مشاور پادشاه عربستان ضمن اينكه مدعي شد ايران ميخواهد مرزهاي خود را تا اروپا گسترش دهد، از نياز اعراب به نخست وزير فعلي رژيم صهيونيستي براي صلح سخن گفت.
به گزارش فارس، «انور عشقي» از مشاوران نزديك به «سلمان» پادشاه عربستان در گفتوگو با پايگاه خبري اسرائيلي «i 24» مدعي شد، ايران ميخواهد امپراتوري فارس را احيا كند. وي مدعي شد ايران ميخواهد امپراتوري خود را تا عراق و سوريه گسترش دهد تا به مديترانه برسد و از آنجا عزم خود را براي رسيدن به مصر و اروپا جزم كند. انور عشقي با بيان مطالب فوق، آن را «فقط يك رويا» خواند و مدعي شد: «روش ايرانيها براي رسيدن به هدفشان بيثبات كردن منطقه است و آنها نميتوانند تمام ويرانيهايي را كه در عراق، سوريه و لبنان به وجود آوردهاند تحت كنترل خود درآورند.»
او كه مدير مركز خاورميانه براي مطالعات استراتژيك است، در اين گفتوگو درباره به بنبست رسيدن تلاشها براي دست يافتن به راهحل مسالمتآميز براي مناقشه اسرائيل- فلسطينيها از جمله ابتكارعمل صلحي كه عربستان در سال 2002 ارائه كرده بود، گفت: «پيشنهاد صلح ناكام ماند زيرا آنها هيچ طرحي براي اجرا كردن آن نداشتند.» وي افزود: «ما به آقاي [بنيامين] نتانياهو (نخست وزير اسرائيل) نياز داريم زيرا او مرد قدرتمند و منطقي است و ما براي پذيرش و اعلام پيشنهاد صلح به او نياز داريم.»
ملك عبدالله پيشنهاد صلح مذكور را كه «ابتكار صلح اعراب» نام داشت، به اسرائيل پيشنهاد داد كه طبق آن 22 كشور عربي در ازاي تشكيل دولت مستقل فلسطيني، اسرائيل را به رسميت بشناسند. بر اساس اين گزارش، در حالي كه اسرائيل و عربستان سعودي در بسياري مسائل با يكديگر اختلاف نظر دارند، هر دو ايران را دشمن مشترك قلمداد ميكنند.