کد خبر: 827947
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۵
ويدئو چك در جام باشگاه‌هاي جهان امتحان شد
رئال‌مادريد مقابل حريف ژاپني بيشتر از آنچه فکر مي‌کرد به دردسر افتاد و به سختي و با هت‌تريک رونالدو، کاشيما آنتلرز را شكست داد و فاتح جام باشگاه‌هاي جهان شد.
رئال‌مادريد بعد از شکست کلاب امريکا مکزيک به فينال رسيده بود و بايد به مصاف کاشيما آنتلرزي مي‌رفت که در نيمه‌نهايي اتلتيکو ناسيونال را سه بر صفر شکست داده بود. نماينده ژاپن که براي اولين‌بار توانسته بود به عنوان يک تيم آسيايي به فينال اين بازي‌ها برسد، اما عملکردي فوق‌العاده و خارج از انتظار به نمايش گذاشت. تا حدي که رئال نه تنها موفق نشد در پايان وقت‌هاي قانوني اين تيم را شکست دهد، بلکه به سختي و با ضربه پنالتي گل مساوي‌اش را زد. ابتدا در اين بازي کريم بنزما در دقيقه 9 براي رئال گل زد تا همه فکر کنند قرار است رئال با گل‌هاي فراوان حريف آسيايي‌اش را شکست دهد، اما در ادامه گاکو شيباساکي موفق شد در دقايق 44 و 52 دروازه مادريدي‌ها را باز کند تا در نهايت شگفتي از اين تيم پيش بيفتد. در دقيقه 60 اما کريس رونالدو توانست از روي نقطه پنالتي دروازه کاشيما را باز کند و بازي را به تساوي بکشاند. بازي در وقت‌هاي قانوني بازي با همين نتيجه دو بر دو به پايان رسيد و با وقت‌هاي اضافه پيگيري شد. در وقت اضافه اول اما کريس رونالدو موفق شد در دقايق 98 و 104 دروازه تيم ژاپني را باز کند و در نهايت رئال مادريد با برتري چهار بر دو عنوان قهرماني اين رقابت‌ها را به دست آورد.
 
آزمون ويدئوچك در فوتبال
جام باشگاه‌هاي جهان در حالي ديروز در ژاپن به پايان رسيد كه استفاده از فناوري ويدئويي در مسابقات فوتبال، براي اولين بار در اين مسابقات به کمک داوري آمد. اين فناوري براي اصلاح اشتباهات فاحش در تصميم‌هاي داوري همگام با پروتکل نهاد قانون‌گذاري فوتبال مورد استفاده قرار مي‌گيرد و جام باشگاه‌هاي جهان عرصه‌اي براي آزمون اين فناوري بود، فناوري‌اي که قرار است در صحنه‌هاي گل، کارت قرمز، پنالتي و تشخيص هويت بازيکنان مورد استفاده قرار گيرد. ماسيمو بوساکا، رئيس داوران فيفا معتقد است که تمرين‌هاي کنوني در جام باشگاه‌هاي جهان براي داوران مسابقه مهم خواهد بود.  وي گفت: «اين تجربه جديدي براي داوران است. با گذشت زمان، در طول مسابقات و جلسه‌هاي تمرين که موقعيت‌هاي مسابقه تکرار مي‌شود و از آخرين فناوري بهره گرفته مي‌شود درک ميان داور و مسئول فناوري ويدئويي بهتر مي‌شود.»

البته استفاده از اين تكنولوژي در دو بازي جام باشگاه‌هاي جهان خبرساز شد. رئال‌مادريد در حالي در نيمه‌نهايي جام باشگاه‌هاي جهان مقابل کلوب آمه‌ريکا مکزيک دو بر صفر پيروز شد كه اتفاق عجيبي رخ داد. کريستيانو رونالدو در سومين دقيقه از وقت‌هاي تلف شده نيمه دوم در يک ضدحمله و در موقعيتي مشکوک به آفسايد گلي به ثمر رساند که داور اروگوئه‌اي بازي، کاسرس انريکه با چندين ثانيه تعلل آن را آفسايد اعلام کرد. بلافاصله پس از اين اتفاق بازيکنان کلوب آمه‌ريکا بازي را سر گرفتند تا در لحظات پاياني از شکست فرار کنند اما در حالي که توپ هنوز از خط مياني عبور نکرده بود، انريکه در سوت خود دميد و دوباره بازي را متوقف کرد، چراکه دستياران او با استفاده از تکنولوژي تصاوير تلويزيوني به اشتباه کمک‌داور براي اعلام آفسايد پي بردند و از طريق بي‌سيم اين موضوع را به اطلاع داور رساندند تا پانصدمين گل دوران بازيگري رونالدو در رده باشگاهي تأييد شود.

شيوه به‌کارگيري فناوري تصاوير تلويزيوني براي کمک به داور بازي در اين رقابت‌ها انتقاد زيدان را به همراه داشت: «به نظرم اين عادلانه است. آنها ديده بودند چه اتفاقي رخ داده و در نهايت حق به حقدار رسيد. کريستيانو در آفسايد نبود. با اين حال به نظر من مشکل استفاده از اين فناوري اين است که ما هنوز به کاري که فيفا مي‌خواهد انجام دهد عادت نکرده‌ايم. من نظر و احساس خودم را دارم. واقعيت اين است که در اين بازي استفاده از فناوري باعث ايجاد سردرگمي در ميان بازيکنان شد و برخي چيزها بايد شفاف‌تر صورت بگيرند. اينکه فيفا مي‌خواهد با استفاده از تکنولوژي به ارتقاي سطح قضاوت بازي‌ها کمک کند خوب است، اما بهتر است که اين کار با شفافيت بيشتري صورت بگيرد که در اين بازي ما شاهد چنين شفافيتي نبوديم.» همچنين در جريان تيم‌هاي اتلتيکوناسيونال و کاشيما آنتلرز از تصاوير تلويزيوني براي تشخيص يک پنالتي به سود نماينده ژاپن استفاده شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار