کد خبر: 771537
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷
رئیس سازمان فضای مجازی سراج:
رئیس سازمان فضای مجازی سراج با اشاره به اینکه دغدغه جوانان انقلابی نقادی از فضای مجازی نیست، گفت: باید به مردم آموزش سواد رسانه ای بدهیم.
به گزارش‌جوان آنلاين به نقل از كمیته اطلاع رسانی سومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی به نقل از تسنیم، منصور امینی ضمن حضور در غرفه خبرگزاری تسنیم در سومین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی اظهار داشت: نوع نگاه جریان حزب‌اللهی، انقلابی و جناح فرهنگی مومن به فضای مجازی و یكی از دلایلی كه این نمایشگاه 3 سال متوالی تحت عنوان نمایشگاه‌ رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی برگزار شده است، این است كه به دو هدف در این زمینه برسیم.


وی ادامه داد: هدف اول این است كه نشان دهیم فرزندان انقلابی و متدین در این عرصه دغدغه دارند و دغدغه‌شان صرفا این نیست كه بخواهند نقادی كنند، اشكال بتراشند و با این نگاه كه این فضا كلا تهدیدآمیز است به این قضیه بپردازند. بخش عمده‌ای از جریان انقلابی این نوع نگاه را قبول ندارد، نمونه آن نیز همین نمایشگاه است كه 300 غرفه در آن مشغول به فعالیت هستند و تقاضاها 500 غرفه بود كه متاسفانه به دلیل كمبود فضا نتوانستیم به آنها خدمات بدهیم.

وی افزود: موضوع مهم این است كه برداشت ما از تفكر مقام معظم رهبری این است كه باید به فضای مجازی هم مانند مابقی فناوری‌ها ورود و از فرصت‌های این فضا استفاده كنیم. این ما هستیم كه می‌توانیم این فضا را به فرصت تبدیل كرده و از مزایای آن استفاده كنیم. نكته مهم این است كه فرزندان انقلابی باید در این فضا حضور داشته باشند.

رئیس سازمان فضای مجازی سراج گفت: دولت‌ها و دستگاه‌های اجرایی به وظیفه خود برای ایجاد زیرساخت و شبكه ملی اطلاعات عمل نكردند كه اگر آنها این اقدام را انجام داده بودند و زیرساخت‌ها فراهم شده بود، امروز مجبور نبودیم منفعل عمل كنیم كه یك شبكه اجتماعی پیش پا افتاده مانند تلگرام تبدیل به معضلی اصلی برای جمهوری اسلامی شود كه نمی‌دانیم این شبكه را فیلتر كنیم یا نكنیم. برخی‌ها متاسفانه بدون مطالعه و جامعه‌شناسی نظرهایی می‌دهند از جمله اینكه برادری در رسانه ملی مصاحبه می‌كند و می‌گوید هر كلیك در فضای تلگرام از خون شهیدان مایه می‌گذارد، اگر چنین باشد در مورد سایر مظاهر فناوری نیز باید اینگونه فكر كنیم.

امینی ادامه داد: ما باید سواد فضای مجازی را ارتقا دهیم و این نكته‌ای است كه مدنظر مقام معظم رهبری نیز هست و در برنامه ششم توسعه نیز بر این موضوع تاكید شده است. در نگاه اول حاكمیت باید در مورد شبكه‌ ملی اطلاعات و سیستم كنترلی دقیق اقدام كند اما تا زمانی كه این اتفاق نیفتاده، آیا باید فناوری‌هایی كه به كشور وارد می‌شوند را تحریم كنیم. 

رئیس سازمان فضای مجازی سراج تصریح كرد: امروز متاسفانه بخش عمده‌ای از جامعه متاثر پیام اقلیتی است كه بدون كارشناسی می گویند فرزندان جبهه انقلاب با این فضا مخالف هستند، در صورتی كه اینگونه نیست بلكه ما معتقدیم باید شیوه استفاده از فناوری‌های جدید به مردم آموزش داده شود، به طور مثال در مورد بازی‌های رایانه‌ای نیز نمی‌توانیم منكر فواید آنها در بحث آموزشی باشیم اما باید به خانواده آموزش دهیم كه این بازی‌ها را در چه زمانی و چگونه در اختیار فرزند خود قرار دهد.

وی اظهار داشت: در مورد شبكه‌هایی مانند تلگرام نیز باید آموزش دهیم كه مثلا جوان ما عكس‌های خصوصی یا مطالبی را كه حریم دارد، در این فضا منتشر نكند، چرا كه این اطلاعات در این فضا ثبت و ضبط می‌شود. در تحقیقی كه با تیمی از دانشگاه شهید بهشتی انجام دادیم، متوجه شدیم كه شبكه‌هایی مانند وایبر و امثال آن در زمان نصب از كاربران سوال می‌كند كه سیستم شما به دوربین متصل شود یا خیر، یعنی در زمانی می‌توانند از كاربر فیلمی تهیه كنند یا به گالری وی دسترسی داشته باشند. به طور مثال متوجه شدیم كه وایبر در زمان خاصی در طول شبانه‌روز مثلا به مدت 30 ثانیه دوربین همه ابزارها را روشن كرده و شروع به ضبط كردن می‌كند. باید خانواده‌ها بدانند كه تلفن همراه‌شان نباید در همه محیط‌های خانه در دستشان باشد.

رئیس سازمان فضای مجازی سراج ادامه داد: این یعنی ارتقای سواد و آموزش نكته مهم این است كه در این فضا ورود كنیم تا حاكمیت اقدامات ریشه‌ای را در این زمینه انجام دهد و نحوه درست استفاده از فناوری‌های نوین را به بدنه جامعه آموزش دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار