کد خبر: 855768
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷

همه پرسي سال 2016 نشان داد كه مردم بريتانيا خواهان خروج از اتحاديه اروپا هستند در حالي كه دولت وقت (ديويد كامرون) راضي به اين كار نبود به همين دليل جاي خود را به ترزا مي داد. مي بسيار مصمم بود تا گام هاي محكمي براي عبور از اتحاديه اروپا بردارد و به همان نسبت به امريكاتر نزديك شود. در همين حال دونالد ترامپ نيز از خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا حمايت مي كرد و به دنبال سرايت اين حمايت از ديگر كشورها بود كه هنوز موفق نشده است.

در چنين شرايطي ترزا مي برنامه زماني مشخصي را براي خروج سرسختانه از اتحاديه اروپا مشخص كرد كه هم مورد انتقاد ديگر رهبران اروپا بويژه آلمان و هم مورد انتقاد احزاب داخل انگليس بود. اين مسئله باعث شد تا ترزا مي اعلام كند براي تاكيد بيشتر بر برنامه هايش به انتخابات زودهنگام دست مي زند تا كرسي هاي بيشتري از مجلس عوام را به دست بياورد. تا 18 خرداد كه انتخابات پارلماني برگزار شد حزب محافظه كار 330 كرسي در اختيار داشت اما خانم نخست وزير بر اين اعتقاد بود كه در اين انتخابات تعداد بيشتري را به دست خواهد آورد. به همين دليل به سمت انتخابات زودهنگام پيش رفت اما اين انتخابات نشان داد كه از 650 كرسي موجود تنها 318 كرسي را به دست آورده است در حالي كه براي تشكيل دولت بدون ائتلاف نيازمند حداقل 326 كرسي بود. اين مسئله مشكلات فراواني را براي ترزا مي ايجاد كرده است.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر خواستار استعفای نخست وزير شده است اما وي تاكيد كرده است كه دولت جديد را بعد از ديدار با ملكه تشكيل مي دهد و اين همان كاري است كه انجام داده و جاي خود را بار ديگر در اين پست تعريف كرده است در حالي كه نسبت به گذشته بسيار لرزان است زيرا شهروندان انگليس به به طور نسبي به برنامه هاي او و ترامپ نه گفتند.

البته حزب کارگر با اختلاف درون-حزبی بر سر رهبری جرمی کوربین مواجه است و در ضمن شباهت دیدگاه آن به حزب محافظه کار در مورد خروج از اتحادیه اروپا همراه با ابهاماتی در مورد موضع رهبر حزب در این زمینه و موقعیت ضعیف در نظرسنجی ها وارد مبارزات انتخاباتی شد و ظاهرا انتظار این بود که حزب محافظه کار با اکثریت بزرگتر به قدرت بازگردد. با این همه، در طول مبارزات انتخاباتی، موضوعات دیگری علاوه بر برگزیت مطرح شد و به خصوص وعده های حزب کارگر برای بهبود امکانات رفاهی و مخالفت با ریاضت اقتصادی از آن جمله بود. با توجه به نتیجه انتخابات، به نظر می‌رسد که برای رای‌دهندگان موضوعاتی فراتر از خروج از اتحادیه اروپا اهمیت داشته و برنامه حزب کارگر توانسته است نظر آنان را جلب کند. نتیجه این انتخابات ابهاماتی را در مورد آینده پدید آورده است. با اين وجود حزب خانم می نتوانست نصف به اضافه یک کرسی را رد پارلمان کسب کند اما با حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند شمالی ائتلاف کرده و باز تشکیل دولت می دهد.

می در اين باره گفت «من تازه از دیدار ملکه آمده‌ام. در این زمان حساس تشکیل می‌دهم که برای کشورمان دولتی که برای بریتانیا اطمینان به بار می‌آورد و در مذاکرات برگزیت کشورمان را از اتحادیه اروپا خارج میکند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار