کد خبر: 752413
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
استاندار اصفهان:
استاندار اصفهان گفت: برداشت هاي مازاد از منابع آب زيرزميني در دنيا اتفاق مي افتد كه در ايران به صورت حاد و در استان اصفهان بسيار حادترو نگران کننده تر از كل كشور است.
رسول زرگرپور در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران استان اصفهان، گفت: منابع آب زيرزميني به دو بخش استاتيك به عنوان منابع آب استراتژيك كه نبايد مورد برداشت قرار گيرد و دايناميك به عنوان منابعي كه در طول يكسال برداشت مي شود و سپس تغذيه و جايگزين مي گردد، تقسيم مي شوند.
وی با اشاره به اينكه اگر منابع آب دايناميك بيش از اندازه برداشت شود، فرونشست زمين اتفاق خواهد افتاد، اظهار داشت: براساس آمار به ازاي هر ۱۰۰ متر كه آب هاي زيرزميني پايين مي رود یک سانتيمتر زمين نشست خواهد كرد.
استاندار اصفهان اضافه كرد: در حال حاضر از ۳۵ دشت و منطقه مطالعاتي آب زيرزميني، ۸ منطقه در مرحله ممنوعه بحراني است و به عبارتي وضعيت آنها بسيار نگران كننده است.
وي ادامه داد: در برخي از اين دشت ها در طول سال، نزديك به ۱۰۰ سانتيمتر آب زيرزميني بيشتر از حد برداشت مي شود كه نشست ها و ترك هايي ايجاد كرده و مشكلاتي را در بر داشته است.
زرگرپور افزود: تعادل بخشي آب هاي زيرزميني براي استان اصفهان بسيار مهم و اساسي است و براي اين امر بايد در ابتدا چاه هاي غير مجاز مسدود شود.
وی به بيان ويژگي چاه هاي غيرمجاز پرداخت و گفت: چاه هاي غيرمجاز چاه هايي هستند كه افراد بدون گرفتن مجوزهاي لازم اقدام به حفاري كرده اند و از اين آب به صورت غيرقانوني و غير شرعي بهره برداري مي كنند كه هم منابع آب زيرزميني را مورد هجمه قرار مي دهند و هم به كساني كه از آب به صورت قانوني استفاده مي كنند خسارت وارد مي كنند.
استاندار اصفهان تصريح كرد: بر اساس آمار ارائه شده مقدار برداشت ها از منابع آب زيرزميني و همين طور مازاد بر پروانه بالغ بر ۳۰۰ ميليون متر مكعب است و اگر اين مقدار آب را در حوضه آب زاينده رود داشته باشيم بسياري از مسائل حل خواهد شد حتما بايد به اين كار به صورت جدي پرداخته شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار