کد خبر: 767481
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲
اعضاي جمهوريخواه كنگره امريكا مي‌گويند موافقت امريكا با پرداخت مبلغ 7/1 ميليارد دلار به ايران «باج» است و خواهان انجام تحقيقي در مورد جزئيات اين توافق شده‌اند. رئيس كميته روابط خارجي سناي امريكا از فروپاشي ائتلاف بين‌المللي براي نظارت بر اجراي تعهدات ايران ابراز نگراني كرده است.
به گزارش تسنيم به نقل از واشنگتن‌پست، اعضاي جمهوريخواه كنگره امريكا خواستار اين شده‌اند كه در مورد تصميم دولت باراك اوباما براي پرداخت 1/7 ميليارد دلار به ايران تحقيق و تفحص انجام شود و مي‌گويند اين پول باجي به تهران در مقابل آزادي زندانيان بوده است. مايك پومپئو، عضو جمهوريخواه مجلس نمايندگان امريكا در نامه‌اي خطاب به جان كري، وزير امور خارجه امريكا نوشت: «زمانبندي و جزئيات انتقال 1/7 ميليارد دلار نشان مي‌دهد اين پرداخت باج بوده است و احتمالاً از سوي مخالفان ما نيز اين چنين تعبير شود.» سناتور «موران جري» هم خواستار جلوگيري از پرداخت هر وجهي به ايران براي حل و فصل دعاوي طرح‌شده در «ديوان داوري دعاوي ايران و امريكا» است. جري هدف از ارائه اين طرح را چنين بيان كرده است: «منع استفاده از وجوه مالي براي پرداخت به ايران در راستاي حل و فصل دعاوي طرح شده در ديوان داوري دعاوي ايران و امريكا، تا زماني است كه ايران خسارت‌هاي معين در نظر گرفته شده براي اشخاص امريكايي در دادگاه‌هاي امريكا را پرداخت كند.» باب كوركر، رئيس كميته روابط خارجي سنا هم در اولين جلسه خود پس از اجراي توافق هسته‌اي ابراز نگراني كرد ائتلاف بين‌المللي مسئول نظارت بر اجراي تعهدات ايران فروپاشيده و از بين برود.
به گفته كوركر پس از آنكه شوراي امنيت سازمان ملل به موضوع نقض ممنوعيت ايران از آزمايش موشك بالستيك رسيدگي نكرد، بعيد به نظر مي‌رسد ائتلاف بين‌المللي به اقدامات ديگر ايران واكنشي جدي نشان دهد زيرا كشورهاي عضو اتحاديه اروپا تجارت با ايران را آغاز كرده‌اند.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار