کد خبر: 771860
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
وحيد صابري
حضور تماشاگران در ورزشگاه براي تماشاي بازي فوتبال از آن دست فاكتورهايي است كه كشورهاي صاحب فوتبال روي آن سرمايه‌گذاري مي‌كنند. اصلاً اگر تماشاگر را از بازي فوتبال حذف كنيم آن وقت ديگر اين بازي پرهياهو، پرحاشيه و ناآرام هيچ شباهتي با برخي رشته‌هاي آرام و بي‌سر‌و‌صدا نخواهد داشت. تماشاگران را از ال‌كلاسيكو بگيريد فكر مي‌كنيد چه نتيجه‌اي حاصل مي‌شود؟ بدون حضور هواداران چه سرنوشتي نصيب بزرگ‌ترين تيم‌هاي فوتبال دنيا خواهد شد؟
فوتبال ايران سال‌هاست كه با افتخار داشتن تماشاگران پرشور و پر تعداد در آسيا و حتي دنيا سينه جلو مي‌دهد و با غرور حرف مي‌زند اما همين تماشاگر كه آقايان مسئول به حضور آنها مي‌نازند مدت‌هاست با فوتبال قهر كرده‌، دليلش هم كاملاً روشن است تماشاگران فوتبال فهم ايران خوب مي‌دانند كه براي چه ديداري بايد زحمت حضور در ورزشگاه و تحمل سرما و گرما را به خود بدهند، نكته‌اي كه ظاهراً از ديد مسئولان پنهان مانده يا اينكه نمي‌خواهند آن را ببينند.  مسئولان فوتبال ايران اين روزها در يك اقدام مقطعي با رايگان اعلام كردن برخي بازي‌ها سعي در كشاندن هواداران پرشور فوتبال به ورزشگاه‌ها دارند، اقدامي كه در برخي از بازي‌ها جواب داده اما واقعيت چيز ديگري است.  تجربه نشان داده هوادار فوتبال و به‌خصوص تيم‌هاي خاص حاضر است چندين برابر پول قيمت بليت را خرج كند تا شاهد يك بازي زيبا و تماشاگرپسند باشد، پس بيراه نيست اگر بگوييم هزينه بليت نمي‌تواند عامل مهمي براي پرشدن ورزشگاه‌ها باشد. به عنوان نمونه در هفته نوزدهم رقابت‌‌هاي  ليگ برتر بازي تراكتورسازي و پديده هم رايگان بود اما با عدم استقبال هوادار مواجه شد. براي آن بازي كمتر از ۳ هزار نفر در ورزشگاه حاضر شدند. براي همين است كه تأكيد داريم صرفاً رايگان شدن تماشاي بازي‌ها نمي‌تواند هوادار چند ده هزار نفري را به ورزشگاه‌ها بكشاند.  به سازمان ليگ پيشنهاد مي‌شود اگر واقعاً تصور مي‌كند روش در پيش گرفته شده مبني بر رايگان كردن ورزشگاه‌ها به صلاح است يك بار هم به‌جاي اين كار قيمت بليت را كمي كاهش دهد و نتيجه آن را مشاهده كند.  اين درست است كه افزايش قيمت بليت روي حضور تماشاگران تأثير غيرمستقيم دارد اما نبايد از ياد ببريم كه مشكل قهر تماشاگران با فوتبال به قبل از گران شدن بليت‌ها برمي‌گردد.
تماشاگر فوتبال فهم ايران به ورزشگاه مي‌‌رود تا فوتبال ببيند. طي دو هفته گذشته اگر شاهد حضور پرتعداد تماشاگران به خصوص در جريان بازي‌‌هاي پرسپوليس بوده‌ايم بي‌شك فوتبال خوب و جذاب شاگردان برانكو نقش قابل توجهي در آن داشته است، البته ناگفته نماند كه به رغم تمام اين واقعيت‌ها طرح فوق بي‌تأثير  هم نبوده، چراكه في‌المثل براي بازي مهم نفت و استقلال آن هم دو روز بعد از هجوم پرسپوليسي‌ها به ورزشگاه آزادي نهايتاً 2 تا 3 هزار نفر به ورزشگاه رفتند شايد به اين خاطر كه مجبور بودند هزينه گزاف بليت را بپردازند.  مسلماً در هيچ كجاي دنيا نمي‌توان چنين طرح يا مشابه آن را يافت. فوتبال درآمدزاست چه براي فدراسيون و سازمان ليگ و چه براي تيم‌ها. ارائه چنين طرحي شايد در كوتاه‌مدت بتواند ثمرات مقطعي داشته باشد اما به طور حتم در آينده‌اي نه چندان دور باشگاه‌ها، فوتبال و حتي تماشاگران را با چالشي جدي روبه‌رو خواهد كرد؛ چالشي به نام فوتبال بي‌كيفيت و تماشاگران باري به هر جهت!  بهتر بود مسئولان به جاي جو گرفتگي براي حضور پرتعداد تماشاگران در يكي، دو بازي دقت بيشتري به خرج مي‌دادند و به واقعيت‌‌هاي آشكار اين مسئله پي مي‌بردند كه صرفاً طرح آنها باعث حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها نيست و بايد به فكر ارتقاي سطح فني فوتبال باشگاهي كشور بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار