کد خبر: 815029
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
نرخ بيكاري ۱۱ درصد
معاون وزير كار از رونمايي نسخه جديد نظام جامع اطلاعات بازار كار تا پايان سال با هدف سياستگذاري در حوزه اشتغال خبرداد و گفت: اعلام نرخ بيكاري ۶‌ميليون بيكار با احتساب اشتغال ناقص است.
عيسي منصوري در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري با موضوع اختلاف آماري در اعلام نرخ بيكاري گفت: نرخ بيكاري سال ۹۴ بر اساس معيارهاي سازمان جهاني كار ۱۱ درصد معادل 2/5 ميليون نفر اعلام شد.

وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه چرا نرخ بيكاري با معيار «حداقل يك ساعت كار در هفته» محاسبه مي‌شود، افزود: پرداختن به بحث‌هاي اينگونه مشكلي را از تدوين سياستگذاري در حوزه اشتغال و رفع بيكاري حل نمي‌كند بلكه براي دستيابي به روش حل مسائل بايد به مشكلات پايه‌اي و سياستگذاري‌هاي حوزه اشتغالزايي ورود كنيم.

معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزير كار با بيان اينكه به دنبال تعريف «حداقل يك ساعت كار در هفته» در محاسبه نرخ بيكاري، شرط پوشش معيشت شخص نيز مد نظر قرار گرفته مي‌شود، گفت: قطعاً بايد در محاسبات آماري براساس تعاريف و استانداردهاي بين‌المللي رفتار كنيم. مرجع اعلام نرخ بيكاري مركز آمار ايران است، ضمن اينكه از ساير ابزارهاي مكمل مانند داده‌هاي سازمان تأمين اجتماعي، تعداد بيمه‌شدگان و گزارشات ميداني براي محاسبه نرخ بيكاري استفاده مي‌شود.

وي افزود: در سال گذشته طبق محاسبات مركز آمار ايران ۶۶۷ هزار اشتغال جديد ايجاد شده است، همچنين بر اساس داده‌هاي تأمين اجتماعي تعداد بيمه‌شدگان جديد در سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر است كه از اين تعداد بيش از ۷۰۰ هزار نفر بيمه شده اجباري بودند، حال با محاسبه ريزش بخشي از نيروي كار و بيمه‌شدگان، در سال گذشته در مجموع ۴۰۰ هزار شغل ايجاد شده است.
 
بخش قابل توجه اشتغال در بنگاه‌هاي كوچك و متوسط
منصوري از اشتغالزايي در سال گذشته با وجود ريزش اشتغال در بخش صنعت گفت: بررسي ما نشان مي‌دهد بخش قابل توجهي از اشتغال در بنگاه‌هاي زير ۱۰ نفر، متوسط، بخش خدمات و در بخش غيررسمي ايجاد شده است.  معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزير كار درباره اعلام آمار ۶ ميليون نفر بيكار تا پايان سال ۹۴ گفت: اين آمار با محاسبه اشتغال ناقص است كه فرد با وجود داشتن شغل اما حس اشتغال ندارد و جوياي كار است.  اين مقام مسئول در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با بيان اينكه در برنامه‌هاي توسعه‌اي و در حوزه اشتغال سياستگذاري نشده است، ادامه داد: ارائه آمارهاي فصلي مشكلي را حل نمي‌كند چراكه نرخ بيكاري در فصلي بالا و در فصل ديگر كمتر است، بنابراين ملاك ما نرخ بيكاري پايان هر سال است.

وي با تأكيد بر اينكه بايد بپذيريم آمار در تمام دنيا مبناي علمي و گردش اطلاعات دارد، افزود: آنچه دولت در حوزه اشتغال و كاهش بيكاري به آن توجه مي‌كند ورود به سياستگذاري در حوزه اشتغال است كه در همين راستا با توجه به اينكه در كشور نظام جامع اطلاعات بازار كار وجود ندارد تا پايان امسال اولين نسخه از اين نظام را رونمايي مي‌كنيم كه در كنار ساير ابزارها و استفاده از تجربيات ساير كشورها، در جهت سياستگذاري اشتغال يك نظام جامع تعريف كنيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار