد و قرائن در پرونده پرسپوليس، تخلف بازيکن و البته حمايت باشگاه از اين تخلف، حمايتي است که در نهايت به حکم اوليه فيفا درباره مهدي طارمي و البته محروميت باشگاه پرسپوليس از نقل و انتقالات زمستانه و تابستانه در آينده منجر شده است.
يک ميليارد و 150 ميليون در جيب طارمي
نکته مهم افشا شده در برنامه نود، مسئله پرداخت مبلغ يک ميليارد و 150 ميليون توماني توسط حسين هدايتي براي فسخ قرارداد اين بازيکن با ريزه اسپور بوده که در اين برنامه عنوان شد طارمي اين پول را صرف خريد يک خودروي لوکس براي خود کرده است. در برنامه نود آيتم ويژهاي براي محروميت مهدي طارمي پخش و دو راز جديد در رابطه با اين اتفاق برملا شد.
برنامه نود اين موضوع را بررسي کرد که اولاً باشگاه پرسپوليس يک تخلف بزرگ در تغيير تاريخ قرارداد مهدي طارمي مرتکب شده و فيفا به راحتي آن را فهميده است. ديگر اينکه طبق ادعاي نود مهدي طارمي در حالي به پرسپوليس برگشته که مبلغ يک ميليارد و 150 ميليون تومان كه از طرف حسين هدايتي براي فسخ قرارداد باشگاه ترکيهاي به او داده شده بود را پرداخت نکرده و آن را حق خود دانسته است! اين در حالي است که از زبان طارمي گفته شده، مبلغ دريافتي اين بازيکن از هدايتي ارتباطي به مبلغ فسخ قرارداد با ريزه اسپور نداشته و طارمي مثل بازيکناني چون وحيد اميري و سيدجلال حسيني اين پول را بابت کمک يک هوادار از هدايتي دريافت کرده است.
4 ماه کمترين محروميت اعمال شده بود
براتي، مسئول کميته تدوين مقررات فدراسيون فوتبال هم در اين برنامه درباره احتمال لغو اين رأي، از اعمال کمترين محروميت براي طارمي در اين پرونده خبر داد و اشاره کرد که پرسپوليسيها نبايد زياد به تغيير رأي اميدوار باشند: «چهار ماه محروميت کمترين ميزان محروميت نقض قرارداد بوده که براي طارمي در نظر گرفتهاند. طارمي و وکيلش اگر فکر ميکنند با دستور موقت محروميت لغو ميشود، بدانند که اگر رسيدگي CAS طولاني و نزديک به جام جهاني باشد، آن وقت اگر رأي تغيير نکند مهدي طارمي ممکن است جام جهاني را از دست بدهد.»
فرار رو به جلوي مديرعامل پرسپوليس
افشاي زواياي جديدي از تخلف باشگاه پرسپوليس در برنامه نود، همانطور که پيشبيني ميشد عصبانيت مديران پرسپوليس را به همراه داشته است. طاهري در سکوت مسئولان وزات ورزش و عدم برخورد با وي به دليل تخلفاتي که در باشگاه پرسپوليس منجر به صدور رأي فيفا شده، در مصاحبهاي با سايت رسمي باشگاه پرسپوليس به جاي عذرخواهي و پاسخگويي، در فراري رو به جلو منتقدانش را به حمايت از تيم عربستاني متهم کرده است: «متأسفانه شرايط پيش آمده براي پرسپوليس دستاويزي قرار گرفته تا بعضي افراد با سوءاستفاده از فضاي رواني پيش آمده و عدم اطلاعات کافي نزد افکار عمومي هر آنچه را که دوست دارند به شکلي غيرمسئولانه در راستاي اهداف خود مطرح کنند. در اين وضعيت شاهد هستيم که درست در شب قبل از مهمترين بازي پرسپوليس و نماينده فوتبال ايران در دو، سه فصل اخير چنين افرادي به اظهارنظرهاي نادرست و ارائه اطلاعات غلط در برنامه تلويزيوني ميپردازند که حاصل آن نميتواند غير از آشفتگي هواداران و پرسپوليس به سود حريف سعودي باشد. در اين ميان عملکرد بعضيها، کاملاً اين شائبه را ايجاد ميکند که آنها نگران الهلال هستند و نه پرسپوليس!» طاهري که خود به خاطر جعل تاريخ قرارداد طارمي كه زمينهساز محروميت پرسپوليس شده متهم است، از پاسخگويي درباره اين پرونده طفره رفت: «باشگاه پرسپوليس قطعاً در موقع لزوم پاسخهاي مناسبي براي اين موارد خواهد داشت، ولي اکنون هواداران بدانند که در راستاي پيگيريها و اقداماتي که در حال انجام است و به منظور جلوگيري از هرگونه سوءاستفاده از مطالب و اطلاعاتي که ممکن است در صحبتها مطرح شود به اين مقدار بسنده ميکنيم.»