کد خبر: 770231
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
قاسم غفوري
غرب آسيا همچنان كانون اصلي تحولات جهاني است در حالي كه مسئله سوريه در صدر اين اخبار و گزارش‌ها قرار گرفته است.
نكته ديگر مجموعه تحولاتي است كه در يمن در جريان است تحولاتي كه بسياري آن را تعيين كننده سرنوشت سعودي و متحدانش در منطقه مي‌دانند. در مجموع تحولات سوريه و يمن يك نكته مهم مشاهده مي‌شود و آن نوع رفتار رژيم سعودي است.
الف)ارتش و نيروهاي مردمي سوريه در روزهاي اخير دستاوردهاي عظيمي در مبارزه با تروريسم و برقراري امنيت داشته‌اند. نكته مهم آنكه اين دستاوردها صرفا در يك حوزه نبوده بلكه مناطق مختلف از جمله حلب، درعا، لاذقيه و... را در برگرفته است كه نشانگر توان بالاي ارتش سوريه پس از 5 سال نبرد سنگين با تروريست‌ها و حاميانشان است.
روند تحولات اخير سوريه را بايد سندي دانست بر ظرفيت‌هاي عظيم مقاومت كه موجب گرديده تا پس از 5 سال نه تنها تروريست‌ها و حاميان آنان نتوانند بر اين كشور مسلط گردند بلكه هر روز ارتش و نيروهاي مردمي گام‌هاي بزرگي براي پاكسازي كشور از تروريست‌ها برداشته‌اند كه آزاد سازي نبل و الزهرا را مي‌توان نمادي از اين مقاومت دانست.
اين دستاوردها در حالي رقم خورده است كه يك نكته مهم در تحولات سوريه مشاهده مي‌شود و آن اصرار عربستان براي اجراي گزينه نظامي در اين كشور است. مقامات نظامي و سياسي سعودي ادعا دارند كه آماده اقدام نظامي در سوريه هستند تا به زعم خود از آنچه گروه‌هاي ميانه رو مي‌نامند دفاع كنند. با توجه به اينكه سعودي پس از 10 ماه نتوانسته به هيچ كدام از اهداف خود در يمن دست يابد اين سوال پيش مي‌آيد كه چرا سعودي‌ها با اين همه بحران ادعاي اجراي گزينه نظامي در سوريه را مطرح مي‌سازند.؟ بخشي از اين رفتار سعودي را در قبال حمايت از تروريست‌ها و دادن روحيه به آنان براي ادامه مقابله با ارتش سوريه مي‌توان دانست. به عبارتي اقدام عربستان را مي‌توان تحركي تبليغاتي براي جلوگيري از فرار تروريست‌ها از پيش روي ارتش سوريه مي‌توان ارزيابي كرد. نكته ديگر آنكه دستاوردهاي ارتش سوريه در روزهاي اخير ضربات سنگيني به آمريكا و متحدانش وارد ساخته است. ايجاد فضاي حاشيه‌اي براي اهميت زدايي از دستاوردهاي ارتش سوريه و دلسرد سازي مردم اين سرزمين از آينده كشورشان از اهداف ادعاي اقدام نظامي سعودي است.
نكته مهم ديگر آنكه ارتش سوريه و نيروهاي مردمي اكنون با روحيه‌اي مضاعف براي عمليات در ساير نقاط آماده مي‌شوند.
متحدان تروريست‌ها به شدت از استمرار اين عمليات‌ها در هراس هستند چرا كه آن را برابر با نابودي تمام روياهاي خود در سوريه و منطقه مي‌دانند. اين سناريو مطرح است كه حاميان منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي تروريست‌ها با ادعاي رويكرد به گزينه نظامي برآنند تا ارتش سوريه را در مناطق آزاد شده زمين گير سازند و از عمليات آنها در ساير نقاط جلوگيري نمايند تا شايد با اين حربه زمينه براي بازسازي گروه‌هاي تروريستي در ساير نقاط آماده سازند. در مجموع مي‌توان گفت كه ادعاي سعودي در باب اقدام نظامي لاف يك بازنده است كه براي پنهان سازي شكست خود و البته برخي اهداف حاشيه‌اي نظير روحيه دادن به تروريست‌ها چنين ادعايي را كه توان اجراي آن را ندارد، مطرح مي‌سازند.  
ب) بعد ديگر تحولات را در يمن مي‌توان جستجو كرد. آنچه در رفتار سعودي مشاهده مي‌شود زنجيره‌اي از حملات است.
منابع امنیتی و محلی صنعا خبر دادند که ظرف ۲۴ ساعت هواپیماهای دشمن سعودی مناطق مختلف پایتخت یمن را در بیش از 10 نوبت بمباران کردند.این منابع تاکید کردند: نیروی هوایی دشمن سعودی- آمریکایی-صهیونیستی پایگاه هوایی «الدیلمی» در شمال صنعا و پادگان «السواد» در سنحان در جنوب پایتخت را هدف گرفت.به گفته این منابع در ادامه جنایات عربستان در حق ملت یمن هواپیماهای این رژیم منطقه‌ای در شهر نهم و دو منطقه القرن و الرزوه را نیز بمباران کردند. در روزهاي اخير سعودي، صنعا، تعز و عدن و.... را آماج حملات خود ساخته به طوري كه حتي صداي مون دبير كل سازمان ملل را نيز به انتقاد از اين جنايات در آورد.
آنچه در يمن روي داده در دو قالب قابل توجه است نخست آنكه سعودي با نسل كشي گسترده به دنبال پنهان سازي شكست‌هاي خود در برابر مقاومت يمني است و دوم آنكه به زعم خود به دنبال پاسخ گويي به محافل رسانه‌اي و سياسي جهان است كه ادعاي سعودي مبني بر اقدام نظامي عليه سوريه را يك لاف بدون پشتوانه مي‌دانند. سعودي مثلا با كشتار مردم يمن مي خواهد قدرت خود را نشان دهد تا به اصطلاح از رسوايي بيشتر خود و مورد تمسخر جهانيان قرار گرفتنش به خاطر ادعاي زياده گويانه مبني بر اقدام نظامي عليه سوريه جلوگيري نمايد.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار