کد خبر: 761063
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
رئيس كميته روابط خارجي سنا:
در شرايطي كه مخالفان برجام در امريكا معتقدند دولت اين كشور بايد واكنش شديدي به آزمايش‌هاي موشكي ايران نشان بدهد...
در شرايطي كه مخالفان برجام در امريكا معتقدند دولت اين كشور بايد واكنش شديدي به آزمايش‌هاي موشكي ايران نشان بدهد اما رئيس كميته روابط خارجي سناي امريكا مي‌گويد كه دولت اوباما به دليل نفوذ در انتخابات ايران پاسخي به برنامه موشكي ايران نداده است، اين درحالي است كه اوايل ژانويه توافق هسته‌اي ايران و 1+5 براي برداشتن تحريم‌ها اجرا خواهد شد، با اين وجود رئيس‌جمهور امريكا براي دور زدن تحريم‌ها قانون محدوديت تردد سفركنندگان به ايران را امضا و برجام را نقض كرد. معاون وزير خارجه ايران درباره نامه وزيرخارجه امريكا  به ظريف گفت: «اين يك نامه معمولي نيست. امضاي وزير خارجه امريكا را دارد و اجراي موفق برجام را تضمين كرده است. اين نامه از سوي وزير خارجه امريكا يك تعهد حقوقي به شمار مي‌رود. كري در اين نامه اطمينان داده دولت امريكا قانون مربوط به لغو رواديد را به گونه‌اي اجرا خواهد كرد كه هيچ تأثير‌ي بر اجراي موفق برجام نگذارد.»
به گزارش «جوان» در حالي كه توافق هسته‌اي ايران و 1+5 (برجام) در هفته‌هاي آينده اجرا مي‌شود و طي آن تحريم‌هاي ايران برداشته مي‌شوند ولي مخالفان توافق هسته‌اي با موج‌سواري روي آزمايش‌هاي موشكي ايران و با ادعاي اينكه اين اقدام نقض برجام به شمار مي‌رود، سعي دارند به دولت اين كشور فشار بياورند تا پاسخي به آزمايش‌هاي موشكي ايران بدهد. هرچند باراك اوباما، رئيس‌جمهور امريكا و تيمش برنامه موشكي ايران را در راستاي نقض برجام نمي‌دانند اما باب كوركر، رئيس كميته روابط خارجي سناي امريكا مدعي شد: «دولت باراك اوباما به منظور اثرگذاري بر انتخابات آتي ايران هيچ پاسخي به آزمايشات موشكي تهران نداده است.»
به گزارش «فارين پاليسي»، كوركر در نشست هفته گذشته كميته روابط خارجي سنا درباره «وضعيت اجراي برجام و مسائل مربوطه» از عدم پاسخگويي دولت امريكا به نقض‌هاي ايران در آزمايش‌هاي موشكي، به شدت انتقاد كرده است. ادعاي اين مقام امريكايي درحالي است كه بارها مقامات ايراني اعلام كرده‌اند آزمايش‌هاي موشكي ايران نقض برجام به شمار نمي‌رود.
بر اساس اين گزارش، باب كوركر در نشست سنا گفته بود: «من در حال دريافت اين حس قوي هستم كه دليل اينكه ما هيچ كاري (در قبال آزمايش‌هاي موشكي ايران) نمي‌كنيم آن است كه ما در حال تلاش براي اثر گذاشتن بر انتخابات داخلي اين كشور كه امسال برگزار خواهد شد، هستيم.» اشاره اين مقام ارشد كنگره امريكا به انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان در ايران است كه قرار است در اسفند ماه سال جاري برگزار شود.
  
سناريوي سال 88 در دستور كار
مداخله در امور داخلي ايران به خصوص نزديك انتخابات همواره در سياست خارجي امريكا وجود داشته است و مقامات اين كشور بارها به اين مسئله اعتراف كرده‌اند كه نمونه بارز آن در انتخابات سال 1388 رياست جمهوري ايران بود كه واشنگتن و متحدان اروپايي‌اش با حمايت از آشوبگران خياباني به تشديد درگيري‌ها در كشور دامن زدند. اين بار نيز نفوذ در انتخابات در دستور كار مقامات كاخ سفيد قرار گرفته است. هيلاري كلينتون، وزير خارجه سابق امريكا درباره نقش امريكا در حوادث پس از انتخابات 88 گفته بود: «دولت اوباما در سال‌هاي بعد از انتخابات 88 ايران، با صرف دهها ميليون دلار بيش از 5 هزار نفر از مخالفان تهران را در سراسر دنيا آموزش داد.» كلينتون با اعتراف به حمايت از معترضان در ايران گفته بود: «تيم من در وزارت خارجه در پشت صحنه، تماس‌هاي مستمري با فعالان در داخل ايران برقرار مي‌كرد و با مداخله‌اي فوري توانست از توقف توئيتر به خاطر تعميرات جلوگيري كند. اگر توئيتر تعطيل مي‌شد تظاهرات‌كنندگان يكي از ابزارهاي مهمشان براي ارتباط را از دست مي‌دادند.»
 
ادعاي تقويت روحاني در انتخابات
ادعاي كوركر درباره تقويت دولت حسن روحاني، رئيس‌جمهور ايران درحالي است كه واشنگتن هيچ اقدامي در ارتباط با تقويت دولت يازدهم انجام نداده است. فارين پاليسي در ادامه گزارش خود مي‌نويسد: «هيچ يك از مقامات وزارت خارجه امريكا به ادعاي كوركر مبني بر اينكه امريكا بر ايران سهل گرفته تا چشم‌اندازها و دورنماهاي انتخاباتي حسن روحاني تقويت شود، پاسخ نداده است.»
فارين پاليسي در پايان گزارش خود بر اميدواري رئيس‌جمهور ايران براي به دست آوردن اكثريت كرسي‌هاي مجلس شوراي اسلامي با توسل به توافق هسته‌اي تهران و 1+5 تأكيد و تصريح مي‌كند: «در آستانه انتخابات، روحاني در تلاش براي متعهد كردن ايران به مفاد توافق هسته‌اي است تا ماشه برداشتن رژيم تحريم‌هاي جهاني كشيده شود.»اين ادعاها درحالي است كه در آستانه اجراي برجام، اوباما روز شنبه قانون محدوديت رواديد ورود به امريكا، براي مسافران به ايران را امضا كرد. اين محدوديت در ذيل قانون بودجه سال آينده امريكا در كنگره تصويب شده بود. قانون فوق نقض صريح برجام است و مي‌توان آن را تحريم‌هاي اقتصادي جديد و هوشمندانه واشنگتن عليه ايران نام برد كه صنعت توريسم و سرمايه‌گذاري خارجي در ايران را نشانه رفته است؛ قانوني كه به منزله بازگشت و اجراي غيرمستقيم تحريم‌ها عليه ايران و در حكم «نقض برجام» است. بر اساس توافق هسته‌اي با ايران كه به نام برنامه جامع اقدام مشترك شناخته مي‌شود، كشورهاي قدرتمند جهان از جمله امريكا متعهد شده‌اند از اجراي هر گونه سياست كه تأثير‌گذاري منفي بر عادي‌سازي روابط تجاري و اقتصادي با ايران را پيگيري مي‌كند، خودداري كنند ولي به رغم اقدامات راستي‌آزمايي ايران، امريكا به تعهداتش در توافق هسته‌اي پايبند نبوده است.
  
قانون محدوديت رواديد با برجام تناقض دارد
در شرايطي كه به گفته كارشناسان قانون جديد امريكا نقض برجام به شمار مي‌رود ولي تيم هسته‌اي ايران مي‌گويد كه اين قانون با برجام تناقض دارد. سيدعباس عراقچي، رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با اشاره به قانون محدوديت رواديد ورود به امريكا، براي مسافراني كه به ايران سفر مي‌كنند، گفت: «اين قانون قطعاً مراودات اقتصادي، گردشگري و علمي فرهنگي را تحت تأثير قرار مي‌دهد و موضع ايران، اين است كه اين قانون با برجام تناقض دارد.» به گزارش ايسنا، عراقچي با اشاره به تقلاي صهيونيست‌ها در قبال سنگ‌اندازي در اجراي برجام گفت: «ما در دو ماه گذشته شاهد سياست‌ها و اقدامات زيادي از سوي گروه‌هاي مختلف لابي و از جمله صهيونيست‌ها بوده‌ايم تا از اجراي برجام جلوگيري و در قبال آن مانع‌تراشي كنند.» وي گفت: «طي چند روز گذشته تماس‌هاي گسترد‌ه‌اي را با طرف‌هاي اروپايي انجام داده‌ايم و دكتر ظريف نيز تلاش گسترده‌اي را انجام داده و فشار زيادي به طرف مقابل وارد شده است.» عراقچي گفت: «اين قانون اگر اجرايي شود تقاضاي خود را به كميسيون مشترك خواهيم كرد.»  عراقچي در ادامه با بيان اينكه نامه جان كري، وزير خارجه امريكا براي ايران حجت است، گفت: «آنچه براي جمهوري اسلامي ايران اهميت دارد نامه وزير امور خارجه امريكا و تعهد آن براي جلوگيري از اثرگذاري قانون جديد رواديد در اين كشور بر اجراي برجام است.» عراقچي گفت: «اين يك نامه معمولي نيست. امضاي وزير خارجه امريكا را دارد و اجراي موفق برجام را تضمين كرده است. اين نامه از سوي وزير خارجه امريكا يك تعهد حقوقي به شمار مي‌رود. كري در اين نامه اطمينان داده دولت امريكا قانون مربوط به لغو رواديد را به گونه‌اي اجرا خواهد كرد كه هيچ تأثير‌ي بر اجراي موفق برجام نگذارد.»
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
0
0
امریکا عادت کرده که به همه زور بگوید و همه را نوکر خود بداند . در هر کشوری هم عده ای جاسوس دارد که با خیانت به امریکا در این مورد کمک کند . اصلا به این افراد کمترین ترحمی نباید کرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار