کد خبر: 807595
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴
ماهنامه عصر انديشه به شماره دوازدهم رسيد
دوازدهمين شماره مجله عصر انديشه با۲۰ مصاحبه اختصاصي منتشر شد.
دوازدهمين شماره مجله عصر انديشه با تيتر «چرا انقلاب فرزند خود را خورد؟» همراه چهار پرونده ويژه درباره «هويت، هژموني و نفوذ»، «كاركردهاي جوامع سري»، «دگرديسي آيت‌الله منتظري»، «مهندسان علوم انساني» (ويژه انتخاب رشته) و ۲۰ مصاحبه اختصاصي منتشر شد.
عصر انديشه كه به مديرمسئولي محمدمهدي داني و سردبيري پيام فضلي‌نژاد با انتشار شماره شهريور ۹۵ وارد سومين سال فعاليت خود شد، در بخش «پاره‌هاي فكر» به مسائل و مصائب جديد متفكران درباره پديده «هويت» مي‌پردازد و چهار گزارش اختصاصي از همايش‌هاي خارجي و داخلي در اين حوزه دارد. گزارش همايش «عقلانيت و معنويت در سنت اسلامي» همراه گفت‌وگوها و گفتارهايي از دكتر سيدحسين نصر، دكتر محمد مغفوري و پرفسور وليد الانصاري مشاور مفتي اعظم مصر و همچنين گزارش همايش «دين، هويت و فضاي عمومي» در تركيه همراه گفت‌وگوهاي اختصاصي با مانوئل كاستلز و نوام چامسكي از مطالب اين بخش است كه به كوشش سيدمجتبي موسوي، رضا ابوسعيدي و كامليا شامبياتي انجام شده است.
«بي‌هويتي جهان عرب» عنوان ميزگردي است كه عصر انديشه با شش تن از متفكران و رؤساي دانشگاه‌هاي عربي در حاشيه همايش «گفت‌وگوي نخبگان ايران و عرب» برگزار كرده است. گفت‌وگو با آندره اسميرنوف رئيس انستيتو فلسفه روسيه نيز كه در اثناي سمينار هم‌انديشي بزرگان فلسفه ايران و روس انجام شده، آخرين مطلب اين بخش است. يادداشت‌دكتر سيدمجيد كمالي درباره «علم ميانجي‌گري» و مقاله دكتر حميدرضا اسماعيلي پيرامون «نظريه نومحافظه‌كاري» از ديگر مطالب اين بخش است.
سيصدمين سالگرد تأسيس لژهاي فراماسونري سبب شده تا «عصر انديشه» در تازه‌ترين شماره خود به گفت‌وگوهاي اختصاصي با مايك بيكر سخنگوي لژ اعظم فراماسونري انگليس و باقر هيئت سخنگوي لژ اعظم ايران در تبعيد بپردازد. بيكر در گفت‌وگو با سيدمهدي ميرطالب خبرنگار بين‌المللي اين مجله پيرامون فعاليت‌هاي فراماسونري در ايران اطلاعات جديدي را ارائه مي‌دهد و از تأسيس شش لژ ماسوني جديد براي ايرانيان مي‌گويد. باقر هيئت نيز به ۱۷ سؤال مجله درباره رمز و رازهاي فراماسونري پاسخ داده است. اين پرونده كوشيده تا «كاركردهاي جوامع سري در جهان معاصر» را در گفت‌وگو با ژاك شابو و مقالاتي از سعيد مستغاثي، رايس وايز، سيدمجتبي موسوي، محمدرضا عابدي شاهرودي و... بررسي كند.
درحالي كه در روزهاي گذشته انتشار فايل صوتي آيت‌الله حسينعلي منتظري واكنش‌هاي بسياري را در داخل و خارج كشور برانگيخته، سومين پرونده عصر انديشه سير تحول و تطور وي را در پرونده‌اي ۷۰ صفحه‌اي با حضور ۱۵ نويسنده و چهره برجسته واكاوي و تحليل كرده است. در اين پرونده دكتر علي‌اكبر ولايتي، ديرپاترين وزير خارجه جمهوري اسلامي برخي از خاطرات سياسي خود پيرامون «نفوذ در بيت منتظري» را روايت كرده است و توضيح مي‌دهد: «رئيس يك كشور عربي با اعتراض به من گفت چرا امام منتظري را عزل كرد؟ زمان وزارتم يك سفارتخانه عربي با ظاهر انقلابي در بيت آقاي منتظري نفوذ كرد.»
همچنين دكتر ابراهيم يزدي وزير خارجه دولت موقت نيز از همين زاويه تعاملات منتظري با منافقين و نهضت آزادي را بازخواني كرده است و مي‌گويد: «مجاهدين خلق با منتظري فرصت‌طلبانه برخورد كردند؛ به او در اين باره هشدار داديم. تقابل منتظري با امام صلاح نبود.» اما جنجالي‌ترين گفت‌وگوي اين پرونده متعلق به احمد منتظري فرزند آيت‌لله منتظري است كه در اين روزها به تيتر يك رسانه‌هاي خارجي تبديل شده، اما موضع او در اين مصاحبه با ديگر اظهاراتش متفاوت است.
احمد منتظري به عصر انديشه مي‌گويد كه «آماده است تا در هر سنگر فرهنگي براي تقويت نظام جمهوري اسلامي با جان و دل كار كنيم و اپوزيسيون نيستيم.‌»  بخش‌هايي ديگر از مصاحبه منتظري با عصر انديشه در شبكه‌هاي اجتماعي اين مجله منتشر شد كه در آن گفته « BBC براي اپوزيسيون‌سازي از پدرم عطش داشت و منتظري هيچگاه اعتقاد نداشت حكومت نامشروع است.» به روايت منتظري، «نوذري، خبرنگار BBC نامه محرمانه آيت‌الله منتظري به امام را فاش كرد، با انتخاب آيت‌الله خامنه‌اي، پدرم گفت «الحمدالله خيرالموجودين انتخاب شد و منتظري خود را فدايي امام مي‌دانست.» در شماره جديد عصر انديشه طرح «كليدي كه قفل شد» از استاد عليرضا ذاكري اشاره‌اي ضمني به شخصيتي است كه مي‌توانست به عنوان حاصل عمر امام، خدمتگزار انقلاب اسلامي و كليدي براي آن باشد، اما دگرديسي‌هاي بحث‌انگيز او مانع از اين شد و خود به يك قفل تبديل گشت. در اين پرونده ويژه سير تحول آيت‌الله منتظري با آثاري از حجت الاسلام علي ذوعلم، مسعود رضايي، سيدعباس فاطمي، قاسم تبريزي، علي ميثمي تهراني، سجاد نوروزي، مصطفي محقق داماد، ابراهيم ذوالفقاري و... بررسي گشته است.
پيام فضلي‌نژاد سردبير مجله در دوازدهمين سرمقاله خود با عنوان «توطئه ليبرال و فرار مغزها: چه كسي ارباب كيست؟» به تاريخچه «نفوذ علمي» پرداخته است. او با اشاره به «پنجاهمين سالگرد افشاگري روزنامه نيويورك تايمز از وابستگي كنگره آزادي فرهنگي به جامعه اطلاعاتي امريكا»، سير تحول نفوذ آكادميك و جنگ‌هاي علم را در نيم قرن گذشته بررسي مي‌كند و يك كتاب‌شناسي و منبع‌پژوهي مستند در اين موضوع ارائه مي‌كند. همراه با اين سرمقاله، گفت‌وگوي عصر انديشه با «فرانسيس ساندرز» تاريخدان انگليسي و نويسنده كتاب مشهور جنگ سرد فرهنگي نيز درباره چيستي و چگونگي ناتوي فرهنگي منتشر شده است.
در پرونده «كتاب نقد» اين مجله با عنوان «مهندسان علوم انساني»، يكي از موضوعات روز و مبتلا به دانشجويان در خصوص انتخاب رشته مورد نقد و بررسي قرار گرفته است: چرا علوم انساني، رشته برتر دانش‌آموزان و دانشجويان نخبه نيست؟ اين پرونده به دبيري عليرضا حدادي كوشيده است تا اين موضوع را با «مهاجرين به علوم انساني» در ميان بگذارد؛ دانشجويان نخبه رشته‌هاي فني و علوم پايه كه در تحصيلات تكميلي به علوم انساني مهاجرت كرده‌اند.  برخي از اين چهره‌ها مانند دكتر علينقي مشايخي مؤسسه دانشكده مديريت دانشگاه شريف، دكتر علي پايا پژوهشگر و استاد دانشگاه و دكتر سروش دباغ نويسنده و پژوهشگر كه اكنون از نظريه‌پردازان اين عرصه به شمار مي‌روند، در گفت‌وگو با عصر انديشه به تجربيات و مسائل مهم اين حوزه پرداخته‌اند. در اين پرونده عليرضا حدادي درباره «جنبش ناراضيان: قيام نخبگان مهندسي عليه ركود علوم انساني»، حبيب رحيم‌پورازغدي درباره «آرمان‌زدايي از دانشگاه»، علي پارسانيا درباره «نخبگان بي‌مسئله» و محمدحسين بادامچي پيرامون «سراب توسعه تكنوكراتيك» نوشته‌اند و مقالاتي از محمدمهدي نايبي، محمد قائم‌خاني، دكتر سيدعباس نبوي و دكتر سعيد سهراب‌پور، رئيس سابق دانشگاه شريف به چاپ رسيده است. اين پرونده با گفت‌وگويي متفاوت با دكتر ابراهيم فياض كه به نقد چهره‌هايي مانند حسن رحيم‌پور، حجت‌الاسلام حميد پارسانيا، دكتر حسين كچويان و... به پايان مي‌رسد و شامل اينفوگرافي و داده‌هاي آماري از موضوع مهاجرت به علوم انساني نيز هست.
دوازدهمين شماره «عصر انديشه» در ۲۴۶ صفحه با قيمت ۸ هزار تومان به چهار زبان فارسي، عربي، انگليسي و فرانسه روانه كيوسك‌هاي مطبوعاتي و مراكز فرهنگي شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها