کد خبر: 760211
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
تلاش‌هاي مخفيانه غرب و متحدانش براي تجزيه عراق واكنش‌هاي مختلفي را در جامعه عراق به همراه داشته است.
تلاش‌هاي مخفيانه غرب و متحدانش براي تجزيه عراق واكنش‌هاي مختلفي را در جامعه عراق به همراه داشته است. مرجعيت عالي عراق به ائتلاف‌هاي جديد منطقه‌اي واكنش نشان داد و جريان‌هاي سياسي اين كشور را به تشديد تلاش‌ها براي ايجاد يك طرح ملي ميهني براي دور ساختن كشور از طرح‌هاي تجزيه و تقسيم عراق فراخواند. همزمان آلمان سعي دارد كردهاي عراق را براي مبارزه با داعش مسلح كند.
در هفته‌هاي اخير اقدامات خزنده غرب و متحدانش در عراق خبر از طرح‌هاي شومي دارد كه به گفته كارشناسان به تجزيه اين كشور منجر مي‌شود. نقشه‌هاي شوم غرب و متحدان منطقه‌اي آن براي آينده سياسي عراق علاوه بر مقامات اين كشور، واكنش مراجع را نيز در پي داشته است. شيخ مهدي كربلايي امام جمعه كربلا و نماينده آيت‌الله سيد‌علي سيستاني، رهبر عالي‌قدر شيعيان عراق در خطبه‌هاي نماز جمعه، بدون اشاره مستقيم به ائتلاف جديد سعودي‌ها براي جنگ عليه داعش، تأكيد كرد: كشورهاي منطقه‌اي منافع و مصالح خود را دنبال مي‌كنند، نه منابع عراق را و الزاماً منافع آنها منطبق با منافع عراق نيست. وي با بيان اينكه رهايي عراق از تروريسم و داعش ممكن نيست جز به دست عراقي‌ها، نسبت به اهداف بين‌المللي و منطقه‌اي كه با طرح‌هاي خود تقسيم عراق و تجزيه كشور را هدف گرفته‌اند، هشدار داد. به گزارش ايرنا، كربلايي در ادامه سخنان خود همچنين از تمامي گروه‌ها و احزاب عراقي خواست تلاش‌هاي خود را در چارچوب همين طرح ملي ميهني براي آزادسازي باقي مانده سرزمين‌ها و مناطق تحت اشغال عراق توسط گروه تروريستي تكفيري داعش، تشديد كنند.
عراق در هفته‌هاي اخير با تحركات جديدي از سوي كشورهاي منطقه‌اي و غربي روبه‌رو است كه به عقيده كارشناسان عراقي هدف آن تجزيه اين كشور است. ورود نظامي تركيه به خاك عراق و اشغال مناطقي از شمال اين كشور به بهانه مبارزه با داعش مخالفت‌هاي گسترده‌اي را در جامعه عراق برانگيخته است. تركيه درحالي از مبارزه با تروريست‌ها دم مي‌زند كه در سال‌هاي اخير با گشودن مرزهاي خود به روي تكفيري‌ها و اعزام آنها به سوريه و عراق به جنگ افروزي در منطقه دامن زده است.  از سوي ديگر، تشكيل ائتلاف ضد‌تروريسم به رهبري عربستان سعودي با حضور چند كشور از جمله تحركاتي است كه نگراني‌هايي را در بغداد به دنبال داشته است. هدف اصلي اين ائتلاف نمايشي مداخله در عراق و سوريه به بهانه مقابله با تروريست‌هاست. عربستان رهبري ائتلافي را بر عهده گرفته است كه خود پدرخوانده تكفيري‌ها به شمار مي‌رود و با حمايت‌هاي مالي تروريست‌ها را براي سرنگوني دولت‌هاي منطقه تغذيه مي‌كند. گفتني است عربستان روز چهارشنبه سفارت خود در عراق را پس از 25 سال بازگشايي كرد. اين اقدام با تجاوز نظامي تركيه به شمال عراق همزمان شده كه حاكي از همكاري گسترده متحدان غرب در عراق است.
 
مجهز كردن كردها به سلاح‌هاي آلماني
آلمان نيز كه در هفته‌هاي اخير حضور خود در منطقه را براي مقابله با تروريست‌ها تشديد كرده است، قصد دارد كردهاي عراق را به سلاح‌هاي خود مجهز كند. اورزولا فون‌درلاين، وزير دفاع آلمان به روزنامه «بيلد» گفته است كه كردها توانايي و مؤثر بودن خود را به عنوان يك نيروي زميني در جنگ با داعش اثبات كرده‌اند. او اضافه كرده است كه به همين دليل نيز دولت آلمان اين نيرو‌ها را با ادامه ارسال سلاح و آموزش‌هاي نظامي حمايت مي‌كند.  بنابر آنچه وزير دفاع آلمان گفته، قرار است در سال آينده ۲۰۰ سيستم موشكي ضدتانك «ميلان»، 4هزار مسلسل ژ۳۶ و 6 ميليون گلوله تفنگ به كردهاي عراق داده شود. همچنين شش زره‌پوش در اختيار پيشمرگان در شمال عراق قرار خواهد گرفت. ارتش آلمان تاكنون ۱۸۰۰ تن تجهيزات نظامي به اقليم كردستان عراق فرستاده است، از جمله ۲۰ هزار اسلحه و هزار سيستم موشكي ضدتانك كه از اين موشك‌ها در حال حاضر هنوز حدود ۳۰۰ عدد باقي مانده است. اقدام آلمان در مجهز كردن كردها درحالي است كه اين كشور تاكنون از كمك به دولت عراق براي مبارزه با داعش خودداري كرده است. كردها در ماه‌هاي اخير بار ديگر ساز استقلال‌طلبي خود را كوك كرده‌اند كه در اين ميان از حمايت غرب نيز برخوردار هستند.
 
رأي امريكا به نفع عراق در شوراي امنيت
درحالي كه برخي مقامات عراقي معتقدند تجاوز نظامي تركيه به شمال عراق با چراغ سبز واشنگتن انجام شده است اما جو بايدن، معاون اول رئيس‌جمهور امريكا گفت كه كشورش در شكايت عراق از تركيه به سازمان ملل به خاطر مداخله نظامي در اين كشور، به نفع بغداد رأي خواهد داد. از سوي ديگر، حاكم الزاملي، رئيس كميسيون امنيت و دفاع در پارلمان عراق، اعلام كرد هواپيماهاي امريكايي مقر يكي از لشكرهاي ارتش عراق را در جنوب فلوجه بمباران كردند. به گزارش اسپوتنيك، در اين حمله 30 سرباز عراقي كشته و بيش از 20 تن ديگر زخمي شدند. جنگنده‌هاي ائتلاف امريكا بارها به جاي داعش مواضع نيروهاي عراقي و غيرنظاميان را هدف قرار داده‌اند كه به گفته مقامات عراقي صدها تن در اين حملات كشته شده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار