کد خبر: 798967
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
روزگذشته دو راكت به منطقه‌اي واقع در اطراف شهر قنيطره اصابت كرد كه در جريان آن تعدادي از ساكنان اين منطقه شهيد و زخمي شدند.
احمد كاظم‌زاده
روزگذشته دو راكت به منطقه‌اي واقع در اطراف شهر قنيطره اصابت كرد كه در جريان آن تعدادي از ساكنان اين منطقه شهيد و زخمي شدند. گروه تكفيري النصره اين حمله را به هواپيماهاي اسرائيلي نسبت داد اما ستاد جنگ سوريه ضمن تكذيب اين خبر منطقه شليك راكت‌ها واقع در قلمرو جبهه النصره را مورد آتشبار سنگين قرار داد و اين حملات را تلافي كرد. نكته مهمي كه در اين زمينه وجود دارد و به اين حملات اهميت مي‌بخشد ابعاد نظامي آن نيست چراكه به نوبه خود نمي‌تواند معادله نظامي و ميداني موجود را تغيير دهد اما از سناريويي پرده برمي‌دارد كه به درك وضعيت ميداني و موقعيت هر يك از طرف‌هاي درگير در آن كمك مي‌كند. از اين ديد با توجه به اينكه محاصره شهر حلب به عنوان پايتخت اقتصادي سوريه كامل شده و تلاش‌هاي مخالفان مسلح و تكفيري براي شكستن محاصره ناكام مانده است و از ديگر سو در عراق نيز شمارش معكوس براي آزادسازي موصل بعد از عمليات موفقيت‌آميز فلوجه آغاز شده، درچنين وضعيتي به نظر مي‌رسد عربستان به دنبال آن است كه با كمك نيروهاي النصره بتواند به درگيري‌هاي ميان ارتش سوريه و حزب‌الله از يكسو و ارتش رژيم صهيونيستي از ديگر سو دامن بزند تا از فضاي ناشي از آن براي ايجاد گشايش در جبهه شمالي به نفع نيروهاي تحت محاصره مورد حمايت خود در حلب استفاده كند.

شكست‌هاي پي در پي گروه‌هاي مسلح و تكفيري‌هاي مورد حمايت عربستان در جبهه شمالي و آشكار شدن نشانه‌هايي از تغيير رويكرد تركيه در قبال سوريه موجب شده عربستان براي فعال نگه داشتن جنگ سوريه خود را به هر دري بزند تا بلكه بتواند جنگ سوريه را تا زمان مشخص شدن نتايج انتخابات رياست جمهوري امريكا شعله‌ور نگه دارد. اين دست و پا زدن‌ها نشان مي‌دهد عربستان در صحنه جنگ سوريه تنها مانده و حتي شكاف‌هايي بين اين كشور و متحدان تكفيري‌اش با رژيم صهيونيستي ايجاد شده و با وجود اينكه اين رژيم بيشترين نفع را از تلاش‌هاي مداخله‌گرانه عربستان در سوريه برده اما با تجارب تلخي كه از جنگ سال 2006 با حزب‌الله به‌دست آورده به هيچ وجه نمي‌خواهد وارد درگيري نظامي مستقيم با ارتش سوريه شود كه حزب‌الله را در كنار خود دارد. پس از شكست در اين جنگ، رژيم صهيونيستي تمام تلاش خود را به‌كار گرفته است كه از طرق‌ ديگر مثل دامن زدن به اختلافات مذهبي و قومي و فرصت‌سازي از تروريسم تكفيري از حزب‌الله و ارتش سوريه انتقام بگيرد و گروه‌هاي تكفيري و حاميان سعودي و قطري آنها را در ميدان بازي خود به‌كار گيرد. مقامات سعودي انتظار دارند در ازاي خوش‌خدمتي‌هاي گسترده آنها و تكفيري‌هاي تحت امرشان به رژيم صهيونيستي، اكنون اين رژيم نيز با فعال كردن جبهه جنوبي به كمك تكفيري‌هاي تحت محاصره در حلب درآيد اما ظاهراً پاسخ مثبتي در اين زمينه نشنيده‌اند كه اين نشان مي‌دهد آخرين حلقه باقي‌مانده در ائتلاف مخالفان دولت سوريه نيز دچار اختلاف شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار