بر اساس گزارش هاي موجود 70 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل 180 طرح عمرانی و ساختمانهای عمومی و تاسیساتی در حال ساخت وزارت راه و شهرسازي در سراسر کشور نیاز است.
اين در حاليست كه میزان اعتبار پیش بینی شده در بودجه امسال برای این تعداد طرح عمومی و ساختمانی افزون بر 12 هزار میلیارد ریال است.
شايد وزارت راه و شهرسازي مي خواهد كار خودش را بكند و باقي كارها بر عهده وزارت بهداشت و درمان باشد اما همين ناهماهنگي ها موجب شده تا امروز بلايي به سر بيمارستانها و مراكز درماني كشور بيايد كه در اكثر موارد بيماران خارج از پايتخت ترجيح بدهند براي درمانشان راه تهران را در پيش بگيرند.
با اينكه معاون وزیر راه و شهرسازی مدعيست كه پروژه ساخت بیش از 100 بیمارستان در قالب 24 هزار تخت در کل کشور در حال اجرا است و نیز 40 بیمارستان در قالب 4 هزار و 600 تخت بر اساس برنامهریزی انجام شده تا پایان دولت به بهره برداری میرسد که تاکنون 7 مورد آن آماده افتتاح است و مابقی در حال اجرا است، اما مردم مي گويند اي كاش به جاي اين همه كلنگ زدن و افتتاح هاي نيمه كاره، كمي هم به بيمارستانهاي موجود كه بعضا به خاطر كمبود و يا عدم وجود تجهيزات با كمتر از 50 درصد توانشان كار مي كنند، رسيدگي مي شد.
كافيست تا اخبار را يكبار مرور كنيم و به چند بيمارستان در استانهاي مختلف سر بزنيم:
"شهرستان گرگان با وجود مرکزیت استان و دارا بودن بیش از یک چهارم جمعیت گلستان و حجم بالای مهاجر پذیری از فقدان برخی امکانات تخصصی و فوق تخصصی از جمله مرکز جراحی قلب باز، جراحی چشم، پیشرفته ترین دستگاه سنگ شکن کلیه و... رنج می برد."
"کمبود خدمات درمانی در بیمارستان کوثر بروجرد محسوس است به نحوي كه با توجه به تعداد بیمهشدگان و مستمریبگیران تحت پوشش خدمات درمانی تأمین اجتماعی بروجرد، امکانات این بیمارستان که تنها مرکز بیمارستانی تأمین اجتماعی بروجرد است، پاسخگوی نیاز مراجعین نیست. بنابراین برای جبران این کمبودها از امکانات و تجهیزات استانهای معین برای درمان استفاده میشود."
"کمبود امکانات و نبود پزشک متخصص در بیمارستان سوم شعبان دماوند هر روز حادثهای را در این بیمارستان رقم مي زند."
" مردی که همسر باردارش را برای معالجه اورژانسی به بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر برده بود به علت کمبود امکانات مجبور شد با خودروی شخصی همسرش را به یکی از شهرهای اطراف منتقل و درمان کند."
" در مهر ماه سال ۹۲، رئیس مجمع خیرین سلامت ملایر اعلام کرده بود که تجهیزات قدیمی بیمارستانها و مراکز درمانی شهر ملایر، جوابگوی بیماران نیست و بخش درمان ملایر همچنان نیازمند کمک خیرین است. اما سه سال پس از آن، هنوز هم این مشکلات برجاست."
حال شايد مسئولان كمي قانع شده باشند كه مشكلات با ساخت بيمارستان حل نخواهد شد بلكه اولويت امروز بهداشت و درمان كشور تجهيز مراكز درماني موجود است.