کد خبر: 792944
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۶
نامزد انتخابات رياست‌جمهوري سال 2017 امريكا از حزب جمهوريخواه، بار ديگر به بهانه حادثه تيراندازي در شهر ‏اورلاندوي ايالت فلوريدا گفت: اكنون وقت آن رسيده كه امريكا بار ديگر به تشكيل پرونده براي مسلمانان به عنوان تكنيكي ‏بازدارنده فكر كند.
‏«دونالد ترامپ» در گفت‌و‌گوي تلفني با شبكه تلويزيوني سي بي اس امريكا گفت: من فكر مي‌كنم ايجاد فايل مشخصات براي ‏مسلمانان موضوعي است كه ما بايد به آن فكر كنيم. برخي ديگر از كشورها نيز با موفقيت چنين اقدامي را انجام داده‌اند.  ترامپ كه در اشاره به چنين كشورهايي از رژيم صهيونيستي نيز نام برد، مدعي شد از مفهوم تشكيل پرونده متنفر است اما ‏عقل سليم حكم مي‌كند كه چنين پرونده‌اي وجود داشته باشد.  وي ادعا كرد بازرسي «محترمانه» مساجد راهي براي مقابله با افراط‌گرايي است.  اظهارات اين نامزد انتخابات روز يك‌شنبه يك هفته پس از تيراندازي به باشگاه دگرباشان در اورلاندو مطرح شد؛ حمله‌اي كه 50 ‏نفر كشته بر جاي گذاشت و مرگبارترين حادثه تيراندازي در تاريخ امريكا را رقم زد.  به دنبال اين حمله، ترامپ بار ديگر خواسته خود را براي جلوگيري موقت از ورود مسلمانان به امريكا مطرح كرد و مدعي شد ‏هر چند «عمر متين» عامل اين حمله متولد امريكا بوده است، اما ممنوعيت موقت ورود مسلمانان به امريكا مي‌توانست از بروز ‏آن جلوگيري كند.  نامزد جمهوريخواهان همچنين گفت: اگر افرادي در جامعه مسلمانان مي‌توانستند درباره مظنونان «گزارش» دهند، حملاتي ‏مانند تيراندازي اورلاندو رخ نمي‌داد.  ترامپ افزود كه با انجمن ملي سلاح (لابي نيرومند كارخانه‌هاي اسلحه‌سازي در امريكا) درباره جزئيات سياستي همكاري دارد ‏كه افراد در فهرست پرواز ممنوع را از خريد سلاح منع مي‌كند.  ترامپ در پاسخ به پرسشي درباره انتقادهاي چند روز گذشته جمهوريخواهان از تكرار درخواست وي براي منع ورود مسلمانان ‏گفت: آنها بايد از زياده‌گويي دست بردارند و وظايف خود را انجام دهند.
  
واكنش‌هاي داخلي
هيلاري كلينتون نامزد پيشتاز حزب دموكرات براي انتخابات رياست‌جمهوري امريكا، اظهارت ترامپ را ‏محكوم كرد و آن را «غيرامريكايي» خواند و گفت: چنين سخناني به امنيت امريكا لطمه مي‌زند. ‏ لورتا لينچ دادستان كل امريكا از اين اظهارات انتقاد كرد و گفت اين سخنان نتيجه عكس خواهد داد چون به ‏رابطه با مسلمانان لطمه خواهد زد و از اين رو شناسايي افرادي را كه به تندروي روي مي‌آورند دشوارتر ‏خواهد كرد. ‏ ‏«جو بايدن» معاون رئيس‌جمهوري امريكا نوشت كه سخنان ضد مهاجرتي ‏‏«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ‏رياست‌جمهوري 2016 امريكا به روابط خارجي واشنگتن آسيب مي‌زند.  بايدن پيش از سفر شش روزه خود به ايرلند، در مصاحبه مشتركي با روزنامه آيريش تايمز و راديو - تلويزيون ‏‏ملي آن كشور گفت كه سخنان «پر‌نفرت» ترامپ «توانايي امريكا در رهبري جهان» را تضعيف مي‌كند.  
‏ ‏  
دعوت از پوتين و استقبال كرملين
ترامپ در مصاحبه با روزنامه ايتاليايي كوريره دلاسرا تأكيد كرد: من آماده هستم تا از ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه ‏براي سفر به امريكا دعوت كنم.  وي در ادامه تصريح كرد: هيچ مشكلي براي دعوت از پوتين وجود نخواهد داشت. امريكا و روسيه بايد روابط مثبت دوجانبه را ‏حفظ كنند. دستيابي امريكا و روسيه به اجماع و توافق كلي تأثير مثبتي بر كل جهان خواهد داشت.  ترامپ گفت: همكاري امريكا و روسيه در مقابله با تروريسم مي‏تواند منجر به پيروزي بر گروه تروريستي داعش شود.  الكسي بوشكوف، رئيس كميته امور بين‌الملل مجلس دوماي روسيه در واكنش به دعوت ترامپ گفت: دعوت دونالد ترامپ از ‏پوتين براي سفر به واشنگتن ناشي از يك فكر سالم است و زمينه را براي اجتناب از چالش‌هاي غيرضروري با روسيه باز ‏مي‌كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار