کد خبر: 810240
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
تساوي بدون گل ايران و چين در شن‌يانگ
تيم فوتبــال كشورمان در يك بازي ســرد و خسته‌كننده برابر چين در انتخابي جام جهاني روسيه به تساوي بدون گل رسيد.
سعيد احمديان
كارلوس كرش در حالي تيم ملي فوتبال كشورمان را مقابل چين به ميدان فرستاد كه تغييرات صورت گرفته در تركيب تيم نشان مي‌داد كه سرمربي پرتغالي هم نسبت به نمايش ايران مقابل قطر اگرچه با پيروزي همراه بود، ناراضي است و به همين خاطر در بازي ديروز با چين، تيم ملي را با چهار تغيير به ميدان فرستاد تا با يك تركيب دگرگون شده تيم كشورمان در ورزشگاه شهر شن‌يانگ به ميدان برود. اگرچه نگاهي به تركيب ايران مقابل چين نشان مي‌داد كه كرش نسبت به بازي با قطر تركيب محتاط‌تري را به ميدان فرستاده و از قدرت هجومي تيم كاسته شده بود. در بازي ديروز سيدجلال حسيني جايش را به مرتضي پورعلي‌گنجي داده بود تا مدافع جوان السد قطر كه تجربه بازي در تيم‌هاي باشگاهي چين را دارد، در دومين بازي از ابتدا در تركيب تيم ملي قرار بگيرد. در سمت چپ خط دفاعي هم احسان حاج‌صفي بعد از نمايش ضعيفش مقابل قطر، در بازي ديروز نيمكت‌نشين بود و ميلاد محمدي هم به هافبك سپاهان ترجيح داده شده بود. در خط مياني هم اشكان دژاگه به دليل مصدوميت به مسابقه با چين نرسيد تا به جاي او، وحيد اميري در تركيب قرار بگيرد. آخرين تركيب هم در خط حمله بود و مهدي طارمي پس از نمايش ضعيفش در تهران، جايش را به مسعود شجاعي، هافبك‌ بازي‌ساز كشورمان داده بود.
    ***
نيمه اول بازي اين شاگردان كرش بودند كه برتر از چين نشان دادند و نگاهي به آمار آخر نيمه اول حاكي از برتري ايران در جريان بازي بود. اين در حالي بود كه با توجه به نمايش نسبتاً خوب چين در بازي مقابل كره، تصور مي‌شد، چيني‌ها حريف سرسختي براي كشورمان باشند، اما چين در نيمه اول تحت تأثير بازي ايران بود. با اين حال با وجود اينكه توپ و ميدان در اختيار تيم ملي فوتبال كشورمان بود، اما اين برتري نتيجه‌اي دربر نداشت. با توجه به ضعف سمت راست دفاعي چين كه در بازي با كره مشهود بود، بيشتر فشار ايران در نيمه اول از اين سمت بود تا بار بيشتر حملات در اين نيمه بر دوش ميلاد محمدي و وحيد اميري باشد كه وظيفه نفوذ از سمت راست چين را برعهده داشتند. مانند بازي اول مقابل قطر، تاكتيك ايران براي رسيدن به گل بيشتر روي سانتر از جناحين بود و بازيكنان كشورمان در هر نقطه از زمين با فرستادن توپ روي دروازه سعي در موقعيت‌سازي براي سردار آزمون داشتند. البته حضور مسعود شجاعي در تركيب تيم ملي، باعث شده بود تا كرش به دنبال برطرف كردن ضعف نداشتن يك بازيكن خلاق و طراح كه در بازي با قطر مشهود بود باشد، اما شجاعي به‌رغم چند حركت خوب، نشان داد از روزهاي خوبش دور است و نتوانست با پاس‌هاي عمقي‌، مهاجمان را در موقعيت گلزني قرار دهد. سانترهاي بي‌هدف و ضعف در موقعيت‌سازي سبب شده بود تا در نيمه اول، تيم كشورمان هرچند زمان زيادي از جريان بازي را در اختيار داشت، اما تنها تا پشت محوطه جريمه جلو بيايد و مهاجمان كشورمان حتي تك‌موقعيت‌هاي گلزني خطرناك هم نصيب‌شان نشود.
    ***
در نيمه دوم اما چين سرحال‌تر از نيمه اول نشان داد و شاگردان ژائو هونگ بو براي اينكه در اين بازي خانگي به امتياز كامل برسند، از لاك دفاعي خارج شده بودند و با يك فوتبال رو به جلو در انديشه باز كردن دروازه كشورمان بودند. با اين حال چيني‌ها هم در موقعيت‌سازي روي دروازه بيرانوند ناتوان نشان دادند تا بازي دو تيم در حالي در نيمه دوم پيگري شود كه به‌رغم بازي درگيرانه، موقعيتي روي دروازه‌ها كه تماشاگران را از روي سكوها بلند كند، خلق نمي‌شد. با توجه اين وضعيت كرش براي اينكه تغييري در بازي ايران حاصل شود، مهدي ترابي و رضا قوچان‌نژاد را جايگزين وحيد اميري و مسعود شجاعي كرد تا بار هجومي تيم كشورمان بيشتر شود. با اين تعويض‌ها اگرچه دوباره توانست چين را زير فشار بگذارد، اما همچنان ضعف در بازي‌سازي و خلق موقعيت، دست تيم ايران را براي رسيدن به گل بسته بود. تنها موقعيت جدي نيمه دوم را مهدي ترابي خلق كرد و ملي‌پوش جوان سايپا با يك شوت ديدني در دقيقه 79 از پشت محوطه جريمه، دروازه چين را تهديد كرد كه گو چاوو، سنگربان چيني‌ها با يك شيرجه ديدني توپ را به كرنر فرستاد. در نهايت داور اردني در شرايطي كه ايران و چين نتوانستند نمايش جذاب و تماشاگرپسندي داشته باشند، به تساوي بدون گل رضايت دادند. با اين تساوي و تك‌امتياز خارج از خانه، ايران چهار امتيازي شد و چيني‌ها كه بازي اولشان را به كره باخته بودند، با اين مساوي، اولين امتيازشان را ثبت كردند.
***
در ديگر بازي اين گروه هم كره جنوبي مقابل سوريه به تساوي صفر - صفر رسيد تا يكي از شگفتي هاي هفته دوم مسابقات انتخابي جام‌جهاني ثبت شود. با اين تساوي كره هم 4 امتيازي شد و سوريه هم اولين امتيازش را كسب كرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار